Mar Lluch, Vicedegana 3ª del COPCV, i Pilar del Pueblo, Vocal del COPCV, en les II Jornades d’Orientació Professional i Inserció Laboral Psicologia

L'acte, organitzat pel Vicedeganat del grau en Psicologia de la UJI, es celebrà el 26 de genere. En les seues conferències, Lluch i del Pueblo, explicaren el rol dels psicòlegs i les psicòlogues dins l’àrea jurídica, així com la importància de l’auto-ocupació en la professió.

L’objectiu de les Jornades d’Orientació Professional i Inserció Laboral del Grau en Psicologia organitzades pel Vicedeganat del grau en Psicologia de la Universitat Jaume I de Castelló, és mostrar les possibilitats que té un titulat o titulada en Psicologia d'inserir-se en el mercat laboral i de continuar la seua formació. Per este motiu, es va comptar amb la presència de professionals d'experiència, titulats i titulades recents de la UJI, i la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana (COPCV) de Castelló.

Mar Lluch, Vicedegana 3ª del COPCV i psicòloga jurídica, ha parlat sobre la ‘Situació actual i perspectives de futur en la professió: JURÍDICA’. LLuch ha començat la seua intervenció explicant que és un camp d’actuació i investigació de la psicologia específic, que es dedica a l’estudi del comportament de les persones. Mentre que la Psicologia Forense, es un àrea dins d’esta, dedicada a l’avaluació psicològica.

Entre les funcions principals del psicòleg jurídic están l’avaluació, l’assessorament, intervenció, campanyes de prevenció social davant la criminalitat, o la mediació, entre d’altres.

Lluch ha remarcat la necessitat de que els psicòlegs que treballen en este camp, han de tindre coneixements sobre els principis bàsics del Dret així como nocions de dret civil, penal, processal, penitenciari, canònic, laboral i del menor.

 

Ponència completa ‘Situació actual i perspectives de futur en la professió: JURÍDICA’. Mar Lluch

 

 

Per la seua banda, Pilar del Pueblo, vocal del COPCV, responsable del Servei d’Orientació, Formació i Reciclatge i Desenvolupament Professional (SODEP) del Col·legi, i consultora de RR.HH., ha centrat la seua ponència en l’emprenedoria.

Segons del Pueblo, l’auto-ocupació, és inherent a la professió del psicòleg en totes les àrees. És tal la importància que des de fa dos anys, el COPCV conta amb una escola de negocis anomenada Psicoemprendedores. La seua creació va nàixer com a resposta a les múltiples consultes que els col·legiats i col·legiades feien en este sentit. En estos moments, el projecte Psicoemprendedores, orienta i ajuda a impulsar o promocionar, les idees dels professionals de la Psicologia. Durant la seua intervenció, la vocal del COPCV, ha mostrat als assistents alguns exemples dels treballs resultants d'este servei oferit pel Col·legi. 

 Del Pueblo, ha refelexionat sobre el context laboral actual, la necessitat d'innovar així com la importància de professionalitzar l’auto-ocupació.

Ponència completa sobre auto-ocupació. Pilar del Pueblo. 

 

Vídeos de les Jornades d'Orientació Professional i Inserció Laboral del Grau en Psicologia

Programa de les Jornades d’Orientació Professional i Inserció Laboral del Grau en Psicologia



Noticias relacionadas

  • 09/04/2024
XIII Congreso Internacional de la Asociación Iberoamericana de Psicología Jurídica - AIPJ

Se realizará del 12 al 15 de junio de 2024 en la Facultad de Psicología de la Universitat de Valencia. Descuento por pronto pago hasta 20 de febrero.
Leer

  • 07/10/2023
Evaluación psicológica a menores

Información para los profesionales de la psicología sobre el Compromiso Informado para Progenitores.
Leer

  • 19/09/2023
La salud mental, aspecto clave en el Código de la Discapacidad

El Boletín Oficial del Estado ha publicado una nueva actualización del Código de la Discapacidad, un documento editado por el Foro Justicia y Discapacidad del Consejo General del Poder Judicial.
Leer