El Degà del COPCV assisteix a la inauguració de l’exposició 'Tests Psicològics a Espanya: 1920-1970'

La mostra, en la qual col·labora el Col·legi, estarà en la Facultat de Psicologia de València fins el 17 de desembre.

Des del dilluns 2 d’octubre, en dues sales de la Facultat de Psicologia de València es recorren 50 anys de la història dels tests psicològics. Baix el títol ‘Tests Psicològics a Espanya: 1920-1970’, esta exposició itinerant que ja ha passat per altres universitats, mostra l’evolució d’una eina professional de gran valor per a esta disciplina. Des de 1920, any en el qual sorgeix l'interès en el diagnòstic psicològic en àmbits rellevants en eixos moments com el treball en xiquets amb discapacitat intel·lectual, fins  l'orientació professional i la selecció de personal.

S'exposen els primers tests d'intel·ligència, d'aplicació individual dirigits sobretot a xiquets. També hi ha tests col·lectius d'aptituds específiques: espacials, rapidesa perceptiva i mecànica, coordinació i destresa, i administratives utilitzats en l'Orientació i Selecció Professional així com diverses tècniques projectives i qüestionaris de personalitat.

La inauguració d’esta mostra ha contat amb la presència del Degà del COPCV, Francisco Santolaya;  comissàries, i professores de la Universitat Complutense de Madrid, Isabel Calonge i Ana Calles; la degana de la Facultat de Psicologia de la Universitat Complutense de Madrid, Nieves Rojo; la degana de la Facultat de Psicologia de la UV, María Dolores Sancerni; i la vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, María Vicenta Mestre.

Taula inaugural de l'exposició ‘Tests Psicològics a Espanya: 1920-1970’

El Degà del COPCV anima als col·legiats i col·legiades a visitar esta exposició que fa un “interessant recorregut per la història d’una de les ferramentes més importants de la Psicologia. Els tests psicològics, ha recordat, "són fonamentals per a l'avaluació de persones tant a l'àmbit clínic com a l'escolar, laboral com judicial". 

Per la seua banda, la professora Inmaculada Fuentes (Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics) ha destacat que la mostra “ofereix a la comunitat universitària, i a la societat valenciana en general, una interessant visió dels primers tests psicològics utilitzats en el nostre país i les seues principals aplicacions”. A més, la vicedegana ha explicat que l'exposició s'integra dins d'un projecte d'innovació educativa de la Facultat de Psicologia titulat 'Vine, Mira i Veu. Instruments d'avaluació en psicologia', amb el qual es pretén aproximar a tot l'alumnat de Psicologia als aspectes històrics i aplicats de l'avaluació psicològica contemplats en la mostra.

   

 

Font: Universitat de València

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 23/02/2024
Día de la Psicología (24 de febrero)

Desde 1983, en España, se considera que Juan Huarte es su patrono.
Leer

  • 20/02/2024
Àrea personal del col·legiat i col·legiada

Coneix les gestions que pots fer en línia.
Leer

  • 16/02/2024
Lanzamiento de la Newsletter "Psico-Actualidad" por el COP Melilla

Destinada a mantener informada a la comunidad sobre las últimas novedades y avances en el campo de la psicología.
Leer

  • 12/02/2024
Imagen Profesional

El COPCV recomienda el uso del sello distintivo personalizado que ponemos a disposición de los colegiados y colegiadas para facilitar su identificación como profesionales de la Psicología.
Leer