El COPCV continua amb la seua intervenció en el procés participatiu d'elaboració del Codi Social-Llei de Serveis Socials

La institució participa en les diverses fases d’aportació de propostes i suggeriments organitzades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

        

Amb l’objectiu de continuar els treballs d’elaboració de l’Avantprojecte de Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, el passat dia 9 de novembre, el Delegat del Consell per al Model Social Valencià, Francesc Xavier Uceda, i el seu equip de treball de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, van presentar als col·legis professionals que han intervingut en el procés participatiu, entre ells el Col.legi Oficial de Psicòlegs de la CV, el resultat del procés dut a terme fins ara, així com el contingut del document de treball base per a l’elaboració de l’esborrany de la llei.

Per banda del nostre col·legi acudiren a la reunió:

  • Manuel Pereto i Soriano CV01122, Vicesecretari del COPCV.
  • Amparo Monzó Miralles CV02367, Coordinadora del Grup de Treball d’Intervenció Social de Valencia del COPCV.

El document presentat arreplega les aportacions de les diverses entitats i experts que han vingut participant en el procés. En el cas del COPCV, membres dels diversos grups relacionats amb la intervenció social amb vingut treballant les nostres aportacions.

En concret les aportacions del COPCV han estat en relació a:

  • Reconeixement de drets.
  • Definició i organització del sistema.
  • Catàleg del sistema.
  • Organització funcional i territorial.
  • Figures professionals. Ràtios i funcions. Participació cívica en el sistema.
  • Col·laboració de les entitats del tercer sector.
  • Referència de qualitat de la llei. Drets i deures d’usuaris i professionals.
  • Finançament i copagament.
  • Innovació, formació, investigació.
  • Metodologia d’intervenció.  Coordinació entre nivells i sistemes.

Conclosa la fase d’elaboració del document de treball, procedirem al seu estudi i aportació de nous suggeriments.

La Conselleria d’Inclusió està treballant en aquests moments en la implementació i desenvolupament d’un ample ventall de noves normatives que afecten a: serveis socials, dependència, inclusió, renda bàsica i infantesa entre altres.

Aquest nou marc normatiu proposat, implicarà un significatiu canvi en l’actual model de serveis socials on primaran conceptes con la transversalitat, l’estructuració per necessitats, l’empoderament dels ajuntaments i un augment de professionals, entre altres qüestions. L’objectiu és assolir uns equips forts de serveis socials, multidisciplinars i que s’articulen per programes.

El COPCV, valora positivament les iniciatives fonamentades en els processos participatius com la present,  i s’ofereix a continuar col·laborar plenament en tots els processos de canvi que estan realitzant-se des de l’administració valenciana.

Volem agrair igualment les aportacions i el treball que els membres dels grups del COPCV de l’àrea d’Intervenció Social estan duguent a terme en relació a aquest procés i a la defensa del paper dels professionals de la Psicologia.



Noticias relacionadas

  • 15/04/2024
Màster de Formació Permanent en Direcció i Gestió de Centres de Serveis Socials

Este títol de la Universitat de València es realitzarà entre octubre de 2024 a juliol de 2025. Obert el termini d'inscripció.
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 09/02/2024
Curs IVAFIQ: 'Formació transversal: estratègies de comunicació en l'àmbit de la intervenció social'

Curso IVAFIQ: 'Formación transversal: estrategias de comunicación en el ámbito de la intervención social'
Leer

  • 26/01/2024
Plan formativo IVAFIQ 2024. Formación transversal

Apertura de prescripción 1 de febrero de 2024 a las 17 horas.
Leer