El COPCV continua amb la seua intervenció en el procés participatiu d'elaboració del Codi Social-Llei de Serveis Socials

La institució participa en les diverses fases d’aportació de propostes i suggeriments organitzades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

        

Amb l’objectiu de continuar els treballs d’elaboració de l’Avantprojecte de Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, el passat dia 9 de novembre, el Delegat del Consell per al Model Social Valencià, Francesc Xavier Uceda, i el seu equip de treball de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, van presentar als col·legis professionals que han intervingut en el procés participatiu, entre ells el Col.legi Oficial de Psicòlegs de la CV, el resultat del procés dut a terme fins ara, així com el contingut del document de treball base per a l’elaboració de l’esborrany de la llei.

Per banda del nostre col·legi acudiren a la reunió:

 • Manuel Pereto i Soriano CV01122, Vicesecretari del COPCV.
 • Amparo Monzó Miralles CV02367, Coordinadora del Grup de Treball d’Intervenció Social de Valencia del COPCV.

El document presentat arreplega les aportacions de les diverses entitats i experts que han vingut participant en el procés. En el cas del COPCV, membres dels diversos grups relacionats amb la intervenció social amb vingut treballant les nostres aportacions.

En concret les aportacions del COPCV han estat en relació a:

 • Reconeixement de drets.
 • Definició i organització del sistema.
 • Catàleg del sistema.
 • Organització funcional i territorial.
 • Figures professionals. Ràtios i funcions. Participació cívica en el sistema.
 • Col·laboració de les entitats del tercer sector.
 • Referència de qualitat de la llei. Drets i deures d’usuaris i professionals.
 • Finançament i copagament.
 • Innovació, formació, investigació.
 • Metodologia d’intervenció.  Coordinació entre nivells i sistemes.

Conclosa la fase d’elaboració del document de treball, procedirem al seu estudi i aportació de nous suggeriments.

La Conselleria d’Inclusió està treballant en aquests moments en la implementació i desenvolupament d’un ample ventall de noves normatives que afecten a: serveis socials, dependència, inclusió, renda bàsica i infantesa entre altres.

Aquest nou marc normatiu proposat, implicarà un significatiu canvi en l’actual model de serveis socials on primaran conceptes con la transversalitat, l’estructuració per necessitats, l’empoderament dels ajuntaments i un augment de professionals, entre altres qüestions. L’objectiu és assolir uns equips forts de serveis socials, multidisciplinars i que s’articulen per programes.

El COPCV, valora positivament les iniciatives fonamentades en els processos participatius com la present,  i s’ofereix a continuar col·laborar plenament en tots els processos de canvi que estan realitzant-se des de l’administració valenciana.

Volem agrair igualment les aportacions i el treball que els membres dels grups del COPCV de l’àrea d’Intervenció Social estan duguent a terme en relació a aquest procés i a la defensa del paper dels professionals de la Psicologia.Noticias relacionadas

 • 20/09/2018
IV Jornada Nacional de Psicología del Envejecimiento: ‘Nuevos perfiles de mayores. Adaptando la intervención a los nuevos tiempos’

El COPCV y el Consejo General de la Psicología organizan esta jornada que se llevará a cabo en Alicante el 8 y 9 de noviembre de 2018. Numerosos expertos/as realizarán y participarán en conferencias, mesas redondas, comunicaciones orales y posters.
Leer

 • 18/09/2018
ARTÍCULO: Lev Vygotsky's cultural-historical theory of development and the problem of mental tools (EnglIsh)

Autor/es: Russian Academy of Education (Moscow, Russia). Faculty of Psychology, Lomonosov Moscow State University (Moscow, Russia)
Leer

 • 14/09/2018
Mesa redonda: ‘La importancia del ocio y la socialización en la enfermedad de Alzheimer’

La actividad se realizará el 18 de septiembre a las 17:30h. en la Universidad Permanente de la Universidad de Alicante, con motivo del Día Internacional del Alzheimer (21 de septiembre).
Leer

 • 31/08/2018
III Congreso Internacional de la SCEPS y XIV Congreso Nacional de Psicología Social.

Del 4 al 6 de octubre de 2018 en la Facultad de Ciencias de la Educación y Humanidades, Universidad de Castilla-La Mancha, Cuenca.
Leer

 • 11/08/2018
IV CONGRESO de la Ordem Do Psicólogos Portugueses

El Congreso bajo el lema “La Psicología en la Prevención y Promoción del Desarrollo de las Personas, la Cohesión Social y el Crecimiento Económico' tendrá lugar del 12 a 15 de Septiembre en Braga - Portugal
Leer