El COPCV continua amb la seua intervenció en el procés participatiu d'elaboració del Codi Social-Llei de Serveis Socials

La institució participa en les diverses fases d’aportació de propostes i suggeriments organitzades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

        

Amb l’objectiu de continuar els treballs d’elaboració de l’Avantprojecte de Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, el passat dia 9 de novembre, el Delegat del Consell per al Model Social Valencià, Francesc Xavier Uceda, i el seu equip de treball de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, van presentar als col·legis professionals que han intervingut en el procés participatiu, entre ells el Col.legi Oficial de Psicòlegs de la CV, el resultat del procés dut a terme fins ara, així com el contingut del document de treball base per a l’elaboració de l’esborrany de la llei.

Per banda del nostre col·legi acudiren a la reunió:

 • Manuel Pereto i Soriano CV01122, Vicesecretari del COPCV.
 • Amparo Monzó Miralles CV02367, Coordinadora del Grup de Treball d’Intervenció Social de Valencia del COPCV.

El document presentat arreplega les aportacions de les diverses entitats i experts que han vingut participant en el procés. En el cas del COPCV, membres dels diversos grups relacionats amb la intervenció social amb vingut treballant les nostres aportacions.

En concret les aportacions del COPCV han estat en relació a:

 • Reconeixement de drets.
 • Definició i organització del sistema.
 • Catàleg del sistema.
 • Organització funcional i territorial.
 • Figures professionals. Ràtios i funcions. Participació cívica en el sistema.
 • Col·laboració de les entitats del tercer sector.
 • Referència de qualitat de la llei. Drets i deures d’usuaris i professionals.
 • Finançament i copagament.
 • Innovació, formació, investigació.
 • Metodologia d’intervenció.  Coordinació entre nivells i sistemes.

Conclosa la fase d’elaboració del document de treball, procedirem al seu estudi i aportació de nous suggeriments.

La Conselleria d’Inclusió està treballant en aquests moments en la implementació i desenvolupament d’un ample ventall de noves normatives que afecten a: serveis socials, dependència, inclusió, renda bàsica i infantesa entre altres.

Aquest nou marc normatiu proposat, implicarà un significatiu canvi en l’actual model de serveis socials on primaran conceptes con la transversalitat, l’estructuració per necessitats, l’empoderament dels ajuntaments i un augment de professionals, entre altres qüestions. L’objectiu és assolir uns equips forts de serveis socials, multidisciplinars i que s’articulen per programes.

El COPCV, valora positivament les iniciatives fonamentades en els processos participatius com la present,  i s’ofereix a continuar col·laborar plenament en tots els processos de canvi que estan realitzant-se des de l’administració valenciana.

Volem agrair igualment les aportacions i el treball que els membres dels grups del COPCV de l’àrea d’Intervenció Social estan duguent a terme en relació a aquest procés i a la defensa del paper dels professionals de la Psicologia.Noticias relacionadas

 • 19/06/2018
III Congreso Internacional de la SCEPS y XIV Congreso Nacional de Psicología Social.

Del 4 al 6 de octubre de 2018 en la Facultad de Ciencias de la Educación y Humanidades, Universidad de Castilla-La Mancha, Cuenca.
Leer

 • 18/06/2018
Llegada del Aquarius a València - La atención psicológica a las personas migrantes es fundamental a corto y medio plazo

El COPCV y PsF se han puesto, desde que se conoció la noticia de la llegada de 630 personas migrantes al puerto de València, a disposición de la Generalitat y del Ayuntamiento.
Leer

 • 15/06/2018
"La mejor manera de luchar contra el el abuso y maltrato a las personas mayores es evidenciar las actitudes y comportamientos socialmente aceptados"

Manifiesto del Grupo de Trabajo de Psicología del Envejecimiento del COP en el Día Mundial para la Concienciación sobre el abuso y maltrato a las personas mayores.
Leer

 • 14/06/2018
Comunicado del COPCV con motivo del Día Mundial de Toma de Conciencia del Abuso y Maltrato en la Vejez, 15 de junio

El Grupo de Trabajo de Envejecimiento de Alicante, ha elaborado un texto en el que se pone de manifiesto el importante papel del psicólogo/a para hacer frente a este problema. Manuel Manresa, miembro de GT, realizará el 15 de junio en la Universidad Permanente de Alicante, la conferencia 'Empoderamiento frente al maltrato en personas mayores' (Actividad gratuita previa reserva de plaza).
Leer

 • 12/06/2018
Per primera vegada, un estudi demostra que la violència de masclista i el maltractament infantil tenen una distribució geogràfica comuna a València

Enrique Gracia, Marisol Lila i Miriam Marco, del Departament de Psicologia Social, i per Antonio López-Quílez, del Departament d’Estadística i Recerca Operativa de la UV han realitzat esta investigació.
Leer

 • 10/06/2018
IV Jornada Nacional de Psicología del Envejecimiento: ‘Nuevos perfiles de mayores. Adaptando la intervención a los nuevos tiempos’

El COPCV y el Consejo General de la Psicología organizan esta jornada que se llevará a cabo en Alicante el 8 y 9 de noviembre de 2018. Abierto el plazo de inscripción.
Leer