El COPCV continua amb la seua intervenció en el procés participatiu d'elaboració del Codi Social-Llei de Serveis Socials

La institució participa en les diverses fases d’aportació de propostes i suggeriments organitzades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

        

Amb l’objectiu de continuar els treballs d’elaboració de l’Avantprojecte de Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, el passat dia 9 de novembre, el Delegat del Consell per al Model Social Valencià, Francesc Xavier Uceda, i el seu equip de treball de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, van presentar als col·legis professionals que han intervingut en el procés participatiu, entre ells el Col.legi Oficial de Psicòlegs de la CV, el resultat del procés dut a terme fins ara, així com el contingut del document de treball base per a l’elaboració de l’esborrany de la llei.

Per banda del nostre col·legi acudiren a la reunió:

 • Manuel Pereto i Soriano CV01122, Vicesecretari del COPCV.
 • Amparo Monzó Miralles CV02367, Coordinadora del Grup de Treball d’Intervenció Social de Valencia del COPCV.

El document presentat arreplega les aportacions de les diverses entitats i experts que han vingut participant en el procés. En el cas del COPCV, membres dels diversos grups relacionats amb la intervenció social amb vingut treballant les nostres aportacions.

En concret les aportacions del COPCV han estat en relació a:

 • Reconeixement de drets.
 • Definició i organització del sistema.
 • Catàleg del sistema.
 • Organització funcional i territorial.
 • Figures professionals. Ràtios i funcions. Participació cívica en el sistema.
 • Col·laboració de les entitats del tercer sector.
 • Referència de qualitat de la llei. Drets i deures d’usuaris i professionals.
 • Finançament i copagament.
 • Innovació, formació, investigació.
 • Metodologia d’intervenció.  Coordinació entre nivells i sistemes.

Conclosa la fase d’elaboració del document de treball, procedirem al seu estudi i aportació de nous suggeriments.

La Conselleria d’Inclusió està treballant en aquests moments en la implementació i desenvolupament d’un ample ventall de noves normatives que afecten a: serveis socials, dependència, inclusió, renda bàsica i infantesa entre altres.

Aquest nou marc normatiu proposat, implicarà un significatiu canvi en l’actual model de serveis socials on primaran conceptes con la transversalitat, l’estructuració per necessitats, l’empoderament dels ajuntaments i un augment de professionals, entre altres qüestions. L’objectiu és assolir uns equips forts de serveis socials, multidisciplinars i que s’articulen per programes.

El COPCV, valora positivament les iniciatives fonamentades en els processos participatius com la present,  i s’ofereix a continuar col·laborar plenament en tots els processos de canvi que estan realitzant-se des de l’administració valenciana.

Volem agrair igualment les aportacions i el treball que els membres dels grups del COPCV de l’àrea d’Intervenció Social estan duguent a terme en relació a aquest procés i a la defensa del paper dels professionals de la Psicologia.Noticias relacionadas

 • 02/02/2018
El municipalisme i els equips multidisciplinars entre les apostes de la Nova Llei de Serveis Socials Inclusius

A la presentació de l’esborrany d’aquesta llei, realitzada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, el 31 de gener en València, han assistit com a representants del COPCV Manuel Peretó i Joan Rovira.
Leer

 • 26/01/2018
El COPCV acudix a la presentació de la campanya de Serveis Socials la 'QUARTA POTA'

Amb esta iniciativa del Govern Valencià afirma reivindicar els serveis socials com a part fonamental de l'estat del benestar. A més, de posar en valor l'àmbit municipal i els seus professionals.
Leer

 • 15/11/2017
Cine social y coloquio 'Movimientos locales contra la violencia machista'

Miércoles, 22 de noviembre, a las 18:00 h. en Cinemes Albatexas, València
Leer

 • 07/11/2017
Raúl Espert (respecto al envejecimiento): “los profesionales de la Psicología somos agentes promotores del cambio”

El Profesor Titular del Dpto. de Psicobiología de la Universitat de València, ha ofrecido la conferencia ‘Envejecimiento y antioxidantes: El zumo de Granada’ en las Jornadas de Puertas Abiertas del COPCV Alicante, realizadas los días 25 y 26 de octubre en la UMH de Elche.
Leer

 • 07/11/2017
Obituario: In memoriam Luis de Nicolás Martínez

Por Imanol Amayra Caro, doctor en Psicología
Leer