Un any més, el COPCV fomenta els valors esportius en la XXVI Festa Homenatge a l’Esport base de la ciutat de Castelló

L’esdeveniment, organitzat pel Patronat d’Esports de la capital de la Plana, s’ha celebrat el 10 de novembre en el Teatre del Raval. En l’acte s’ha reconegut la progressió i els èxits aconseguits durant la temporada passada de 40 joves esportistes.

Des que es signara el conveni de col·laboració entre el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Castelló, els valors esportius són un eix fonamental de la Festa Homenatge a l’Esport base de la ciutat. Amb el projecte "Un esport, un valor", a través de quatre vídeos realitzats per alguns clubs de Castelló, es potencia i promociona la cara més humana de l'esport i  els valors que transmet la seua pràctica entre els més joves.

L'homenatjat especial, Pablo Herrera Allepuz, jugador internacional de vòlei platja i olímpic en diverses ocasions, va obrir aquest apartat, amb un emotiu vídeo on reflectia la importància de la constància, la superació com a valors intrínsecs a la pràctica esportiva, així com l'amistat, la companynia i el suport de les persones més properes a la seva trajectòria professional.

Els assistents, varen gaudir dels vídeos del Club de Natació Azahar Sincro, el Club Pilotari de Castelló, l'Escola d'Escacs Castellò i el club de Beisbol Criolls de Castelló. Tots ells, amb històries reals dels seus esportistes que expliquen una història de valors associats a l'esport que en paraules de Mari Carmen Molés, Vocal de la Junta de Govern del COPCV, “paga la pena ser coneguts i reconeguts, enaltint els aspectes més humans dels joves esportistes”.

M Carmen Molés, junt amb joves esportites de Castelló

El Teatre del Raval va acollir este esdeveniment organitzat pel Patronat d’esports el 10 de noviembre. La Festa va servir per reconèixer a 40 esportistes des dels 10 als 18 anys, en representació de 28 clubs i 25 modalitats esportives, per la seua progressió i les fites assolides durant la passada temporada. Durant la gala també es va guardonar a sis esportistes que durant la passada temporada han sigut internacionals o han guanyat campionats d’Espanya en categoria absoluta. 

En aquesta iniciativa a més de col·laborar el COPCV, han participat el Club Pilotari Castelló, el Club de Beisbol Criollos de Castellón, l’Escola d’Escacs Castelló i el Club Natació Azahar Sincro.

El Regidor d’Esports, Enric Porcar, va tancar l’acte amb un discurs en el qual va recordar que “la gala té un doble vessant, d’una banda es reconeix als esportistes joves de Castelló i per un altra, es destaquen els valors de l’esport”. Destacant que “el treball en equip, el compromís, la solidaritat, la tolerància i la bona relació entre companys i rivals són aportacions valuoses que brinda l’esport a la societat”. “Si des de l'esport base som capaços d'aconseguir que aquestes premisses i objectius siguen una prioritat, estarem formant persones més responsables, més humanes i més felices", afirma Molés.
 

XXVI Festa Homenatge a l'Esport Base de Castelló

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 29/02/2024
Realizada la conferencia 'Psicología del deporte e inclusión social, presente y futuro'

El doctor en Psicología por la Universitat de Barcelona, Jordi Segura Bernal, ha impartido la conferencia dentro del acto de clausura de la edición XVI del Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio organizado del COPCV.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 23/02/2024
Día de la Psicología (24 de febrero)

Desde 1983, en España, se considera que Juan Huarte es su patrono.
Leer

  • 20/02/2024
Àrea personal del col·legiat i col·legiada

Coneix les gestions que pots fer en línia.
Leer

  • 16/02/2024
Lanzamiento de la Newsletter "Psico-Actualidad" por el COP Melilla

Destinada a mantener informada a la comunidad sobre las últimas novedades y avances en el campo de la psicología.
Leer