La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives adjudica al COPCV els tallers de prevenció de la violència de gènere amb alumnat de secundària

Professionals de la Psicologia amb experiència en l’àrea, ja s’han reunit per tal de posar en comú el contingut d’estos tallers que s’impartiran a joves d'entre 13 i 15 anys.

En la seua aposta per la prevenció per eradicar qualsevol forma de violència i molt especialment la masclista, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat realitzarà els Tallers de Prevenció de la Violència de Gènere amb Alumnat de Secundària, després de que la institució presentarà els seu projecte a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Es faran 123 tallers en els Instituts d’Educació de Secundària de tota la Comunitat dirigit a l’alumnatde 2n d’ESO. Els principals objectius d’aquestes activitats son: sensibilitzar a l’alumnat  de les causes i conseqüències; donar visibilitat i identificar totes les manifestacions i situacions de violència de gènere, així com detectar indicadors de risc i dotar els joves per evitar-los, promovent sempre les relacions igualitàries.

Prèviamenta l’inici dels tallers es va organitzar un seminari formatiu el passat divendres 10 de novembre, a càrrec de l’experta Coto Talens. També, varen comptar amb la presència de Pere Garrigós, responsable de la Conselleria que va presentar els materials i el format del tallers.

Es duran a terme aproximadament en uns 70 IES de les tres províncies Alacant, Castelló y València. Es prioritzen poblacions de menys de 20.000 habitats on no hi ha agents d’igualtat. Cada taller es realitzarà en dos sessions, treballant conjuntament amb els coordinadors/es d’Igualtat de cada centre.

Es considera d’especial rellevància parlar amb joves adolescents, sobre la identificació de la violència estructural de la nostra societat, el treball sobre els micromasclismes existents i les relacions amoroses que duen a l’aïllament  i al maltractament de la dona. Es considerà important la implicació del centre en aquest tema i poder oferir recursos i orientació per a l’alumnat que requereix ajuda.

 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 22/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 18/04/2024
Convocatoria IV Premios Igualdad

Convocados por el Ajuntament de València. Puedes inscribirte hasta el 26 de julio de 2024.
Leer

  • 15/04/2024
Jornada: 'Buenas prácticas de acompañamiento a víctimas de violencia de género con estrés postraumático'

Con motivo del Día Mundial de la Salud, la Red Sanitaria Solidaria colabora en la organización de este encuentro online que se realizará el 18 de abril a las 17:00h
Leer

  • 09/04/2024
Convocatoria de Subvenciones para Proyectos que fomenten la Igualdad de las Personas LGTBI en su edición 2024

Convocada por la Sección de Inclusión Social y Convivencia del Área de Igualdad del Ayuntamiento de Valencia.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer