El COPCV demana entrevista amb la Conselleria d'Educació per presentar 'l'Anàlisi i Propostes per al pacte social i polític per l'Educació'

El document inclou informació sobre els reptes actuals dels sistema educatiu; la relació entre educació i salut mental infantil i juvenil; la necessitat d'equips multiprofessionals; i la capacitat de la Psicologia per millorar el sistema educatiu.

La Divisió de Psicologia Educativa del COP ha elaborat un document on s’analitza l’actual situació en Educació, i es fan propostes de millora en esta àrea. Per la seua banda, el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, ha adaptat este informe titulat "Anàlisi i Propostes per al pacte social i polític per l'Educació" al nostre àmbit territorial i l’hem enviat a diverses associacions i organismes per als quals considerem, pot ser d’interès i  ens hem posat a la seua disposició per aclarir qualsevol dels punts que es desenvolupen.

El text s’ha fet arribar a:

- StePV Intersindical Valenciana

- CC.OO. Pais Valencià

- FCAPA – Federación Católica de Asociaciones de Padres de Alumnos

- Confederación Valenciana de APAs/AMPAs

- FAPA - Federación Provincial De Asociaciones De Padres De Alumnos

- UGT-PV Unión General de Trabajadores del País Valenciano

 

Així mateix, el document “Anàlisis i Propostes per al pacte social i polític per l'Educació" s’ha enviat i demanat entrevista a la Conselleria d’Educació per presentar els temes detallats en el seu índex com ara: 

- Reptes actuals dels sistema educatiu.

- Educació i salut mental infantil i juvenil.

- Equips d'intervenció multiprofessionals.

- La Psicologia millorar el sistema educatiu. 

 

En esta reunió el COPCV també desitja valorar el "Projecte de Decret, del Consell, pel qual es desenvolupa el principi d'inclusió en el sistema educatiu valencià".

Podeu consultar-lo: Anàlisi i Propostes per al pacte social i polític per l'Educació

1 archivo adjunto

Propostes Pacte Educació Final.pdf [0,00 MB]



Noticias relacionadas

  • 18/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer

  • 19/02/2024
Presentamos el Estudio Psice en la Comunitat

Sefa Mulet, coordinadora en la Comunitat del proyecto: 'el psicólogo o psicóloga educativa en los centros de secundaria y en los ciclos formativos, es eficaz a la hora de abordar desequilibrios y trastornos, pero, sobre todo, a la hora de desarrollar un trabajo orientado a la prevención'.
Leer