El municipalisme i els equips multidisciplinars entre les apostes de la Nova Llei de Serveis Socials Inclusius

A la presentació de l’esborrany d’aquesta llei, realitzada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, el 31 de gener en València, han assistit com a representants del COPCV Manuel Peretó i Joan Rovira.

Dins la campanya de Serveis Socials ‘La Quarta Pota”, presentada fa uns dies per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, es troba la presentació de la Nova Llei de Serveis Socials Inclusius. De moment, es tracta d’un esborrany i ja està obert el termini per al·legacions i aportacions ciutadanes (Audiència Ciutadana. Avantprojecte de Llei de Serveis Socials Inclusius).

Al nombrós acte celebrat en l'Espai Rambleta, va acudir gran quantitat de professionals dels diversos àmbits de la intervenció social. A nivell institucional  Manuel Peretó, Vocal de la Junta de Govern del COPCV, i Joan Rovira, Assessor de l’Àrea d'Intervenció Social del Col·legi, i membre de la Junta Directiva de la Divisió estatal de la Psicologia de la Intervenció Social, han assitit en representació del Col.legi a la presentació d’este avantprojecte dut a terme per Mónica Oltra, Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i Xavier Uceda, delegat del Consell per al Model Social. 

Presentació avantprojecte Nova Llei de Serveis Socials Inclusius

Oltra va destacar que en la seua elaboració s’ha contat amb ajuntaments, diputacions i diverses entitats relacionades amb la matèria, entre la qual es troba el propi Col·legi El COPCV ha estat participant en diversos grups de treball fent aportacions professionals per perfilar esta llei. L'avantprojecte suposa una actualització de llei de 1997 i que tenia, segons Conselleria, una concepció “d’assistència” front a una més moderna de “drets subjectius i universals”. La consellera ha afirmat que el “nou model de serveis socials es basa en el municipalisme i en un sistema públic que actue per a la prevenció”. Segons la mateixa font, han multiplicat per quatre la inversió el que ha possibilitat la “contractació de 1.574 professionals”. A este respecte ha dit que tenen molt en consideració que els equips han de ser multidisciplinaris per atendre la “complexitat social”.

Des del COPCV es valora el procés participatiu dut a terme per la Conselleria per redactar este avantprojecte i espera que la seua posada en marxa permeta avançar cap a una societat inclusiva. El Col·legi ha treballat sempre per posar en valor els serveis municipals per este motiu, espera que la Nova Llei, empodere i reivindique els serveis socials municipals afavorint els professionals d’este àmbit.  

El COPCV anima als seus col·legiats i col·legiades a consultar la Llei en la web de Vicepresidència així com a fer aportacions: Audiència Ciutadana. Avantprojecte de Llei de Serveis Socials Inclusius

1 archivo adjunto

LLEI_4.JPG [0,00 MB]



Noticias relacionadas

  • 15/04/2024
Màster de Formació Permanent en Direcció i Gestió de Centres de Serveis Socials

Este títol de la Universitat de València es realitzarà entre octubre de 2024 a juliol de 2025. Obert el termini d'inscripció.
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 09/02/2024
Curs IVAFIQ: 'Formació transversal: estratègies de comunicació en l'àmbit de la intervenció social'

Curso IVAFIQ: 'Formación transversal: estrategias de comunicación en el ámbito de la intervención social'
Leer

  • 26/01/2024
Plan formativo IVAFIQ 2024. Formación transversal

Apertura de prescripción 1 de febrero de 2024 a las 17 horas.
Leer