El Col·legi ha col·laborat en el procés d’elaboració de l’avantprojecte de la nova Llei d’Infància i Adolescència

Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern i els col·legiats Cristina Gómez Haro, Carles Vendrell i Darío Lucas assisteixen a la presentació realitzada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

La Vicepresidenta del Consell i  Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presentat recentment en el Palau de les Arts de València, l'avantprojecte de la Llei d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana. Aquest projecte ha comptat amb la participació de la societat civil, els consells municipals de la infància, i tècnics i tècniques dels Col·legis professionals entre els quals ha estat el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat.

Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern i els col·legiats Cristina Gómez, Carles Vendrell i Darío Lucas han assistit com a representants de la institució i membres que han participat en l’elaboració de l’esborrany d’este avantprojecte.

C.Vendrell, A.Ollero, M.Oltra, R.Molero, C.Gómez i D.Lucas en la presentació de l'avantprojecte de la Llei d'Infància i Adolescència (d'esq. a dta.)

En diversos moments de la seua presentació, Oltra ha fonamentat la necessitat d'aquesta llei en el "canvi de paradigma respecte a lleis anteriors, al deixar de considerar als xiquets i xiquetes com a objectes de protecció per a passar a reconèixer-los com a subjectes de dret”. “Se’ls reconeix per primera vegada com a ciutadania activa i de ple dret en tots els àmbits i esferes públiques i privades”, ha indicat. Des de Conselleria destaquen l’eliminació del límit d’edat perquè s’escolte l’opinió de xiquets i xiquetes abans de donar el consentiment informat en els tractaments mèdics; el reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere; l’oci educatiu com un dret; o l’acolliment familiar com a mesura de protecció preferent.

Per finalitzar, Rosa Molero, Directora General d'Infància i Adolescència i companya, ha donat veu a representats dels consells municipals infantils de Xàbia, Quart de Poblet i Vilarreal.

 

Informació relacionada: 

Oltra: 'La nova Llei d'Infància i Adolescència atorga als xiquets i xiquetes la ciutadania de ple dret' (Nota de premsa Conselleria) (Nota de prensa Conselleria-castellano)

Oltra: 'Les aportacions més valentes i noves recollides en la nova llei d'Infància i Adolescència han sigut fetes pels xiquets i xiquetes' (Nota de premsa Conselleria) (Nota de prensa Conselleria-castellano)

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 30/11/2023
Asistimos a la presentación del VALORA, una herramienta de la Generalitat para la valoración de la gravedad de desprotección de niños y adolescentes

Representantes políticos de la Generalitat y la psicóloga impulsora de este instrumento, han explicado a las personas asistentes en qué consiste Valora y sus beneficios. Purificación Párraga, vocal de la Junta del COPCV junto con dos asesores del órgano colegial, valoran positivamente su puesta en marcha.
Leer

  • 02/10/2023
9th International Congress of Clinical and Health Psychology in Children and Adolescents

Se celebra en Valencia, del 22 al 24 de noviembre y hay descuento para colegiados/as.
Leer

  • 28/08/2023
El PIR de Psicología Infantil vuelve al 'start' y demanda una reformulación

El pasado mes de julio Psicología Clínica remitió una petición formal al Ministerio de Sanidad para la creación de una nueva especialidad PIR, Psicología Clínica Infantil.
Leer

  • 22/06/2023
Entrevista a Sefa Mulet, coordinadora de l'Estudi PsiCE en la Comunitat Valenciana

Recentment el Consell General de la Psicologia i Psicofundació han presentant alguns resultats que demostren la necessitat de psicòlegs i psicòlogues educatius dins aquests contexts com a ferramenta preventiva. Mulet ens explica com s'està desenvolupant en cada comunitat aquesta investigació nacional, la més gran que s'ha fet fins ara sobre l'eficàcia de les intervencions psicològiques a entorns escolars.
Leer

  • 25/04/2023
Las pruebas de detección de ansiedad a niños/as y adolescentes, clave para facilitar la intervención temprana

Así lo advierte la Asociación Americana de Psicología (APA-American Psychological Association) en un artículo publicado en su revista APA monitor.
Leer