Compareixença conjunta en les Corts del COPCV i del COEESCV amb motiu de la Nova Llei de Serveis Socials Inclusius

Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern, ha expressat la postura del Col·legi afirmant que s’aposta per treballar en equips multidisciplinars.

El Col·legi està participant activament en l’Avantprojecte de Llei de la Generalitat de Serveis Socials Inclusius. Este dijous, 4 d’octubre junt amb Col·legi Oficial d’Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana (COEESCV), hem presentat un document mitjançant el qual remarquem que s’assegure la interdisciplinarietat de la intervenció, contant amb professionals provinents de la Psicologia, el Treball Social i l’Educació Social. Hem reivindicat que la figura del professional de referència d’aquests equips de serveis socials municipals, puga ser qualsevol dels perfils mencionats anteriorment, segons les necessitats i objectius de la intervenció. D’esta manera es pretén garantir la millor atenció possible, personal i individualitzada.

A este respecte, citem a Fernando Fantova, reconegut company que és a més, consultor social i educador social, quan diu que s’ha “d’explorar i explotar oportunitats en el procés de construcció d’uns nous serveis socials i intervenció social, cada vegada més basades en el coneixement i el valor afegit universal” siguent necessària la cooperació entre els diferents perfils professionals.

Després d’esta reunió, el COPCV, i la resta d’entitats, mantindrem entrevistes amb els partits polítics per formalitzar estes peticions i fer tot el possible per a que estiguen incloses en la redacció final de la norma. “Estem segurs de que arribarem a un consens per a que esta nova Llei tan espera naixa amb fortalesa”, ha subratllat Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV.

Imatge amb la qual la Conselleria va presentar la iniciativa #laQuartapota per referir-se als Serveis Socials

 Noticias relacionadas

  • 14/06/2019
Jornada 'Buen trato a personas en situación de dependencia'

El próximo martes 18 de junio, el COPCV acoge este acto (sede C/Alberic de València) organizado por la Sociedad Valenciana de geriatría y Gerontología.
Leer

  • 14/06/2019
Manifiesto del COP en el Día Internacional de maltrato a personas mayores, 14 de junio

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana se suma a este escrito publicado en infocop.
Leer

  • 13/06/2019
GUÍA: Reacciones de la comunidad LGBTI frente a los delitos de odio

Estrategias para hacer frente a los delitos de odio por orientación sexual e identidad de género: una mirada global = Sexu-joeragatiko eta genero identitateagatiko gorroto-delituei aurre egiteko estrategiak: begirada orokor bat. Bilbao, Aldarte, 2018, 98, 98 p.
Leer

  • 21/05/2019
ARTÍCULO: ¿Cómo es posible? Procesos psicológicos de reconciliación tras el genocidio en Ruanda

Autor/es: María Prieto-Ursúa, Universidad Pontificia Comillas de Madrid, Ángela Ordóñez, Universidad Pontificia Comillas de Madrid y Fidèle Dushimimana, Catholic Institute of Kabgayi
Leer

  • 13/05/2019
XXVI Congreso Internacional de Psicología INFAD

Ampliación fecha envío propuestas hasta el 17 de mayo, y envío trabajos hasta el 23 de mayo, sin incremento económico. También se puede participar online. Salamanca 12 y 15 de Junio 2019
Leer

  • 03/05/2019
El GT de Psicogerontología de València participa en la actividad intergeneracional ‘Jocs populars persones majors, xiquetes i xiquets’

A través de iniciativas como esta, llevada a cabo el 16 de abril en el barrio del Carmen, se fomenta igualdad entre ciudadanos/as de diferentes generaciones a la vez que se previene el edadismo.
Leer