El COPCV imparteix als actors i actrius de l'audiovisual 'Nada Será Igual' una formació sobre habilitats socials en contextos d’assetjament escolar

Les psicòlogues educatives Andrea Ollero i Montse Martínez, han sigut les encarregades de conduir estes sessions en les quals els joves han assolit certs coneixements així com reflexionat sobre diversos aspectes relacionats amb el bullying.

L’equip del migmetratge ‘Nada Será Igual’, creat pel castellonenc Víctor Antolí, ja està treballant en la tercera part d’este audiovisual mitjançant el qual es tracta d’abordar la problemàtica de l’assetjament escolar.

El COPCV, que des d’un primer moment ha col·laborat amb esta iniciativa, ha realitzat durant el mes de desembre dos sessions de tres hores cadascuna baix el títol ‘Habilitats de comunicació com a models antibullying’. L’objectiu ha sigut el de formar als joves actors i actrius sobre els diferents perfils que existeixen dins una situació de bullying, les possibles formes d’actuació front este fet, els efectes que pot generar a nivell psicològic, i la conscienciació de la figura del psicòleg o psicòloga com a professional d’intervenció.

Andrea Ollero, Vocal de la Junta del COPCV, i Montse Martínez, s’han reunit amb els joves per tractar este tema des del punt de vista professional. Per a les dos psicòlogues educatives destaquen que la formació ha estat basada en l’adolescència positiva i que allò més important a més d’informar sobre els rols que es donen en situacions d’assetjament, ha sigut promoure la reflexió entre els intèrprets ja que estos coneixements els serviran per millorar les seues competències socials i per tant, promoure una adequada convivència escolar i empoderarse.

A partir del mes de gener la cinta, com ja ha succeït amb les dos parts anteriors, es presentarà i visionarà en els centres educatius de la província de Castelló. D’esta manera, la formació impartida per les companyes del Col·legi servirà per optimitzar la comunicació que realitzaran els protagonistes de la tv movie en els instituts. “Estos joves estan contribuint a l’alfabetització mediàtica perquè van més enllà de ser espectadors”, ha afirmat Martínez.

  

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 18/07/2019
GUÍA: Sobre la ciberviolencia hacia las adolescentes en las redes sociales

Publicada por el Instituto Andaluz de la Mujer, a través del cual se analizan las ciberviolencias perpetradas contra las mujeres adolescentes y jóvenes, que surgen en el entorno de las tecnologías de la comunicación y la relación (tales como el envío de contenidos sexuales y humillantes, la difusión de rumores y bulos, el acoso, o el control, entre otras), con el fin de darles visibilidad y sensibilizar a las y los jóvenes sobre este grave problema, ofreciendo pautas para su prevención, implicando para ello, al profesorado y alumnado en el contexto educativo.
Leer

  • 14/07/2019
FOCAD para Divisiones Profesionales

Los colegiados/as interesadas pueden acceder de manera permanente, a los cursos de FOCAD específicos para los miembros ordinarios adscritos a las Divisiones Profesionales del Consejo General de la Psicología de España.
Leer

  • 05/07/2019
Registro de Intervención del Psicólogo/a Educativo/a en formato digital

Con los datos obtenidos, la Junta Directiva de la División de Psicología Educativa (PsiE) del COP, argumentará ante las administraciones, la necesidad inexorable de la presencia del/a Psicólogo/a Educativo/a.
Leer

  • 26/06/2019
Curso de verano: Abordaje Interdisciplinar del Trastorno del Espectro Autista

La actividad tendrá lugar del 5 al 7 de Junio en la Universidad de Alicante
Leer

  • 26/06/2019
III Congreso de Derecho Sanitario de la Comunidad Valenciana

La actividad tendrá lugar en el Colegio de Médicos de Alicante los días 26 y 27 de septiembre 2019
Leer

  • 25/06/2019
Taller sobre Terapia de regulación contextual de la emoción con Maria kovacs - CIPCNA 2019

La actividad enmarcada dentro del 5th International Congress Of Clinical And Health Psychology on Children and Adolescents tendrá lugar el 13 de noviembre 2019 en Oviedo. DESCUENTO PARA COLEGIADOS
Leer