El COPCV imparteix als actors i actrius de l'audiovisual 'Nada Será Igual' una formació sobre habilitats socials en contextos d’assetjament escolar

Les psicòlogues educatives Andrea Ollero i Montse Martínez, han sigut les encarregades de conduir estes sessions en les quals els joves han assolit certs coneixements així com reflexionat sobre diversos aspectes relacionats amb el bullying.

L’equip del migmetratge ‘Nada Será Igual’, creat pel castellonenc Víctor Antolí, ja està treballant en la tercera part d’este audiovisual mitjançant el qual es tracta d’abordar la problemàtica de l’assetjament escolar.

El COPCV, que des d’un primer moment ha col·laborat amb esta iniciativa, ha realitzat durant el mes de desembre dos sessions de tres hores cadascuna baix el títol ‘Habilitats de comunicació com a models antibullying’. L’objectiu ha sigut el de formar als joves actors i actrius sobre els diferents perfils que existeixen dins una situació de bullying, les possibles formes d’actuació front este fet, els efectes que pot generar a nivell psicològic, i la conscienciació de la figura del psicòleg o psicòloga com a professional d’intervenció.

Andrea Ollero, Vocal de la Junta del COPCV, i Montse Martínez, s’han reunit amb els joves per tractar este tema des del punt de vista professional. Per a les dos psicòlogues educatives destaquen que la formació ha estat basada en l’adolescència positiva i que allò més important a més d’informar sobre els rols que es donen en situacions d’assetjament, ha sigut promoure la reflexió entre els intèrprets ja que estos coneixements els serviran per millorar les seues competències socials i per tant, promoure una adequada convivència escolar i empoderarse.

A partir del mes de gener la cinta, com ja ha succeït amb les dos parts anteriors, es presentarà i visionarà en els centres educatius de la província de Castelló. D’esta manera, la formació impartida per les companyes del Col·legi servirà per optimitzar la comunicació que realitzaran els protagonistes de la tv movie en els instituts. “Estos joves estan contribuint a l’alfabetització mediàtica perquè van més enllà de ser espectadors”, ha afirmat Martínez.

  

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 17/04/2024
Máster Profesional de Terapia Cognitivo-Conductual

Para ejercer de manera segura y eficaz es necesario recibir una formación útil y práctica. Consulta este Avance de programación.
Leer

  • 16/04/2024
Edición Nº 54 del programa de Formación Continuada a Distancia (FOCAD)

El Consejo General de la Psicología de España promueve así, la actualización científico-profesional de los/as psicólogos/as colegiados/as en diferentes campos de la intervención psicológica.
Leer

  • 15/04/2024
Màster de Formació Permanent en Direcció i Gestió de Centres de Serveis Socials

Este títol de la Universitat de València es realitzarà entre octubre de 2024 a juliol de 2025. Obert el termini d'inscripció.
Leer

  • 09/04/2024
Curs Específic del pla d'Infància i adolescència 2024: Abordatge terapèutic en situacions de traumatizació severa (Inscripció 10/04/24 a les 17 hores)

Curso Especifico del plan de infancia y adolescencia 2024: Abordaje terapéutico en situaciones de traumatización severa (Inscripción 10/04/24 a las 17 horas)
Leer

  • 03/04/2024
Pla formatiu IVAFIQ 2024 COPCV / Plan formativo IVAFIQ 2024 COPCV

S'adjunta tota la informació sobre el pla formatiu IVAFIQ 2024 impartit pel COPCV. Les inscripcions s'obriran el pròxim 26 de març a les 17 hores Se adjunta toda la información sobre el plan formativo IVAFIQ 2024 impartido por el COPCV. Las inscripciones se abrirán el próximo 26 de marzo a las 17 horas.
Leer

  • 24/03/2024
Curso Online: Chemsex. Un uso sexualizado de drogas.

Organiza el Colegio Oficial de Psicología de las Islas Baleares (COPIB) para el día 20 de abril.
Leer