El COPCV imparteix als actors i actrius de l'audiovisual 'Nada Será Igual' una formació sobre habilitats socials en contextos d’assetjament escolar

Les psicòlogues educatives Andrea Ollero i Montse Martínez, han sigut les encarregades de conduir estes sessions en les quals els joves han assolit certs coneixements així com reflexionat sobre diversos aspectes relacionats amb el bullying.

L’equip del migmetratge ‘Nada Será Igual’, creat pel castellonenc Víctor Antolí, ja està treballant en la tercera part d’este audiovisual mitjançant el qual es tracta d’abordar la problemàtica de l’assetjament escolar.

El COPCV, que des d’un primer moment ha col·laborat amb esta iniciativa, ha realitzat durant el mes de desembre dos sessions de tres hores cadascuna baix el títol ‘Habilitats de comunicació com a models antibullying’. L’objectiu ha sigut el de formar als joves actors i actrius sobre els diferents perfils que existeixen dins una situació de bullying, les possibles formes d’actuació front este fet, els efectes que pot generar a nivell psicològic, i la conscienciació de la figura del psicòleg o psicòloga com a professional d’intervenció.

Andrea Ollero, Vocal de la Junta del COPCV, i Montse Martínez, s’han reunit amb els joves per tractar este tema des del punt de vista professional. Per a les dos psicòlogues educatives destaquen que la formació ha estat basada en l’adolescència positiva i que allò més important a més d’informar sobre els rols que es donen en situacions d’assetjament, ha sigut promoure la reflexió entre els intèrprets ja que estos coneixements els serviran per millorar les seues competències socials i per tant, promoure una adequada convivència escolar i empoderarse.

A partir del mes de gener la cinta, com ja ha succeït amb les dos parts anteriors, es presentarà i visionarà en els centres educatius de la província de Castelló. D’esta manera, la formació impartida per les companyes del Col·legi servirà per optimitzar la comunicació que realitzaran els protagonistes de la tv movie en els instituts. “Estos joves estan contribuint a l’alfabetització mediàtica perquè van més enllà de ser espectadors”, ha afirmat Martínez.

  

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 11/02/2019
Edición 38ª del Programa de Formación Continuada a Distancia (FOCAD)

El Consejo General de la Psicología de España, da a conocer tres nuevos cursos FOCAD, las segundas ediciones, y las actividades formativas dirigidas a los miembros de las Divisiones. Disponible hasta el día 31 de marzo de 2019.
Leer

  • 11/02/2019
IV Jornadas de Psicología Positiva: Ontinyent, 30 de marzo de 2019

Inscripciones hasta el 28 de febrero (incremento en 10 euros a partir de esta fecha) Fecha Límite: 15 de marzo
Leer

  • 09/02/2019
Acreditación Nacional de Psicólogo/a Experto/a en Psicología Educativa

El COPCV inicia el proceso para la presentación de solicitudes y recogida de documentación, tras la aprobación por parte del Consejo General de la Psicología de España.
Leer

  • 09/02/2019
Curso: Cyberbullying: Enemigo invisible. Nuevos retos que afrontar - Alicante

La actividad tiene previsto su inicio el día 15 de marzo de 2019
Leer

  • 23/01/2019
GUÍA: Evolución del acoso escolar y ciberbullying en España

Fundación ANAR, III Estudio sobre acoso escolar y ciberbullying según los afectados. Informe del Teléfono ANAR. Madrid, Fundación ANAR, 2018, 99 p
Leer

  • 16/01/2019
El COPCV participa en el coloquio posterior a la presentación del mediometraje sobre acoso escolar ‘Nada Será Igual’

Mar LLuch y Mª Carmen Molés, Vicedecana 3ª y Vocal de la Junta de Gobierno del Col·legi respectivamente, han informado a las personas asistentes sobre el trabajo de asesoramiento que el COPCV ha llevado a cabo.
Leer