El COPCV imparteix als actors i actrius de l'audiovisual 'Nada Será Igual' una formació sobre habilitats socials en contextos d’assetjament escolar

Les psicòlogues educatives Andrea Ollero i Montse Martínez, han sigut les encarregades de conduir estes sessions en les quals els joves han assolit certs coneixements així com reflexionat sobre diversos aspectes relacionats amb el bullying.

L’equip del migmetratge ‘Nada Será Igual’, creat pel castellonenc Víctor Antolí, ja està treballant en la tercera part d’este audiovisual mitjançant el qual es tracta d’abordar la problemàtica de l’assetjament escolar.

El COPCV, que des d’un primer moment ha col·laborat amb esta iniciativa, ha realitzat durant el mes de desembre dos sessions de tres hores cadascuna baix el títol ‘Habilitats de comunicació com a models antibullying’. L’objectiu ha sigut el de formar als joves actors i actrius sobre els diferents perfils que existeixen dins una situació de bullying, les possibles formes d’actuació front este fet, els efectes que pot generar a nivell psicològic, i la conscienciació de la figura del psicòleg o psicòloga com a professional d’intervenció.

Andrea Ollero, Vocal de la Junta del COPCV, i Montse Martínez, s’han reunit amb els joves per tractar este tema des del punt de vista professional. Per a les dos psicòlogues educatives destaquen que la formació ha estat basada en l’adolescència positiva i que allò més important a més d’informar sobre els rols que es donen en situacions d’assetjament, ha sigut promoure la reflexió entre els intèrprets ja que estos coneixements els serviran per millorar les seues competències socials i per tant, promoure una adequada convivència escolar i empoderarse.

A partir del mes de gener la cinta, com ja ha succeït amb les dos parts anteriors, es presentarà i visionarà en els centres educatius de la província de Castelló. D’esta manera, la formació impartida per les companyes del Col·legi servirà per optimitzar la comunicació que realitzaran els protagonistes de la tv movie en els instituts. “Estos joves estan contribuint a l’alfabetització mediàtica perquè van més enllà de ser espectadors”, ha afirmat Martínez.

  

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 17/04/2019
Actividad con descuento a los colegiados/as con motivo del convenio marco de colaboración COPCV-CEU (València)

I Jornadas Iberoamericanas sobre Acoso y Violencia Escolar, 9 y 10 de mayo en la Universidad Cardenal Herrera-Ceu.
Leer

  • 14/04/2019
Edición 39ª del Programa de Formación Continuada a Distancia (FOCAD)

El Consejo General de la Psicología de España, da a conocer tres nuevos cursos FOCAD, las segundas ediciones, y las actividades formativas dirigidas a los miembros de las Divisiones. Disponible desde el día 1 de abril de 2019 hasta el día 30 de junio de 2019.
Leer

  • 29/03/2019
Pre-estreno Segunda Parte de La Película 'Nada Sera Igual'

El evento tendrá lugar el próximo martes 2 de abril a las 19.30 horas. Recoge tu entrada en la planta de Juventud en El Corte Inglés (Aforo Limitado)
Leer

  • 24/03/2019
Edición 38ª del Programa de Formación Continuada a Distancia (FOCAD)

El Consejo General de la Psicología de España, da a conocer tres nuevos cursos FOCAD, las segundas ediciones, y las actividades formativas dirigidas a los miembros de las Divisiones. Disponible hasta el día 31 de marzo de 2019.
Leer

  • 06/03/2019
Psicòlegs i psicòlogues, ja podeu sol·licitar en la Universitat, el certificat d’aptitud pedagògica per a exercir d’orientador/a educatiu/va

Aquest certificat convalida el Máster de Secundària per a poder presentar-se a les oposicions de secundària de l’especialitat d’Orientació Educativa. El COPCV continuarà treballant per potenciar la figura del psicòleg/a com el professional més adequat per desenvolupar les funcions de orientador/a educatiu/va.
Leer

  • 05/03/2019
Acreditación Nacional de Psicólogo/a Experto/a en Psicología Educativa

El COPCV inicia el proceso para la presentación de solicitudes y recogida de documentación, tras la aprobación por parte del Consejo General de la Psicología de España.
Leer