Projecte Lliga de futbol inclusiu (LFI) - Equips amb persones amb diversitat funcional

Primer Toque CF organitza, el proper dia 27 de gener, la 4º jornada de la LFI. 25 equips de tota la Comunitat Valenciana es donaran cita en les instal·lacions Chencho de Castelló. Isaac Benedito, psicòleg esportiu, explica en què consisteix este projecte.

Isaac Benedito és col·legiat psicòleg de l’esport, adjunt a la direcció de Primer Toque C.F. Es dedica a la formació d’entrenadors, demandes individuals dels jugadors i seguiment metodològic de l’escola de futbol.

En 2018, dins el Club va nàixer un projecte per a crear un equip integrat per persones amb diversitat funcional amb l’objectiu de treballar la seua integració i inclusió. Benedito és el professional encarregat de coordinar les activitats de l’equip EDI, a més de l’entrenador dels i les jugadores.

El treball que pot realitzar un psicòleg esportiu en este àmbit és clar: promoure els valors de la integració social i personal d'estes persones, i atendre a demandes específiques que puguen sorgir. Considere, que el perfil del psicòleg és recomanable per a la direcció dels equips”, afirma Benedito.

 

 

 

Sobre el Projecte LFI

Primer Toque EDI C.F.

Durant  l’inici de la temporada 2018/19, Primer Toque C.F. impulsa la creació de un nou equip en la seua estructura. Es tractaria d’un equip format, en la seua totalitat, per persones en diversitat funcional. Durant la pretemporada, diverses van ser les reunions en les associacions de Castelló que van ajudar en la realitat de l’equip a dia de hui. Afanias, Asociación Sindrome de Down de Castelló y Centro Ocupacional de Rafalafena son diverses entitats que es van ficar a disposició de Primer Toque C.F. per poder avançar en el projecte.

Pel setembre, 8 jugadors van donar inici a l’equip carregats d’il·lusió i energia per millorar. L’objectiu per part del cos tècnic i del club és clar: donar un espai esportiu on poder créixer tant esportiva com personalment a un col·lectiu moltes vegades maltractat per la societat i, d’altra banda, assumir la responsabilitat social que s’atribueix el club respecte de la societat de Castelló. Al mes de desembre, la plantilla havia crescut amb uns 15 jugadors, el doble dels que havien començat el projecte. I que no pare!

Amb dos dies d’entrenament per setmana a les instal·lacions de Chencho, faltava plasmar l’entrenament en la pura competició. Diversos partits amistosos en conjunts locals com Villarreal EDI C.F. o Levante EDI U.D. van donar eixida a tota la inquietud competitiva dels “taronges”. Amb l’ambició que caracteritza a Primer Toque C.F. ens vam ficar en marxa per poder donar una estructura competitiva com a la resta d’equips del club. D’aquesta inquietud naix la LFI (lliga de futbol inclusiu). Un organisme privat nomenat “projecte unió” que fica en marxa una competició de futbol 8 amb equips de tota la Comunitat, en un total de 8 jornades distribuïdes mensualment per diverses localitats de la Comunitat Valenciana. Ja son 3 les jornades disputades des d’Octubre i on Primer Toque EDI participa des de la jornada 2 que va ser disputada en la localitat valenciana d’Olocau.

 

LFI (Lliga de futbol inclusiu)

Projecte Unió pel mes de setembre comença a treballar en una nova lliga de futbol 8 que dona cobertura a persones en diversitat funcional. Un projecte pilot que poc a poc s’ha guanyat en treball i esforç que entitats com la FFCV (Federació de Fútbol de la Comunitat Valenciana) o FEDI -CV (Federació de Deportes para persones con discapacitat intel·lectual de la Comunitat Valenciana), donen el seu suport administratiu per la prosperitat del projecte.

Només falta que les institucions públiques es fiquen en marxa per poder donar-li continuïtat a la lliga que cada vegada conta amb més equips implicats de tot el pais. Els clubs donen un servei a persones amb diversitat funcional, un treball poc reconegut però que cohesiona la societat valenciana amb valors com la tolerància, la responsabilitat social i la solidaritat.

Durant les reunions entre LFI i els clubs que participen, Primer Toque C.F. va proposar l’organització de la 4º Jornada en la ciutat de Castelló, en lloc de la població de Catarroja. Acceptada la proposta, Primer Toque es fica en marxa en l’organització, el proper dia 27 de gener de 2019, de la 4º jornada de la LFI. Un total de 25 equips de tota la Comunitat Valenciana es donaran cita en les instal·lacions Chencho de Castelló.

En horari de vespra (16:00 a 20:00), centenars de persones es reuniran en una jornada molt futbolera i carregada de superació personal. Primer Toque esta implicat en l’èxit d’aquesta jornada i les institucions publiques aposten perquè Castelló siga líder en el futbol per persones en diversitat funcional.Noticias relacionadas

  • 31/07/2019
'Las nuevas tecnologías han llegado a la psicología para quedarse'. Vídeo COP Melilla y COPCV

La presentación del vídeo ha tenido lugar durante el IV Congreso Nacional de Psicología celebrado en Vitoria del 21 al 24 de julio 2019
Leer

  • 30/07/2019
¿Cómo podemos defender la profesión y evitar el intrusismo?

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana en relación con el artículo 5.c de la ley 6/1997, de 4 de diciembre, de Consejos y Colegios Profesionales de la Comunitat Valenciana, establece que una de las funciones de los colegios profesionales oficiales es la de ejercer las acciones que las leyes establezcan para evitar el intrusismo, sin perjuicio de las actuaciones de inspección y/o sanción a las que están obligadas las administraciones públicas.
Leer

  • 30/07/2019
Taller: Técnicas eficaces de gestión emocional aplicadas al trabajo con deportes individuales

La actividad tiene previsto su inicio el día 20 de septiembre de 2019
Leer

  • 29/07/2019
Imagen Profesional

El COPCV recomienda el uso del sello distintivo personalizado que el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana pone a disposición de los colegiados y colegiadas para facilitar su identificación como profesionales de la Psicología.
Leer

  • 29/07/2019
Significativa presencia de la Psicología Valenciana en el IV Congreso Nacional de Psicología Vitoria-Gasteiz (Álava) 2019

El evento ha contado con una gran representación valenciana tanto de la estructura colegial y de los colegiados como de las diversas universidades y asociaciones profesionales. Gran impacto del stand del COPCV en el congreso en el que han pasado alrededor de 700 participantes.
Leer

  • 26/07/2019
Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio - XIII Edición

La actividad formativa tiene previsto su inicio el 8 de noviembre de 2019. Abierto plazo de inscripción. Este Máster cumple todos los requisitos y contenidos establecidos por el perfil profesional requerido para la obtención del reconocimiento como Experto en Psicología del Deporte por parte del COP.
Leer