Comença el curs de formació per a professionals de l'àmbit de la infància i adolescència amb 884 participants en tota la Comunitat

Per segon any consecutiu, el COPCV participa en aquest curs que coordina la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La iniciativa s'emmarca dins del conveni de col·laboració de la Generalitat amb diferents col·legis professionals de la Comunitat Valenciana, entre ells el Col·legi de Psicologia, i inclou la promoció d'accions dirigides a les persones professionals que presten els seus serveis en l'àmbit de la protecció dels xiquets, xiquetes i adolescents.

L'objectiu és aconseguir que estiguen familiaritzats i sensibilitzats amb les particularitats d'aquest sector de la població, formant-los en estratègies adequades per a previndre la desprotecció, així com per a la promoció dels drets de la infància i l'adolescència.

Andrea Ollero, vocal de la Junta del COPCV, psicòloga Educativa i Comunitària, ha destacat "la col·laboració entre el Col·legi i la Direcció General d'Infància i Adolescència per fer possible aquesta segona edició d'un pla formatiu exitós".

Les sessions formatives, en les quals participa el COPCV, han començat aquest dimarts, 15 d'octubre, i finalitzaran el 3 de desembre d'enguany.

S'han organitzat quatre edicions del curs, amb la finalitat de fomentar la participació de les persones professionals en tot l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana i atendre la gran demanda que hi ha hagut. Així, del total de persones inscrites, 569 faran el curs a València, 230 participaran en les sessions organitzades a Alacant i 85 a Castelló.

El curs consta de cinc mòduls: el primer d'ells tractarà sobre els drets de la infància i l'adolescència; el segon sobre aspectes els psico-soci-educatius; el tercer oferirà formació en matèria d'equips professionals interdisciplinaris en multinivell; el quart mòdul versarà sobre diferents aspectes del treball amb la infància i la protecció dels menors (la matèria es desglossarà en l'apartat d'infància i municipalisme; infància en situació de risc; i plans d'intervenció soci educatius familiars); i, finalment, s'abordaran qüestions relacionades amb el sistema de protecció a la infància i l'adolescència i les mesures de protecció existents en l'actualitat.

 

 

 

Notícies relacionades:

Curs formatiu per a professionals de l'àmbit de la Infància i Adolescència/Curso formación para profesionales del ámbito de la Infancia y Adolescencia



Noticias relacionadas

  • 19/04/2024
Psicología afirmativa LGTBIQA+

La actividad tiene previsto iniciar el día 3 de mayo de 2024.
Leer

  • 19/04/2024
Curso: Manifestaciones del mundo interno infantil

La actividad está previsto que inicie el día 04/05/2024
Leer

  • 19/04/2024
Curso: Actualización en neuropsicología clínica de adultos

La actividad tiene previsto comenzar el 17 de mayo.
Leer

  • 18/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 17/04/2024
Taller: 'Redescubriendo el erotismo en la menopausia'

La actividad tiene previsto iniciar el día 19 de abril de 2024.
Leer

  • 17/04/2024
Curso: Abordaje integral de la conducta suicida

El curso está previsto que inicie el día 24/05/2024 (formato online).
Leer