La inclusió educativa, com a nou paradigma, ha centrat les XIII Jornades Psicologia, Educació i Municipi organitzades pel COPCV

Les jornades, celebrades aquest dijous 24 d’octubre en Burjassot, en col•laboració amb l’Ajuntament de la localitat i amb la Diputació de València, han comptat amb la presència de la directora general d’Inclusió Educativa de la Generalitat, Raquel Andrés.

La Comissió d'Intervenció Municipal del Col·legi de Psicologia de la Comunitat ha coordinat aquestes Jornades Psicologia, Educació i Municipi: 'La inclusió, nou paradigma?', un encontre professional de l'Àrea Educativa i Comunitària que enguany ha arribat a la seua tretzena edició, i que ha sigut inaugurat per Manuela Carrero, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, Pilar Molina, diputada de l'Àrea d'Administració General de la Diputació Provincial de València, i d’Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV.

 

Moment de l'acte inaugural.

 

Coral Elizondo, psicòloga i assessora educativa, va impartir la ponència ‘L’Educació inclusiva, un nou paradigma transformador’, en la qual va parlar de l'educació inclusiva com una necessitat "en una societat diversa, canviant i globalitzada ", on "donar resposta a tot l'alumnat dins de l'aula no sols és possible, sinó també necessari i urgent ". Elizondo animà a transformar el model d'educació, assenyalant que "tenim a les nostres aules, xiquets i xiquetes amb interessos diferents, motivacions diferents, amb diferents capacitats, inquietuds i estils d'aprenentatge, amb ganes d'aprendre, de conviure, i d'entendre als que turmentem amb exercicis monòtons, amb hores i hores asseguts en cadires incòmodes sense opció a moure's ni un mil·límetre, amb exàmens de llapis i paper únicament, amb discursos avorrits sobre contingut abstracte que no manipulen i al qual no li veuen cap sentit".

Posteriorment, una taula redona-debat, titulada 'La inclusió educativa en els centres educatius: Present i futur', va permetre als participants compartir experiències i programes actuals per a facilitar l’educació en la intervenció als centres escolars.

 

     

                                       Coral Elizondo, psicòloga educativa, durant la seua ponència.                                                                             Participants en la taula redona.

 

Més de 150 professionals de la psicologia de l'àmbit socioeducatiu han assistit a aquestes XIII Jornades, que van concloure amb la intervenció de la directora general d’Inclusió Educativa de la Conselleria d’Educació, Raquel Andrés, la regidora d’Educació de Burjassot, Manuela Carrero, i el vocal de Junta del Col·legi de Psicologia de la Comunitat, Manuel Peretó.

 

Moment de l'acte de cloenda.

 

 

 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 24/04/2024
Jornada 'factores de salud y bienestar psicológico a lo largo de las distintas etapas de la vida'

Se realizará el 31 de mayo en Orihuela (Alicante). Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 24/04/2024
Jornada de Puertas Abiertas - Infórmate sobre el Máster Profesional en Terapia Cognitivo Conductual

El próximo 16 de mayo, los directores del Máster explicarán los detalles de esta formación además de resolver todas las dudas que tengas al respecto. La jornada se realizará en el Centro de Formación del COPCV (València). Inscripción abierta.
Leer

  • 23/04/2024
Curso: Abordaje integral de la conducta suicida

El curso está previsto que inicie el día 24/05/2024 (formato online).
Leer

  • 23/04/2024
VÍDEO - Conferencia ‘Metodología coaching aplicada junto con la psicoterapia en adicciones’

Impartida por la psicóloga María de los Ángeles Martín, dentro del V Ciclo de conferencias de Psicología Coaching del COPCV.
Leer