El COPCV se suma al manifest de Subdelegació de Castelló pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona (25 novembre)

La Subdelegació de Govern a Castelló va fer públic el manifest coincidint amb l'encesa de llums violeta de la façana del seu edifici, acte al qual va acudir la vocal de Junta del COPCV Mª Carmen Molés.

A més de l'encesa de llums amb motiu del pròxim 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, en l'acte, celebrat aquest dimarts 12 de novembre en la plaça Mª Agustina de Castelló, es va procedir a la lectura del manifest elaborat per la Unitat contra la Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Castelló, es van llegir els noms de les dones assassinades l'any passat víctimes de la violència de gènere, i es va guardar un minut de silenci.

 

         

 (Foto esqerra: Mª Carmen Molés, vocal Junta COPCV; Soledad Ten, subdelegada del Govern a Castelló; i Rosa Marco, cap Unitat contra Violència Gènere de la Subdelegació. Foto dreta:minut de silenci)

 

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana ens adherim al citat manifest de la Subdelegació de Castelló:

 

MANIFEST 25 DE NOVEMBRE 2019

SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN CASTELLÓ
 

Com cada any ens reunim en aquesta plaça per a rendir un homenatge a les dones i menors assassinats per la violència masclista i manifestar la nostra condemna més absoluta davant fets tan lamentables.

Des d'ací volem fer una crida a tota la ciutadania perquè es comprometen en l'erradicació de la violència de gènere, perquè sense vosaltres i vosaltres no és possible posar fi a aquest greu problema social, perquè mirar cap a un altre costat ens fa còmplices, perquè com a societat hem d'alçar la veu i dir que aquesta situació no és tolerable ni acceptable.

Mentre existisquen alguns homes que es creuen amb el dret a maltractar a les seues parelles, de comprar cossos de dones, d'assetjar i agredir a les dones al carrer NO ERRADICAREM LA VIOLÈNCIA DE GENERE, mentre hi haja persones que justifiquen, minimitzen o simplement miren cap a un altre costat NO ACABAREM AMB LA VIOLÈNCIA DE GENERE.

La cadena d'assassinats es manté i ens ha colpejat durament enguany amb 51 dones i tres menors assassinats. Des de l'any 2003 any en què es van començar a comptabilitzar oficialment els assassinats masclistes, 1.027 dones han mort assassinades al nostre país per les seues parelles o exparelles. Des de l'any 2013 segons dades oficials, 34 menors han sigut assassinats per aquesta xacra que no cessa.

I aquestes xifres són només la punta de l'iceberg, darrere d'elles falten molts noms, falten moltes històries de dones, perquè la violència masclista adopta moltes formes. També són violència les agressions sexuals, tràfic de dones i xiquetes amb finalitats d'explotació sexual o la mutilació genital femenina.

Per això un any més, volem recordar a totes i a cadascuna de les víctimes mortals de la violència de gènere, dones, xiquets i xiquetes amb noms i cognoms, amb una vida per davant truncada per aquesta violència tan cruel.

Plantar-li cara a la violència de gènere és una tasca de tots i totes. La violència sobre les dones no és un assumpte privat, és un problema social que es combat amb TOLERÀNCIA ZERO davant qualsevol comportament masclista, perquè la teua mare, la teua amiga, la teua germana, la teua filla i tu mateixa, totes podem ser víctimes de la violència masclista.

La violència contra les dones desapareixerà quan les dones deixem de ser ciutadanes de segona i participem de manera igualitària en la societat. Desapareixerà quan les dones deixem d'estar al capdavant en les xifres de pobresa i en les llistes de la desocupació, quan deixem de patir la infravaloració dels nostres treballs, i de ser sempre les úniques que conciliem la nostra vida personal, laboral i familiar. Desapareixerà quan es deixe d'usar la nostra imatge com a objecte de consum, quan les nostres paraules se senten amb el mateix volum i intensitat que la dels homes i quan se'ns nomene i se'ns visibilitze en els espais públics. Desapareixerà quan existisca una vertadera educació no sexista on els xiquets i les xiquetes tinguen un present i un futur amb les mateixes oportunitats i possibilitats. Perquè amb la igualtat les dones no tractem de ser més que ningú, només tractem de no ser menys que ningú.

Amb el desig que en el futur no hi haja cap motiu per a commemorar el dia 25 de novembre com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les dones i amb el convenciment que no existeixen barreres ideològiques ni polítiques que posen fre a una lluita comuna enfront de la violència sexista volem totes i tots els presents en aquest acte, adquirir el ferm compromís de lluitar contra totes les manifestacions de violència que pateixen les dones en aquesta societat, comprometent-nos a promoure un canvi social que frene al masclisme i a no ser còmplices del mateix amb el nostre silenci.

Els i les ací presentes volem deixar constància del nostre compromís social amb aquesta lluita, que ha de ser conjunta i ferma contra qualsevol acte que atempte contra la integritat, dignitat i seguretat de les dones i defensar així una societat igualitària entre dones i homes.

Perquè un món sense violència de gènere, serà un món amb menys espai per a la discriminació, un món en el qual les fronteres de la llibertat, de la igualtat i de la democràcia, s'hagen eixamplat fins a incloure'ns per igual,als homes i a les dones.

No serà fàcil. No serà ràpid. Però ho aconseguirem.

    

 

 

 

                 

 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 18/04/2024
Convocatoria IV Premios Igualdad

Convocados por el Ajuntament de València. Puedes inscribirte hasta el 26 de julio de 2024.
Leer

  • 15/04/2024
Jornada: 'Buenas prácticas de acompañamiento a víctimas de violencia de género con estrés postraumático'

Con motivo del Día Mundial de la Salud, la Red Sanitaria Solidaria colabora en la organización de este encuentro online que se realizará el 18 de abril a las 17:00h
Leer

  • 09/04/2024
Convocatoria de Subvenciones para Proyectos que fomenten la Igualdad de las Personas LGTBI en su edición 2024

Convocada por la Sección de Inclusión Social y Convivencia del Área de Igualdad del Ayuntamiento de Valencia.
Leer

  • 20/03/2024
Participamos en la primera reunión del comité científico del XX Congreso sobre la Violencia Contra la Mujer

En ella se han perfilado los temas que se tratarán en este evento organizado para el 3 y 4 de octubre de 2024.
Leer

  • 08/03/2024
Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.
Leer

  • 07/03/2024
GUÍA para mujeres supervivientes de violencia de género con problemas de adicciones. No te rindas

Valladolid, Asociación para la Promoción y Gestión de Servicios Sociales Generales y Especializados (Progestión), 2023, 40 p.
Leer