El COPCV imparteix aquest mes el curs per a professionals d'Infància i Adolescència inclòs en el Pla de Formació de la Generalitat

La directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, inaugura aquest dijous, en la seu del COPCV del carrer Alberic, en València, el curs titulat ‘Intervenció amb xiquets, xiquetes i adolescents en violència de gènere: els grans oblidats’.

En la inauguració del curs, prevista a les 16:00 h d'aquest dijous, 5 de desembre, en la sala d'actes del COPCV en València (c/ Alberic, 35-baix), la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, estarà acompanyada per Francisco Santolaya, degà del Col·legi, i d'Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern. És el segon any consecutiu que el COPCV participa en aquest 'Pla de formació per a professionals que intervenen en l'àmbit de la infància i l'adolescència', coordinat per la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana.

El curs ‘Intervenció amb xiquets, xiquetes i adolescents en violència de gènere: els grans oblidats’ consta de 20 hores, que es desenvoluparan durant el mes de desembre, concretament els dies 5, 10, 17 i 19. Les professores Esperanza García i Irene Aguilar, psicòlogues especialistes en teràpia familiar, abordaran un temari en el qual destaquen els següents punts:

  • Violència de gènere, sabem què és?
  • Efecte de la violència en el desenvolupament dels menors:
    • Efectes individuals i relacionals segons moment evolutiu.
    • Factors de risc. Factors protectors.
  • La dificultat per als professionals de treballar en situacions on es produeix violència.
  • Base d'una bona intervenció: detecció.
  • El llenguatge natural del xiquet: joc i dibuix. Indicadors d'alerta.
  • Intervenció: establiment de contextos de seguretat per als xiquets i les seues famílies.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del conveni de col·laboració de la Generalitat amb diferents col·legis professionals de la Comunitat Valenciana, entre ells el COPCV, i inclou la promoció d'accions dirigides a les persones professionals que presten els seus serveis en l'àmbit de la protecció dels xiquets, xiquetes i adolescents. L'objectiu és aconseguir que estiguen familiaritzats i sensibilitzats amb les particularitats d'aquest sector de la població, formant-los en estratègies adequades per a previndre la desprotecció, així com per a la promoció dels drets de la infància i l'adolescència.

 

 

Notícies relacionades:

Cursos formació específica 2019 Infancia i Adolescencia/ Cursos formación especifica 2019 Infancia y Adolescencia

Comença el curs de formació per a professionals de l'àmbit de la infància i adolescència amb 884 participants en tota la Comunitat



Noticias relacionadas

  • 24/04/2024
Jornada 'factores de salud y bienestar psicológico a lo largo de las distintas etapas de la vida'

Se realizará el 31 de mayo en Orihuela (Alicante). Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 24/04/2024
Jornada de Puertas Abiertas - Infórmate sobre el Máster Profesional en Terapia Cognitivo Conductual

El próximo 16 de mayo, los directores del Máster explicarán los detalles de esta formación además de resolver todas las dudas que tengas al respecto. La jornada se realizará en el Centro de Formación del COPCV (València). Inscripción abierta.
Leer

  • 23/04/2024
Curso: Abordaje integral de la conducta suicida

El curso está previsto que inicie el día 24/05/2024 (formato online).
Leer

  • 23/04/2024
VÍDEO - Conferencia ‘Metodología coaching aplicada junto con la psicoterapia en adicciones’

Impartida por la psicóloga María de los Ángeles Martín, dentro del V Ciclo de conferencias de Psicología Coaching del COPCV.
Leer