10 de desembre, Dia dels Drets Humans

El COPCV se suma, en el Dia dels Drets Humans, a la crida que fa la Federació Europea d'Associacions de Psicòlegs (EFPA - European Federation of Psychologists' Associations) a tots els psicòlegs perquè contribuïsquen a millorar la situació de les persones en situacions desfavorides.

El Dia dels Drets Humans se celebra cada 10 de desembre, coincidint amb la data que l'Assemblea General de Nacions Unides va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans, en 1948. En aqueix document es van proclamar els drets inalienables inherents a tots els éssers humans, sense importar la seua raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o d'una altra índole, origen nacional o social, propietats, lloc de naixement, ni cap altra condició.

Coincidint amb la commemoració d'aqueix dia, el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana vol recordar el paper dels psicòlegs i psicòlogues en la defensa dels drets humans, i s'adhereix al comunicat de l'EFPA (European Federation of Psychologists' Associations), que adverteix que, per a promoure i protegir els drets humans, els psicòlegs han de comprometre's encara més i aprendre sobre com, on i quan estan en joc els drets fonamentals. Com a exemple d'aqueixes amenaces als Drets Humans en els quals la Psicologia pot actuar, assenyala l'impacte de l'emergència climàtica i mediambiental, la negació dels drets de les dones, i la situació de desamparament dels xiquets refugiats.

En aquest enllaç es pot llegir el comunicat complet de l'EFPA: Human Rights are of central importance for psychological practice.

 

 

 

Notícies relacionades:

GUÍA: Manual para combatir el discurso de odio en internet a través de la educación en derechos humanos



Noticias relacionadas

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 23/02/2024
Día de la Psicología (24 de febrero)

Desde 1983, en España, se considera que Juan Huarte es su patrono.
Leer

  • 20/02/2024
Àrea personal del col·legiat i col·legiada

Coneix les gestions que pots fer en línia.
Leer

  • 16/02/2024
Lanzamiento de la Newsletter "Psico-Actualidad" por el COP Melilla

Destinada a mantener informada a la comunidad sobre las últimas novedades y avances en el campo de la psicología.
Leer

  • 12/02/2024
Imagen Profesional

El COPCV recomienda el uso del sello distintivo personalizado que ponemos a disposición de los colegiados y colegiadas para facilitar su identificación como profesionales de la Psicología.
Leer