El COPCV i l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials es reuneixen per a promoure la millora de serveis

L'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials va convocar al COPCV a una reunió per a marcar necessitats prioritàries a cobrir en l'àmbit psicològic amb la finalitat de millorar l'atenció en els serveis públics.

En la reunió, celebrada el passat 19 de desembre, van estar presents el director general de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, Enrique Ferrer, el degà del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat, Francisco Santolaya, i la vocal de la Junta de Govern del COPCV Andrea Ollero.

La trobada, convocada a iniciativa de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, va servir per a exposar les línies polítiques marcades pel Consell en el desenvolupament de la normativa valenciana en matèria de serveis socials. Entre els objectius assenyalats, els representants de l'administració autonòmica i del Col·legi van abordar la necessitat d'aclarir perfils professionals i ràtios, així com d'establir les prioritats en formació i investigació. A més, es va destacar l'enfocament de desenvolupament comunitari com a objectiu fonamental de la intervenció del psicòleg/a en l'àmbit dels serveis socials.

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana es considera important aquesta iniciativa per a la professió i s'ha mostrat la predisposició a contribuir amb les línies d'actuació proposades per l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials.

 

 

 



Noticias relacionadas

  • 08/03/2024
Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 24/11/2023
Declaració Institucional Dia Internacional de la Eliminació de la Violència Contra la Dona, 25 de novembre

'És molt important que en les investigacions sobre possibles crims de guerra es contemple la violència sexual i s'atenguen les necessitats de les persones supervivents'.
Leer

  • 20/11/2023
Declaració COPCV amb motiu del Dia Universal de la Infància, 20 de novembre

Posem la mirada en els contexts bèl·lics on constantment, els drets menuts estan sent esclafats amb les conseqüències nefastes que això implica perquè la infància és l’etapa que marca i determina l’adult o l’adulta que serem.
Leer

  • 10/10/2023
Día Mundial de la Salud Mental, 10 de octubre

La depresión, centra el comunicado emitido por el Consejo General de la Psicología en este día. El COP ha lanzado un vídeo protagonizado por Andrés Iniesta, campeón mundial de fútbol, en el que habla de cómo vivió él este trastorno y la importancia de la atención psicológica.
Leer