El COPCV està present en la reunió telemàtica del Pacte Valencià de Contra la Violència de Gènere i Masclista

La cita ha servit per exposar i avaluar la situació actual del Pacte així com explicar la l’orientació a seguir. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat ha explicat que es treballa per aconseguir una 'societat basada en la no violència i en el feminisme' i per tant, serà clau fer campanyes de sensibilització.

El COPCV ha estat convidat a la reunió telemàtica del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista convocada, el 7 d’octubre, per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, ha estat present en representant a la institució.

La trobada, que ha estat presidida per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, acompanyada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, ha servit per commemorar el tercer aniversari de la signatura d'aquest acord en el qual participen 63 entitats socials i cíviques, administracions públiques, institucions judicials i universitàries, cossos de seguretat, partits polítics, agents econòmics i sindicats, entre altres.

   

Oltra i Puig durant la reunió. (Font: GVA)

La cita ha servit per exposar i avaluar la situació actual del Pacte així com explicar la l’orientació a seguir. Tal i com es detalla en la nota de premsa de Conselleria, una de les qüestions sobre les quals s'està treballant, per a la seua presentació el pròxim 25 de novembre, és l'Estratègia contra la Violència Sexual en la qual es vol impulsar “la construcció de nous àmbits relacionals que facen possible una societat basada en la no violència i en el feminisme", ha explicat Oltra. Per això, la sensibilització serà fonamental, "el que volem és no sols erradicar les agressions sexuals contra les dones i xiquetes sinó construir paradigmes nous d'una sexualitat lliure, basada en el desig i el plaer propi i no imposat des de fora". Oltra, que incidit en què les relacions en aquest àmbit han de ser "lliures, segures i consentides", ha afirmat que en aquest camí és important educar per a eixir dels "estereotips".

Per la seua banda, el president de la Generalitat ha expressat que la fermesa del Govern valencià per a "acabar amb el terrorisme masclista, amb la violència sexual que pateixen les xiquetes i les dones, amb el tràfic i la prostitució", perquè "cada mort, cada agressió física, cada abús sexual és ja insuportable".

Al finalitzar la reunió, Molés ha oferit la col·laboració del COPCV per tal de dur endavant les mesures contemplades al Pacte, alhora que ha agraït la invitació de Conselleria que ha possibilitat formar part de la reunió.

 



Noticias relacionadas

  • 20/03/2024
Participamos en la primera reunión del comité científico del XX Congreso sobre la Violencia Contra la Mujer

En ella se han perfilado los temas que se tratarán en este evento organizado para el 3 y 4 de octubre de 2024.
Leer

  • 07/03/2024
GUÍA para mujeres supervivientes de violencia de género con problemas de adicciones. No te rindas

Valladolid, Asociación para la Promoción y Gestión de Servicios Sociales Generales y Especializados (Progestión), 2023, 40 p.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 23/02/2024
Día de la Psicología (24 de febrero)

Desde 1983, en España, se considera que Juan Huarte es su patrono.
Leer

  • 20/02/2024
Àrea personal del col·legiat i col·legiada

Coneix les gestions que pots fer en línia.
Leer