Dia Internacional de la Dona. Corresponsabilitat i perspectiva de gènere, claus per a aconseguir l'empoderament i la igualtat real

El Grup de Treball de Qüestió de Gènere del COPCV ha preparat una activitat online per al pròxim 17 de març on es reflexionarà sobre estos conceptes.

El 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona i enguany, l'ONU ha volgut posar l'atenció en la importància d'aquest col·lectiu en la pandèmia: “Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la Covid-19”. Destaquen així, la seua importància com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries sense deixar l'eix fonamental de la igualtat.

Precisament, el Grup de Treball de Qüestió de Gènere del COPCV ha plantejat per al pròxim 17 de març, l'activitat ‘L'enfocament de gènere: eina essencial per a una intervenció més efectiva i justa’ amb l'objectiu de reflexionar sobre “com està incidint la crisi sociosanitària que estem vivint, en els drets i salut mental de les Dones i convidar a incorporar la perspectiva de gènere” per a millorar les intervencions en qualsevol de les àrees de la Psicologia. La seua coordinadora, Nerea Martínez Jarque, comenta com la Psicologia pot treballar en aquest camp plantejant accions preventives a nivell educatiu així com a través d'intervencions directes aplicant la perspectiva de gènere. Una orientació, que considera fonamental ja que “ser conscients que sorgeixen diferències per nàixer home o dona, ens ajuda a empatitzar i reconèixer les dobles vulnerabilitats”. Malgrat les dificultats per les quals les dones poden estar passant a causa d'aquesta pandèmia, Martínez es mostra positiva i afirma que, com en totes les crisis anteriors “les dones eixirem enfortides, més empoderades”.

Corresponsabilitat i perspectiva de gènere, claus per a aconseguir l'apoderament i la igualtat real

 

Día Internacional de la Mujer (castellano).

 

Informació relacionada: 

Comunicado COPCV - Día Internacional de la Mujer, 8 de marzo

1 archivo adjunto

Dia Dona.gif [0,79 MB]

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 08/03/2024
Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.
Leer

  • 08/03/2024
Sesgo de género en la esfera científica en Psicología

El sesgo de género en la ciencia ha sido un fenómeno arraigado a lo largo de la historia, presentando desafíos significativos para la participación plena de las mujeres en la investigación y el avance científico.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer

  • 28/02/2024
Acto 'Monólogos igualitarios'

Tendrá lugar el 15 de marzo en San Vicent del Raspeig a las 19:00h.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 05/01/2024
Curs IVAFIQ 2024: Taller d'Intervenció social amb perspectiva de gènere (05/01/24 a les 09:00 hores)

Curso IVAFIQ 2024: Taller de Intervención social con perspectiva de género (05/01/24 a las 09:00 horas)
Leer