Durant el confinament, les dones continuaren assumint la majoria de tasques de la llar

Són les conclusions extretes de l’enquesta sobre corresponsabilitat que l’Ajuntament ha fet a dones de la ciutat. Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, ha estat present en l’acte.

L’Ajuntament de Castelló ha fet pública el resultat de l’enquesta sobre corresponsabilitat durant un període de temps molt concret: el confinament. La investigació ha contat amb la participació de 600 dones majors de 16 anys i residents a la ciutat, entre els mesos d’octubre i novembre de 2020. L’entrevista personal a peu de carrer s’ha basat en tres eixos: variables sociodemogràfiques,  estructura familiar de la dona enquestada, repartiment de tasques durant i abans del confinament.

Entre les conclusions més destacades trobem que les dones, tant abans com durant el confinament, han sigut les que s’han fet càrrec de les tasques domèstiques en major mesura que les seues parelles (amb excepció de la reparació d’elements de la vivenda en la qual hi hagué major dedicació de les parelles); i que varen ser les dones, les que varen assumir els treballs de neteja que deixaren de fer les persones d’ajuda externa. 

La regidora de Feminismes i LGTBI de Castelló, Verònica Ruiz, encarregada de fer la presentació el 20 d’abril, va posar dades a estes afirmacions: el 99% de les dones enquestades desenvolupen el treball de casa, abans i després del confinament, mentre que dos de cada 10 parelles, no assumeix cap. “Estem molt lluny de la corresponsabilitat”, ha afirmat Ruiz. Qui ha destacat que fins els 39 anys, hi ha menor presència dels homes en les tasques de la casa i les cures.

Davant estos resultants, Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV i representant del Consell de Benestar Social que ha assistit a la presentació, assenyala com a fonamental que es desenvolupen accions educatives i formatives per a grups generacionals molt diferents i sense distinció de gènere, des d’infantil fins a l’edat adulta. “Fer investigacions d’este tipus és una manera d’evidenciar quina és la realitat diària i quotidiana que ens envolta però hem d’anar més enllà per tal d’aconseguir la igualtat real que sense dubte, beneficiarà a tota la societat”. Per això, el Col·legi  continuarà col·laborant amb esta regidoria en els projectes encaminats a arribar a este objectiu.

 

2 archivos adjuntos

conclusions.pdf [0,09 MB]

Enquesta corresponsabilitat_abril 2021-1.pdf [1,18 MB]



Noticias relacionadas

  • 18/04/2024
Convocatoria IV Premios Igualdad

Convocados por el Ajuntament de València. Puedes inscribirte hasta el 26 de julio de 2024.
Leer

  • 09/04/2024
Convocatoria de Subvenciones para Proyectos que fomenten la Igualdad de las Personas LGTBI en su edición 2024

Convocada por la Sección de Inclusión Social y Convivencia del Área de Igualdad del Ayuntamiento de Valencia.
Leer

  • 11/03/2024
II Carrera de las Empresas Cámara de Comercio Castellón

El COPCV es una de las entidades colaboradoras de esta cursa deportiva.
Leer

  • 08/03/2024
Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer

  • 28/02/2024
Acto 'Monólogos igualitarios'

Tendrá lugar el 15 de marzo en San Vicent del Raspeig a las 19:00h.
Leer