La salut mental ha sigut un dels temes destacats per la rectora de la Universitat d'Alacant en l'apertura del curs acadèmic 2021-2022

La vicedegana 2ª del COPCV, Concepción Sánchez Beltrán, ha assistit a este acte solemne.

Al voltant de 6.500 estudiants han començat esta setmana els estudis de grau a la Universitat d’Alacant. I tres dies més tard, el 16 de setembre, la UA ha celebrat l’acte d’apertura del curs 2021-2022. La nostra vicedegana 2ª, Concepción Sánchez Beltrán, ha estat present.

Després de fer un lectura de la memòria de l’any anterior, ha tingut lloc la lliçó magistral a càrrec de Salvaldor Llinares, catedràtic de Didàctica de la Matemàtica: ‘La formació de mestres i mestresses i professors/es de Matemàtiques: Coneixement, processos de raonament i pràctica".

La rectora de la Universitat, Amparo Navarro, qui ha presidit per primera vegada este acte, ha vullgut remarcar al seu discurs que enguany es recupera la presencialitat a les aules. Entre les reivindicacions de Navarro ha estat el finançament, ha reclamat “que es dedique l’1,5 % del PIB a les universitats i ha assegurat que la UA sempre estarà al costat de la reivindicació d’un finançament just per a la Comunitat Valenciana”. La rectora també ha assegurat que "la salut i la salut mental continuaran sent un principi bàsic d'actuació de la nostra universitat el pròxim curs a més de seguir potenciant la investigació. Unes paraules davant les quals, Sánchez Beltrán mostra la seua satisfacció ja que “posa de relleu la importància de la salut mental, i de la nostra professió en totes les esferes de la vida”.

 

   

A.Navarro, rectora de la UA, durant el seu discurs. C.Sánchez Beltrán al paraninf on s'ha celebrat l'apertura del curs 2021-2022. (d'esq. a drta.)



Noticias relacionadas

  • 15/03/2024
Entrevista a Carmelo Hernández, psicólogo: 'las sectas, en la captación y adoctrinamiento, propician la desestructuración de la personalidad'

Recientemente, en alicante, se ha celebrado el 'IX Encuentro nacional sobre abuso psicológico y sectas'. El asesor del COPCV, ha participado en su inauguración.
Leer

  • 05/03/2024
Nos reunimos con el lcalde de San Vicente del Raspeig para estudiar vías de colaboración

Como representantes de esta disciplina transversal, hemos trasladado varias opciones de cooperación destinadas a prevenir y mejorar aspectos relativos a la salud mental y el bienestar psicológico.
Leer

  • 26/02/2024
Firmamos un convenio de colaboración con la Facultad de Ciencias Sociosanitarias de UMH (Elche)

Este convenio se ha realizado durante la Semana de la Psicología organizada por la Universidad.
Leer

  • 22/02/2024
Acercamos el COPCV al estudiantado de Psicología de la UMH con la mesa redonda 'Una mirada a través de los grupos de trabajo'

La sede del COPCV de Alicante ha acogido este acto realizado el 21 de febrero dentro de la Semana de la Psicologia UHM Elche. Representantes del Col·legi han explicado los objetivos y servicios de la entidad mientras que representantes de los Grupos de Trabajo han dado a conocer las diferentes áreas y su organización.
Leer

  • 05/02/2024
IX Encuentro nacional sobre abuso psicológico y sectas

El COPCV colabora en este encuentro que se celebrará en Alicante el 1 y 2 de marzo.
Leer

  • 30/01/2024
Donem la benvinguda als nous col·legiats i col·legiades en el COPCV-Alacant

L'acte d'acollida col·legiat celebrat el 26 de febrer, ha servit per a que els nous companys i companyes coneguen els membres de la Junta de Govern, les funcions i serveis del COPCV així com l'estat actual de la professió i les seues àrees.
Leer