Programació del cicle 'Joves i salut psicològica en temps de Covid'

El pròxim col·loqui “Adolescència i addicció: passat, present i futur”, serà el 26 d'octubre. Iniciativa organitzada pel COPCV i la Regidoria de Juventut de Castelló.

Esta setmana, el 19 d’octubre, la coordinadora del Grup de Treball de Sexualitat COPCV-Castelló, Zoraida Granados, ha estat en l’edifici Menador per parlar sobre afectivitat, sexualitat i relacions entre iguals en una xerrada anomenada “Les emocions, les relacions i … jo”. Es tracta d’una exposició enmarcada en la iniciativa que la regidoria de Juventut de Castelló i el COPCV han posat en marxa per tractar sobre la salud mental en joves en temps de pandèmia.

   

Zoraida Granados durant la conferència “Les emocions, les relacions i … jo”

El pròxim col·loqui es farà la setmana que ve. A continuació, us facilitem tota la informació sobre el cicle 'Joves i salut psicològica en temps de Covid'.

 

Títol: “Adolescència i addicció: passat, present i futur”

Data: 26 d'octubre de 2021.

Metodolgia: Detectada aquesta necessitat plantegem una formació específica, pràctica i actualitzada en la intervenció bàsica en diferent tipologia d'accions.

Aforament presencial: 20 persones.

Imparteixen:

• Abel Baquero Escribano, professor departament medicina i cirurgia CEU Cardenal Herrera, psicòleg especialista en Patologia Dual, psicòleg en Projecte Home-Fundació Amigó, Castelló.

• Isaac Benedito Andreu. Psicòleg. Màster en Psicologia de l'Esport i l'Exercici. Coord. Psicologia Primer Toc Club de Futbol de Castelló.

Inscripció: punxant en el següent enllaç.

 

Títol: “Mapa sobre la realitat psicològica de els/as joves en temps de covid”

Data: 2 de novembre de 2021.

Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l'Edifici Menador.

Contingut: Quina és la realitat psicològica de la joventut en relació amb esport i salut?.

Imparteix: Isaac Benedito Andreu. Psicòleg. Màster en Psicologia de l'Esport i l'Exercici. Coord. Psicologia Primer Toc Club de Futbol de Castelló..

Inscripció: punxant en el següent enllaç.

 

TALLERS PRÀCTICS

Títol: “Estratègies d'intervenció en addiccions”

Data: 16 de novembre de 2021.

Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l'Edifici Menador.

Contingut: La proposta es basa en la necessitat de formació en una realitat assistencial que evoluciona exponencialment: consum de cànnabis, abús de videojoc, esport, xarxes socials, joc en línia… addiccions. L'increment de casos, els problemes socials, familiars, etc. que comporten, generen la necessitat de conèixer i desenvolupar estratègies bàsiques de maneig. Metodologia: Detectada aquesta necessitat plantegem una formació específica, pràctica i actualitzada en la intervenció bàsica en diferent tipologia d'addiccions.

Metodolgia: Detectada aquesta necessitat plantegem una formació específica, pràctica i actualitzada en la intervenció bàsica en diferent tipologia d'accions.

Aforament presencial: 20 persones.

Imparteixen:

• Abel Baquero Escribano, professor departament medicina i cirurgia CEU Cardenal Herrera, psicòleg especialista en Patologia Dual, psicòleg en Projecte Home-Fundació Amigó, Castelló.

• Isaac Benedito Andreu. Psicòleg. Màster en Psicologia de l'Esport i l'Exercici. Coord. Psicologia Primer Toc Club de Futbol de Castelló.

Inscripció: punxant en el següent enllaç.

 

Títol: “A qui i quina emoció has descobert en pandèmia?”

Data: 30 de novembre de 2021.

Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l'Edifici Menador.

Contingut: Experiències relacionals, emocionals i de pèrdua durant la pandèmia. Com gestionar-les a nivell personal i com poder abordar-les professionalment amb joves.

Metodologia: Participa i activa.

Aforament presencial: 20 persones.

Imparteixen:

• Eva Ferrando Daufí. Psicòloga Sanitària. Màster en Psicologia Aplicada. Professora associada Universitat Jaume I.

• Zoraida Granados Palma. Psicòloga Sanitària. Màster en Sexologia, Orientació i Teràpia Sexual. Mediadora Social en Educació Afectiu-Sexual. Delegada Llevant Psicòloga-Sexòloga en ANSSYD. Coordinadora Grup de Treball sobre Sexualitat en el *COPCV Seu Castelló.

Inscripció: punxant en el següent enllaç

 

Informació relacionada: 

La vocal, Mª Carmen Molés, presenta junt amb la Regidoria de Juventut de Castelló la iniciativa 'Joves i salut psicològica en temps de Covid'

'Jóvenes y salud psicológica en tiempos de Covid', iniciativa organizada por el COPCV y la Concejalía de Juventud de Castelló

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 11/03/2024
Problemas emocionales en jóvenes antes de la pandemia

Antes de la COVID-19, ya existía un incremento notorio de problemas emocionales en jóvenes. Así lo concluye un estudio publicado en la revista Journal of Child Psychology and Psychiatry.
Leer

  • 08/01/2024
Obligatorietat de l'ús de mascaretes en centres sanitaris i sociosanitaris de la Comunitat Valenciana

Així ho estableix la Direcció General de Salut Pública especificant en quines situacions.
Leer

  • 05/07/2023
Recogida de firmas - La asociación de afectados por Covid Persistente de Comunitat Valencisna reclama una mayor atención médica

Con esta acción, desean obtener el apoyo suficiente para que el Estado dé respuesta a sus necesidades y reivindicaciones 'tras tres años de enfermedad y abandono'. Desde la asociación piden una mayor investigación, formación y dotación presupuestaria para los profesionales que tienen que tratar con estos pacientes.
Leer

  • 05/07/2023
Fin del uso obligatorio de las mascarillas

El Consejo de Ministros declara el fin de la situación de crisis sanitaria ocasionada por la Covid-19 y acuerda el cese del uso de mascarillas en centros sanitarios a la vez que las recomienda en determinadas situaciones.
Leer

  • 05/05/2023
Efectos psicológicos de la pandemia en menores entre 3 y 11 años

Investigadores de la Universidad Complutense de Madrid y de la Universidad Nacional de Educación a Distancia en un reciente artículo de la revista Psicothema.
Leer

  • 20/04/2023
Depresión, ansiedad y deterioro cognitivo: síntomas asociados a la COVID persistente

Al menos el 30% de los supervivientes de COVID-19 desarrollan secuelas a largo plazo, entre las que se encuentran el deterioro cognitivo y otros síntomas psicológicos como depresión, ansiedad y trastornos del sueño.
Leer