Els companys, Mª Ángeles Martínez i Carmelo Hernández, vocals del Consell Assessor de Mediació de la Comunitat

En l'acte de constitució d'este òrgan consultiu, realitzat el 21 de gener en València, Mª Á, Martínez ha argumentat com a necessària, la presència del professional de la Psicologia en els procesos de mediació per ser experts en emocions i comportaments.

Els psicòlegs assessors del COPCV, Mª Ángeles Martínez Esteban i Carmelo Hernández Ramos, han sigut nomenats vocal i vocal suplent, respectivament, del Consell Assessor de Mediació de la Comunitat Valenciana. Coincidint amb el Dia Europeu de la Mediació, 21 de gener, s’ha constituït este nou òrgan consultiu que te per objectiu assessorar a la Conselleria competent en totes les qüestions necessàries per al desenvolupament de la mediació, proposar criteris de formació, elaborar informes estadístics, proposar codis de conducta i establir criteris de qualitat.

En la seua presentació, Martínez Esteban, ha parlat sobre la necessitat de que en els processos de mediació estiga present la figura del professional de la Psicologia ja que els conflictes naixen dels desacords de les persones i els psicòlegs “som el professionals experts en emocions i comportaments”. La salut mental, la regulació emocional, els comportaments i els sentiments dels participants s’han de tindre en compte com a criteris que conformen el conflicte. Així mateix, va apostar per la multidisciplinaritat en estos processos ja que actualment es centren molt en indicadors legals.

La presència dels dos companys en el Consell Assessor de Mediació, és el resultat d’anys d’implicació i treball per part del COPCV i dels professionals especialitzats en este àrea. Una tasca que continuarà dins i fora de les institucions, per poder donar la millor atenció a la ciutadania i per atorgar els professionals de la disciplina psicològica un lloc destacat dins la mediació.

El Consell Assessor de la Mediació està compost per representants de jutges, fiscals, lletrats de l'Administració de justícia, operadors jurídics, col·legis professionals, cambres de comerç, entitats locals i universitats. Tots amb experiència acreditada en mediació i arbitratge.

A l’acte, presidit per la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i desenvolupat a la Ciutat de la Justícia de València, han assistit tots i totes les vocals titulars de les diferents àrees professionals representades i marcades en el Decret 55/2021, de 23 d’abril, del Consell on s’aprova el Reglament de mediació de la Comunitat. Bravo ha animat a recórrer a la mediació com a mètode alternatiu als tribunals per a resoldre conflictes.

 

 

Informació relacionada:

Nota de premsa de Conselleria de Justícia: Bravo anima a recórrer a la mediació com a mètode alternatiu als tribunals per a resoldre conflictes



Noticias relacionadas

  • 09/04/2024
XIII Congreso Internacional de la Asociación Iberoamericana de Psicología Jurídica - AIPJ

Se realizará del 12 al 15 de junio de 2024 en la Facultad de Psicología de la Universitat de Valencia. Descuento por pronto pago hasta 20 de febrero.
Leer

  • 07/10/2023
Evaluación psicológica a menores

Información para los profesionales de la psicología sobre el Compromiso Informado para Progenitores.
Leer

  • 19/09/2023
La salud mental, aspecto clave en el Código de la Discapacidad

El Boletín Oficial del Estado ha publicado una nueva actualización del Código de la Discapacidad, un documento editado por el Foro Justicia y Discapacidad del Consejo General del Poder Judicial.
Leer