Assistim als actes commemoratius pel Dia de la Dona en Castelló

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del Col·legi, donen suport als esdeveniments organitzats per subdelegació del Govern i per l’Ajuntament de la capital de la Plana.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona es celebren diversos actes institucional sen la Comunitat. A la província de Castelló, les companyes Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del Col·legi, han assistit als organitzats per la subdelegació del Govern i per l’Ajuntament de la capital de la Plana.

La Psicologia és un vehicle fantàstic per anar fent el camí cap a la vertadera igualtat que es reivindica en aquesta data. És per això, que hem volgut estar present en aquestos esdeveniments”, han comentat les representants del Col·legi.

El primer en celebrar-se ha sigut el de Subdelegació de Govern de Castelló. Rosa Marco, cap de la Unitat contra la Violència de Gènere, ha recordat les dones i els homes que han fet possible arribar fins on ens trobem ara com per exemple, Clara Campoamor. Encara així, continua siguent necessari que es commemoren dates com la de hui donades xifres com les que l’ONU ha donat a conèixer:

 • Una de cada tres dones continua patint violència de gènere.
 • 2.700 milions de dones no poden accedir a les mateixes oportunitats laborals que els homes.
 • De les 500 persones en llocs de prefectura executiva que lideren les empreses amb majors ingressos en el món, menys del 7% són dones.
 • En 2021, menys del 25% dels parlamentaris eren dones.
 • En els 95 anys d'història que tenen els Premis Oscar, només cinc dones han sigut nominades en la categoria de Millor Director; de les cinc, només una va guanyar el premi (Kathryn Bigelow).
 • I fins a 2086 no es tancarà la bretxa salarial si no es contraresta la tendència actual.

La subdelegada, Inmaculada Ten, ha llegit el manifest institucional. “Al nostre país, malgrat que la igualtat ja és un dret reconegut a nivell legal, encara queda molt per fer. Per això, el 8 de març és una jornada per a denunciar les moltes formes de discriminació per raó de gènere que continuen arrelades en la nostra societat. La igualtat de gènere suposa un motor econòmic i social indiscutible”, ha declarat.

MªC. Molés, vocal COPCV; M. LLuch, vicedegana 3ª COPCV; I. Ten, subdelegada Govern en Castelló; R. Marco, Unitat Violència de Gènere (d'esq. a drta.).

 

Després d’aquest acte, en el Teatre del Raval s’ha entregat el premi Olimpia 2022. Es tracta d’un guardó que atorga el Consell Municipal d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes de Castelló i que s’emmarca dins les accions institucionals pel Dia Internacional de la Dona. Enguany, el premi ha recaigut en la fotoperiodista, Carme Ripollés Martínez i Verónica Ruiz, regidora de Feminisme de Castelló, ha destacat la trajectòria, implicació i sensibilitat que Ripollés ve mostrant en el seu treball.

La nostra vicedegana, Mar Lluch, ha assistit a aquesta entrega del premi.

 

 

 

 Noticias relacionadas

 • 29/07/2022
Avantprojecte de Llei Valenciana d'igualtat de Gènere

Anteproyecto de Ley Valenciana de Igualdad de Género.
Leer

 • 26/07/2022
Mesa redonda: Recursos y derechos de las víctimas de violencia de género

Esta actividad, organizada por el COPCV en colaboración con la Subdelegación del Gobierno y la FIDAP, se realizará el 19 de septiembre de 2022, en Castelló.
Leer

 • 23/06/2022
II Ed. Premis per a la igualtat 2021/2022

L'Ajuntament de València premia actuacions, bones pràctiques i projectes d'igualtat en diverses àrees. El termini de presentació finalitza el 27 de juny del 2022.
Leer

 • 14/06/2022
Igualdad señala 9 profesiones sanitarias a formar en violencia de género

Ciertos perfiles médicos, enfermeros, psicólogos y de FSE son 'prioritarios' para negociar con Ordenación Profesional.
Leer

 • 10/06/2022
Un estudi detalla quins són els hàbits, la situació actual i les expectatives de la juventut de Castelló

La vocal, Mª Carmen Molés, ha assistit a la presentació d'este informe encarregat per la regidoria de juventut i elaborat per l'UJI.
Leer

 • 10/06/2022
El COPCV està present en la pressa de possessió de la rectora de l'UJI, Eva Alcón

Mar Lluch, vicedegana 3ª, i Mª Carmen Moles, hi assisteixen.
Leer