Exempció del màster de formació del professorat per a llicenciats/ades en psicologia abans de 2009 amb formació pedagògica i didàctica

A través de la seu electrònica del COPCV, podeu fer-nos arribar inconvenients o problemes sorgits arrel d’haver presentat l'acreditació de la formació pedagògica i didàctica a l’administració. D’esta manera, podrem traslladar la informació a la Direcció General d'Ordenació Acadèmica de la Conselleria d'Educació per a que estudie cada cas.

Us recordem que la Comunitat Valenciana és una de les comunitats autònomes que també eximeix de la possessió del màster de formació del professorat a les llicenciades i llicenciats en Psicologia que compleixen els requisits previstos en la legislació, en els procediments selectius per a l'ingrés i accessos als Cossos de professorat d'ensenyaments secundaris.

Pots consultar estos requisits en la notícia que publicarem a l'any 2019 sobre el certificat d’aptitud pedagògica per a exercir d’orientador/a educatiu/va a sol·licitar en la Universitat o bé a la pròpia Resolució de 27 de novembre de 2018, de la Direcció General de Política Educativa, per la qual es concreta l'acreditació de la formació pedagògica i didàctica.

En diferents reunions entre representants de la Direcció General d'Ordenació Acadèmica de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, s'han abordat la problemàtica sorgida en determinats departaments de Conselleria pel que fa a la validesa del certificat que expedeixen les diferents universitats de la nostra Comunitat i que es presenta per a accedir a les oposicions de Secundària i/o per a la contractació com a Orientadors en col·legis concertats. Una vegada revisat el compliment del que s'estableix en la Resolució de 27 de novembre de 2018, de la Direcció General de Política Educativa, per la qual es concreta l'acreditació de la formació pedagògica i didàctica, es va ratificar la validesa de la documentació que aporten els nostres col·legiats i col·legiades per a acreditar formació pedagògica i didàctica.

Amb la finalitat de donar resposta a les diferents situacions a les que els nostres col·legiats i col·legiades s'han trobat, i amb la voluntat d'estudiar els casos en concret, ens indiquen des de la Direcció General que se'ls trasllade la queixa de cadascun dels col·legiats/as al costat de la documentació aportada en el seu cas, les dades de l'organisme al qual s'ha presentat els documents i que han sigut denegats així com el nom de la persona i càrrec que ha atès la sol·licitud.

Per això, si us trobeu en aquesta situació, us animem que presenteu a través de la seu electrònica del COPCV - sol·licitut general, la informació indicada, amb la finalitat de tramitar-la a través dels canals de comunicació que hem establert amb la GVA.



Noticias relacionadas

  • 18/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer