Benvolguts Reis Mags...per què és tan important jugar per als xiquets i xiquetes?

Des del Gabinet Psicopedagògic de la Mancomunitat ens donen informació i idees per saber quins són els joguets més adequats tenint en compte l'edat del menut/menuda i les competències que es vullguen treballar.

A l’hora d’escriure la carta al Pare Noel o als Reis és possible que els xiquets, xiquetes i pre-adolescents, facen un llistat interminable deixant-se endur pels anuncis o les imatges dels catàlegs. Com a adults, hem de saber que el joc té una important funció en el seu desenvolupament i que cada joguet pot ajudar-los a assolir diversos aprenentatges, de la mateixa manera que altres, poden no aportar res o fins i tot, fomentar valors negatius.

A l’hora de regalar un joguet és important conèixer els gustos del xiquet/a, ser conscient de l’edat que té, i quins aspectes li vindria bé treballar amb els jocs i joguets. Les companyes del Gabinet Psicopedagògic de la mancomunitat de la Safor tenen clar que els pares, mares i familiars, “són els millors regals ja que els menuts/des necessiten passar temps de qualitat amb les seues persones de referència”.

Montserrat Martínez, psicòloga educativa, assegura que jugant desenvolupen els seus sentits, la percepció, l’atenció, la memòria; interioritzen normes i hàbits, a més d’aprendre a relacionar-se amb el món que els envolta. En el Gabinet Psicopedagògic han preparat algunes infografies on donen idees de possibles regals i què es fomenta amb cadascú d’ells a més de qualificar com a molt bons regals els contes, llibres o jocs de taula.  

Per a estos dies festius, les psicòlogues recomanen que els xiquets i xiquetes eviten l’ús excessiu de les noves tecnologies (perills de l’abús dels videojocsrecomanacions ús videojocsalternatives als videojocs) i que els Reis, no es sobrepassen amb el nombre de regals que deixen perquè “donar molts joguets a la vegada fa que els/les menudes perden interès”.

      

 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer

  • 19/02/2024
Presentamos el Estudio Psice en la Comunitat

Sefa Mulet, coordinadora en la Comunitat del proyecto: 'el psicólogo o psicóloga educativa en los centros de secundaria y en los ciclos formativos, es eficaz a la hora de abordar desequilibrios y trastornos, pero, sobre todo, a la hora de desarrollar un trabajo orientado a la prevención'.
Leer

  • 16/02/2024
Realizada la III Jornada de Psicología Educativa del COPCV ‘Educación y Salud Mental a lo largo del desarrollo vital’

Los psicólogos y psicólogas que han participado, constatan la necesidad del psicólogo educativo dentro de los centros. En este evento, se ha presentado en la Comunitat el Estudio PsiCE, Prevención de los Problemas Emocionales en el Contexto Educativo.
Leer