'Setmana de la primera Infància: un món ple de protagonisme' de Quart de Poblet

Arrancarà el divendres dia 24 fins el dimecres 29 d'abril amb una fira d'estands entre els que contarà amb la participació del COPCV.

Quart de Poblet acollirà des del 24 fins al 29 d'abril la “Setmana de la Primera Infància: un món ple de protagonisme”. La Setmana, organitzada per l'Escola Infantil Municipal Ninos de Quart de Poblet en col·laboració de l'Ajuntament de Quart de Poblet i Florida Universitària, pretén convertir la localitats en eix central de reflexions sobre l’educació en este tram d’edat.

Amb l’objectiu de fomentar i dignificar la presència de la primera infància en la societat, s’oferiran espais i propostes culturals, artístiques i educatives de qualitat i des d’un punt de vista alternatiu i innovador, amb l’objectiu de proporcionar una oportunitat per a compartir aprenentatges entre professionals, famílies i diferents entitats.

La Setmana arrancarà el divendres 24 d'abril amb una fira d'estands de l'àmbit infantil, l’exposició “Primers records” elaborada per l’alumnat dels centres escolars de la població, el taller de porteig per Lau Babywearing i les actuacions musicals de La Coral Menudalla de Quart de Poblet i Bertomeu amb l'espectacle "El Pirata Pataxula"

Durant la resta dels dies es podran disfrutar d’activitats com: El camí a l'Escola, contacontes Almudena Frances, Jazzejant amb bebés, música en família i fitness en família, entre altres activitats.

Com a tancament de la Setmana, el dimecres 29 d'abril tindrà lloc la conferència de Rosa Vidiella, educadora especialitzada i pedagoga. Membre del grup 0-3 i 0-6 de l'ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser vicepresidenta de l'Associació Pikler-Hengstanberg, així com assessora de noves construccions i equipaments infantils. Actualment està en grup de treball de reflexió amb equips d'escoles infantils i les seues famílies. Com a apassionada de l'educació infantil ha escrit i publicat nombrossos articles i llibres, fruit de la seua particular mirada en el món de la infància.

Les activitats que trobarem al llarg de la Setmana estan destinades tant a xiquets i xiquetes de l'etapa infantil, fonamentalment de 0 a 3 anys, com a les seues famílies, a professionals de l’educació i a entitats relacionades amb l’etapa infantil, totes amb la finalitat d’oferir “Un món ple de protagonisme”.

Podeu descarregar el programa complet d’activitats ACÍ



Noticias relacionadas

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer