El TSJCV anul.la l'ordre de reconversió d'una línea en valencià del Pare Català, en la que el COPCV va intervindre

El col·legi va elaborar dos informes on s'avaluava l'impacte psicològic que podria tindre per als alumnes menors de tres anys un canvi de les condicions d'escolaritat.

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha anul·lat l'ordre del 24 de febrer de 2014 que instava a reconvertir una línea en valencià a castellà en infantil de 3 anys en el centre Pare Català de Valencia, tal i com ha informat Escola Valenciana.


Esta orde, de l'exsecretari autonòmic d'Educació, Rafael Carbonell, reconvertia la línea "a meitat de curs i en contra de la voluntat de 70 famílies" per a atendre la petició d’un pare que volia ensenyament en castellà per al seu fill, malgrat haver-lo matriculat en valencià.


A petició de l'AMPA del CEIP Pare Català de Benimaclet, el COPCV va elaborar dos informes, un que feia especial atenció a l’aspecte psicolingüístic i altre que desenvolupava algunes de les conseqüències que es podien originar amb l’aplicació de la Resolució del 24 de febrer de 2014 del Secretari Autonómic d'Educació per la qual, un dels tres grups de xiquets i xiquetes de tres anys del centre, havia d’implantar el Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Castellá (PPEC) malgrat haver sigut escolaritzat al de valencià. Este canvi, podia suposar la reubicació dels 75 alumnes en nous grups-classe, una mestra nova i que un terç canviara de llengua vehicular.


La Secció cinquena de la Sala del Contenciós administratiu ha anul·lat l'ordre i obliga a la Conselleria a "aprovar o denegar" el projecte lingüístic del Pare Català pel que s’estableixen els programes d’ensenyament que s'oferten, en aquest cas el Programa plurilingüe d'ensenyament en valencià.


Escola Valenciana destaca que el tribunal fa "èmfasi" en que en la denegació o aprovació d’aquest programa s’ha de tindre en compte "molt en compte" el que diu l'Estatut d'Autonomía sobre el valencià al seu artícle 6: "l’idioma valencià es l’oficial en la Comunitat Valenciana, igual que el castellà, que es l’idioma oficial de l’Estat. Tots tenen dret a conneixer-los i a usar-los i a rebre l’ensenyament de i amb l’idioma valencià".

 

Podeu ampliar la noticia: ací



Noticias relacionadas

  • 18/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer

  • 19/02/2024
Presentamos el Estudio Psice en la Comunitat

Sefa Mulet, coordinadora en la Comunitat del proyecto: 'el psicólogo o psicóloga educativa en los centros de secundaria y en los ciclos formativos, es eficaz a la hora de abordar desequilibrios y trastornos, pero, sobre todo, a la hora de desarrollar un trabajo orientado a la prevención'.
Leer