Entrevista representants del COPCV amb Zulima Pérez Seguí Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació

El degà Francisco Santolaya, acompanyat del Vicesecretari Manuel Peretó i la vocal Andrea Ollero han representat al Col.legi en aquesta entrevista mantinguda amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

El degà del COPCV Francisco Santolaya, acompanyat del Vicesecretari Manuel Peretó  i la vocal Andrea Ollero han dut a terme una entrevista amb la Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació Zulima Pérez Seguí, la qual anava acompanyat de Daniel Gonzalez Serisola, assessor d’aquesta Conselleria.

Per banda dels representants col.legials s’ha dut a terme una exposició de les característiques, estructura i àrees d’actuació de la nostra entitat i professió, igualment la Secretària Autonòmica ha dut a terme una exposició de les competències i àrees d’actuació d’aquesta Conselleria  (més dades en http://www.transparencia.gva.es/va/)

 

Destacaríem entre els temes tractats en la reunió:

Àmbits d’actuació de la psicologia relacionats amb els temes de desenvolupament de la Participació i Solidaritat:

  • Professionals públics: psicologia de la intervenció comunitària mitjançant serveis socials i educació a nivell municipal que treballen en contacte amb la societat civil, associacions etc.
  • Les ONGs com PSF.
  • El concepte de voluntariat, entès no com una substitució de professionals sinó com una aportació solidaria a la societat, i no necessàriament en l’àrea on un professional treballa. En aquest sentit el degà fa menció al nostre Programa Galatea.
  • L’àmbit empresarial, en temes com la responsabilitat social corporativa i les normes de qualitat ISO.

Temes amb presència dels professionals de la psicologia

  • Immigració i programes de cooperació internacional.
  • Desnonaments, Crisi econòmica, pobresa infantil.
  • Associacionisme, joventut etc.

Propostes:

  • Suport a Psicòlegs Sense Fronteres: es menciona el projecte de Psicòlegs sense Fronteres amb el suport del Col·legi de Psicòlegs consistent en un programa d'atenció psicològica per a persones sense recursos econòmics i en situació de crisi en què col·laboren de forma voluntària professionals de psicologia, per poder respondre a la situació d'emergència social en la qual ens trobem.
  • Necessitat de Potenciar el psicòleg/a dels serveis socials i educatius municipals per coordinar programes i accions de desenvolupar la participació comunitària i xarxes de suport municipal, per enfrontar problemes socials importants.
  • Paper de la psicologia comunitària, pel que fa a aconseguir l'empoderament de les persones, col·lectius i la comunitat per a la solució dels problemes. Davant els escassos recursos econòmics, comptar amb professionals que coordinen i faciliten que els propis recursos dels municipis com les associacions etc puguen servir de suport.

Igualment es fa esment a la necessitat d’aplicar la transparència en la gestió de les entitats publiques, la pròpia administració autonòmica i les corporacions de dret públic com el COPCV.

L’entrevista, emmarcada en la ronda de contactes amb els nous gestors de l’administració autonòmica per a dur a terme la presentació del COPCV, ha transcorregut en un clima d’alta cordialitat, valorant-se com molt positiu el contacte establert.

(D'esquerra a dreta: Daniel Gonzalez, Manuel Peretó, Zulima Pérez, Francisco Santolaya, Andrea Ollero)

 



Noticias relacionadas

  • 22/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 15/04/2024
Màster de Formació Permanent en Direcció i Gestió de Centres de Serveis Socials

Este títol de la Universitat de València es realitzarà entre octubre de 2024 a juliol de 2025. Obert el termini d'inscripció.
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer