El PL que regula les professions de l'esport a la Comunitat reconeix els psicòlegs clínics i sanitaris com a professionals col·laboradors

Esta novetat, suposa un pas endavant per a la nostra disciplina. En el pròxims mesos haurà de passar pel Ple de les Corts per ser aprovat.

Després d’un procés participatiu, el Ple del Consell ha aprovat el projecte de llei d'ordenació de l'exercici de les professions de l'esport i l'activitat física a la Comunitat Valenciana, amb el qual determina les qualificacions i titulacions necessàries per a exercir-les i atribueix a cada professió l'àmbit funcional específic que li correspon.

El COPCV, representant en la vocal i psicòloga de l’esport, Mª Carmen Molés, ha participat en este procés. En març, Molés va intervindre en les Corts explicant la visió dels i les professionals de la Psicologia d’este àmbit, així com indicant les aportacions al projecte de llei.

El PL te quatre capítols. El segon detalla les ‘professions regulades de l’esport i l’activitat física i l’àmbit funcional general’:  Dins d’aquest, l’article 5 detalla: 2. Es reconeixen com a professions de l'esport i l'activitat física i s'ordenen en la present llei les següents: monitor esportiu o monitora esportiva, entrenador esportiu o entrenadora esportiva, preparador físic o preparadora física, director esportiu o directora esportiva i professor o professora d'Educació Física.

En l'aplicació de les professions regulades en aquesta llei, es podrà col·laborar amb les professions i especialitats de l'àmbit sanitari que es regulen en la llei 44/2003, de 21 de novembre, d'ordenació de les professions sanitàries.

S’ha afegit este últim paràgraf que suposa el reconeixement i la inclusió de la Psicologia en este àmbit ja que la Llei 44/2003, a la qual es fa referència, inclou com a professionals sanitaris als Psicòlegs que ostenten la titulació de màster en Psicologia General Sanitària i als Psicòlegs Especialistes en Psicologia Clínica.

 

Informació relacionada:

Projecte de llei d'ordenació de l'exercici de les professions de l'esport i l'activitat física a la Comunitat Valenciana

Participem en la Comissió que treballa en el Projecte de llei d’ordenació de l’exercici de les professions de l’esport a la Comunitat

 



Noticias relacionadas

  • 29/02/2024
Realizada la conferencia 'Psicología del deporte e inclusión social, presente y futuro'

El doctor en Psicología por la Universitat de Barcelona, Jordi Segura Bernal, ha impartido la conferencia dentro del acto de clausura de la edición XVI del Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio organizado del COPCV.
Leer

  • 14/02/2024
Conferencia: 'Psicología del deporte e inclusión social, presente y futuro'

La actividad se realizará día 22 de febrero de 2024 con motivo de la celebración del acto de clausura e inauguración del Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio organizado por el COPCV. El Doctor en Psicología por la Universitat de Barcelona, Jordi Segura Bernal, será el encargado de impartir la conferencia.
Leer

  • 04/12/2023
Mantenemos una reunión con la concejalía de Deportes de Alicante para impulsar la Psicología en este ámbito

Representantes de ambas entidades valoran muy positivamente este encuentro en el que se ha acordado comenzar con el diseño de acciones formativas dirigidas a entrenadores y deportistas.
Leer

  • 25/10/2023
'3ª Encuentros en la Fundación' - VÍDEO: María Isabel Balaguer Solá: 'Bienestar y malestar en el deporte. Antecedentes psicosociales'

La conferencia se ha realizado recientemente, dentro del ciclo organizado por la FIDAP, en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España.
Leer

  • 23/10/2023
Carrera con el lema “Corre sin resistencias”

Organiza la Universitat de València a través de sus facultades de Ciencias de la Salud, entre las que se encuentra la Facultat de Psicologia i Logopèdia, el próximo día 5 de noviembre.
Leer

  • 18/10/2023
'Encuentros en la Fundación'. María Isabel Balaguer Solá: 'Bienestar y malestar en el deporte. Antecedentes psicosociales'

Webinar organizada por la FIDAP en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España. Tendrá lugar el próximo 19 de octubre a las 19:00h.
Leer