El COPCV edita 'La pista de la vida. Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu '

El document, destinat als professionals i familiars d'esportistes, proporciona pautes per ajudar a gestionar de la millor manera possible, les diferents emocions que poden sorgir davant la 'nova realitat'.

La pandèmia i el confinament un cop decretat l'estat d'alarma, han fet encara més evident la importància de l'activitat física per mantenir la salut emocional. A més, s'ha demostrat que els valors intrínsecs en l'esport (esforç, rutina, cooperació, superació, etc.) possibiliten portar qualsevol situació, de la millor manera possible.

Des que el Covid19 va arribar a les nostres vides hem hagut de realitzar canvis en la nostra manera d'interactuar, també en els espais esportius. La situació a la qual ens enfrontem suposa un repte per a totes aquelles persones relacionades amb l'àmbit esportiu. I és que, les regles de joc han canviat.

Els esportistes han vist alterats els seus projectes esportius; els entrenadors i directius han truncat els seus plans i metes; els àrbitres no han pogut continuar amb la seva tasca arbitral; i els familiars dels esportistes han vist com aquests havien de adaptar la seva vida esportiva a la realitat de el moment que vivim. És el moment ara de "escalar la desescalada ', en aquest procés, plena d'incertesa, hi ha moments en què pot aparèixer el desassossec apareix o la frustració.

El COPCV edita 'La pista de la vida- Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu- La nova realitat esportiva a la Covid-19' amb pautes destinades a millorar l'afrontament emocional de la situació esportiva als diferents components de l'context esportiu: esportistes, entrenadors, familiars, àrbitres i directius per continuar amb la gran aventura esportiva. #FemEsportAmbValor

 

#FemEsportAmbValor

2 archivos adjuntos

GuiaDelEsportCOPCV_Val.pdf [1,04 MB]

GuiaDelDeporteCOPCV_Cast.pdf [1,04 MB]Noticias relacionadas

  • 19/11/2022
Encuesta sobre los posibles cambios en el trabajo psicológico como resultado de la pandemia de COVID-19

Del Grupo de Investigación de la Sección Nuevas Tecnologías del Colegio Oficial de Psicología de Castilla y León.
Leer

  • 02/11/2022
Taller: “Psicología del running”, modalidad presencial, Sede Castellón

La actividad tiene prevista su celebración el 17 de noviembre de 2022.
Leer

  • 27/10/2022
Los representantes de Psicología de la Actividad Física y el Deporte refuerzan su compromiso de seguir defendiendo la especialidad

Se acaban de celebrar en Madrid, las VII Jornadas de esta área. En este acto, se ha hacho un balance de los logros conseguidos al tiempo que se han marcado los hitos futuros en los que trabajar. Enrique Cantón, psicólogo del deporte, y coordinador de las mismas, ha asistido junto a nuestra vocal y psicóloga del deporte, Mª carmen Molés.
Leer

  • 04/10/2022
Vacunació Covid19 / Informació sobre dosi de reforç per a col·legiats i col·legiades sanitàries i sociosanitàries

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública informa que aquesta campanya s'inicia el dia 5 d'octubre.
Leer