Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau

Psicologia de l'esport, una ferramenta per a fer de l'activitat física un aprenentatge per a la vida.

Des de l’any 2013, promogut per Nacions Unides, es commemora el Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau. I és que, l’organització va vore des d’un principi que “l'esport ocupa un lloc privilegiat per a contribuir als objectius de desenvolupament i pau” degut al  “seu gran abast, popularitat i els valors positius sobre els quals es funda” tal i com expliquen des de l’ONU.

Cada vegada més, la Psicologia està present en l’àmbit esportiu: entrena caps i emocions, ajuda a orientar, marcar i aconseguir objectius; a gestionar victòries i derrotes;....I ho fa des de la ciència, prenent com a companys de viatge els valors de la igualtat, la inclusió, l’empatia, la competitivitat més sana, i la tolerància, entre d’altres.

Tant en esports individuals com a grupals, esportistes amateurs o professionals,  i persones aficionades, es senten unides davant la possibilitat d’aconseguir determinats assoliments.

El conegut com a pentàgon esportiu (esportistes, entrenadors, familiars, àrbitres i directius) pot ser generador d’iniciatives orientades als conceptes que centren aquest dia com són el desenvolupament i la pau. I la Psicologia, què pot fer dins aquesta àrea respecte a la consecució d’aspectes socials dels quals estem parlant?  Així ho expliquen els coordinadors dels Grups de Treball de Psicologia de l’Esport del COPCV: Enrique Cantón, María Cosín i Rafael Alcaraz.

 Noticias relacionadas

  • 24/05/2023
Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio - 2023/2024 (XVII edición)

Este máster tiene previsto comenzar el 20 de octubre de 2023. Las clases se impartirán en el Centro de Formación del COPCV. Abierto el plazo de inscripción.
Leer

  • 14/03/2023
La Psicología del Deporte aúna generaciones con el trabajo realizado en un Stand en la VI Carrera solidaria de la Facultad de Medicina de la UMH

Los y las profesionales del Grupo de Trabajo de Psicología del Deporte del COPCV-Alicante difunden entre las personas asistentes y participantes, la importancia de esta área.
Leer

  • 24/02/2023
Entrenar la mente para correr un Maratón

Este domingo se celebra la XIII Marató bp de Castelló. El psicólogo del deporte, Quique Andrés, que forma parte del Equipo de Apoyo Psicológico desde 2012, reflexiona sobre lo que hay dentro de cada zancada efectuada en esta carrera de larga distancia.
Leer

  • 16/02/2023
El GT de Psicología del Deporte del COPCV-Alicante tendrá un stand informativo en la VI Carrera Solidaria de la Facultad de Medicina de la UMH Elche

El importe recaudado de las inscripciones se destinará, íntegramente, a fines benéficos. La carrera se celebrará el 12 de marzo.
Leer

  • 26/01/2023
Realizado el acto de clausura de la XV edición del Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio

En el acto, llevado a cabo el 19 de enero en el salón de actos del COPCV-Valencia, el compañero, Francisco Solano, ha compartido su experiencia profesional bajo el título ‘Aplicaciones de la psicología de las organizaciones en entidades y clubs deportivos’
Leer