Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau

Psicologia de l'esport, una ferramenta per a fer de l'activitat física un aprenentatge per a la vida.

Des de l’any 2013, promogut per Nacions Unides, es commemora el Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau. I és que, l’organització va vore des d’un principi que “l'esport ocupa un lloc privilegiat per a contribuir als objectius de desenvolupament i pau” degut al  “seu gran abast, popularitat i els valors positius sobre els quals es funda” tal i com expliquen des de l’ONU.

Cada vegada més, la Psicologia està present en l’àmbit esportiu: entrena caps i emocions, ajuda a orientar, marcar i aconseguir objectius; a gestionar victòries i derrotes;....I ho fa des de la ciència, prenent com a companys de viatge els valors de la igualtat, la inclusió, l’empatia, la competitivitat més sana, i la tolerància, entre d’altres.

Tant en esports individuals com a grupals, esportistes amateurs o professionals,  i persones aficionades, es senten unides davant la possibilitat d’aconseguir determinats assoliments.

El conegut com a pentàgon esportiu (esportistes, entrenadors, familiars, àrbitres i directius) pot ser generador d’iniciatives orientades als conceptes que centren aquest dia com són el desenvolupament i la pau. I la Psicologia, què pot fer dins aquesta àrea respecte a la consecució d’aspectes socials dels quals estem parlant?  Així ho expliquen els coordinadors dels Grups de Treball de Psicologia de l’Esport del COPCV: Enrique Cantón, María Cosín i Rafael Alcaraz.

 Noticias relacionadas

  • 03/06/2024
Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio - 2024/2025 (XVIII edición)

Este máster tiene previsto comenzar el 18 de octubre de 2024. Las clases se impartirán en el Centro de Formación del COPCV. Abierto el plazo de inscripción.
Leer

  • 14/05/2024
Profesionales y estudiantes de Psicología del deporte colaboran en la Carrera Solidaria de Elche

Los compañeros y compañeras se han unido en la VII carrera solidaria organizada por la Facultad de Medicina de la UMH de Elche para promocionar y poner en valor la profesión.
Leer

  • 29/02/2024
Realizada la conferencia 'Psicología del deporte e inclusión social, presente y futuro'

El doctor en Psicología por la Universitat de Barcelona, Jordi Segura Bernal, ha impartido la conferencia dentro del acto de clausura de la edición XVI del Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio organizado del COPCV.
Leer

  • 14/02/2024
Conferencia: 'Psicología del deporte e inclusión social, presente y futuro'

La actividad se realizará día 22 de febrero de 2024 con motivo de la celebración del acto de clausura e inauguración del Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio organizado por el COPCV. El Doctor en Psicología por la Universitat de Barcelona, Jordi Segura Bernal, será el encargado de impartir la conferencia.
Leer

  • 04/12/2023
Mantenemos una reunión con la concejalía de Deportes de Alicante para impulsar la Psicología en este ámbito

Representantes de ambas entidades valoran muy positivamente este encuentro en el que se ha acordado comenzar con el diseño de acciones formativas dirigidas a entrenadores y deportistas.
Leer

  • 25/10/2023
'3ª Encuentros en la Fundación' - VÍDEO: María Isabel Balaguer Solá: 'Bienestar y malestar en el deporte. Antecedentes psicosociales'

La conferencia se ha realizado recientemente, dentro del ciclo organizado por la FIDAP, en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España.
Leer