El COPCV edita 'La pista de la vida. Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu '

El document, destinat als professionals i familiars d'esportistes, proporciona pautes per ajudar a gestionar de la millor manera possible, les diferents emocions que poden sorgir davant la 'nova realitat'.

La pandèmia i el confinament un cop decretat l'estat d'alarma, han fet encara més evident la importància de l'activitat física per mantenir la salut emocional. A més, s'ha demostrat que els valors intrínsecs en l'esport (esforç, rutina, cooperació, superació, etc.) possibiliten portar qualsevol situació, de la millor manera possible.

Des que el Covid19 va arribar a les nostres vides hem hagut de realitzar canvis en la nostra manera d'interactuar, també en els espais esportius. La situació a la qual ens enfrontem suposa un repte per a totes aquelles persones relacionades amb l'àmbit esportiu. I és que, les regles de joc han canviat.

Els esportistes han vist alterats els seus projectes esportius; els entrenadors i directius han truncat els seus plans i metes; els àrbitres no han pogut continuar amb la seva tasca arbitral; i els familiars dels esportistes han vist com aquests havien de adaptar la seva vida esportiva a la realitat de el moment que vivim. És el moment ara de "escalar la desescalada ', en aquest procés, plena d'incertesa, hi ha moments en què pot aparèixer el desassossec apareix o la frustració.

El COPCV edita 'La pista de la vida- Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu- La nova realitat esportiva a la Covid-19' amb pautes destinades a millorar l'afrontament emocional de la situació esportiva als diferents components de l'context esportiu: esportistes, entrenadors, familiars, àrbitres i directius per continuar amb la gran aventura esportiva. #FemEsportAmbValor

 

#FemEsportAmbValor

2 archivos adjuntos

GuiaDelEsportCOPCV_Val.pdf [1,04 MB]

GuiaDelDeporteCOPCV_Cast.pdf [1,04 MB]Noticias relacionadas

  • 15/09/2020
Estrés y ansiedad, una sintomatología “contagiosa y negativa para las empresas"

Hablamos con Pilar del Pueblo, vocal de la Junta de Gobierno del COPCV, psicóloga del Trabajo, las Organizaciones y los RRHH, sobre la vuelta al trabajo, las consecuencias psicológicas que la Covid19 puede estar teniendo en las personas que integran las organizaciones y cómo prevenirlas o solucionarlas. Para ello, recuperamos los EPE'S -Equipos de Protección Emocional del COPCV.
Leer

  • 09/09/2020
PARTICIPA: Cuestionario de evaluación emocional para personal sanitario tras el COVID19

Solicitamos de nuevo tu colaboración en este estudio promovido por el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana (COPCV), junto a la Unión Sanitaria Valenciana (USV) y la Fundación para la Investigación, Desarrollo y Aplicación de la Psicología (FIDAP).
Leer

  • 03/09/2020
La pandèmia ha evidenciat la importància de l’escola a nivell social i com a vertader espai d’igualtat d’oportunitats

Davant la tornada a les classes, parlem amb Andrea Ollero, vocal d’educativa del COPCV, qui recalca que no s’ha d’oblidar que “l’educació és un dret del xiquet/a i que l’escola és l’espai que el garanteix amb igualtat”.
Leer

  • 01/09/2020
AFORO COMPLETO (información actualizada 01/09/2020) - 14ª Edición - Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio

Este máster semipresencial flexible, tiene previsto su inicio el 27 de noviembre de 2020, y ofrece la posibilidad de que el alumno/a ajuste su participación a las circunstancias personales de residencia y laborales/personales, de tal forma que deberá indicar, previamente al inicio de cada módulo temático, si utilizará la opción presencial, virtual o diferido, para realizar las sesiones docentes del máster.
Leer

  • 27/08/2020
CUOTA COLEGIAL Segundo semestre 2020

Aviso sobre el próximo cargo de la cuota colegial.
Leer