El COPCV edita 'La pista de la vida. Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu '

El document, destinat als professionals i familiars d'esportistes, proporciona pautes per ajudar a gestionar de la millor manera possible, les diferents emocions que poden sorgir davant la 'nova realitat'.

La pandèmia i el confinament un cop decretat l'estat d'alarma, han fet encara més evident la importància de l'activitat física per mantenir la salut emocional. A més, s'ha demostrat que els valors intrínsecs en l'esport (esforç, rutina, cooperació, superació, etc.) possibiliten portar qualsevol situació, de la millor manera possible.

Des que el Covid19 va arribar a les nostres vides hem hagut de realitzar canvis en la nostra manera d'interactuar, també en els espais esportius. La situació a la qual ens enfrontem suposa un repte per a totes aquelles persones relacionades amb l'àmbit esportiu. I és que, les regles de joc han canviat.

Els esportistes han vist alterats els seus projectes esportius; els entrenadors i directius han truncat els seus plans i metes; els àrbitres no han pogut continuar amb la seva tasca arbitral; i els familiars dels esportistes han vist com aquests havien de adaptar la seva vida esportiva a la realitat de el moment que vivim. És el moment ara de "escalar la desescalada ', en aquest procés, plena d'incertesa, hi ha moments en què pot aparèixer el desassossec apareix o la frustració.

El COPCV edita 'La pista de la vida- Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu- La nova realitat esportiva a la Covid-19' amb pautes destinades a millorar l'afrontament emocional de la situació esportiva als diferents components de l'context esportiu: esportistes, entrenadors, familiars, àrbitres i directius per continuar amb la gran aventura esportiva. #FemEsportAmbValor

 

#FemEsportAmbValor

2 archivos adjuntos

GuiaDelEsportCOPCV_Val.pdf [1,04 MB]

GuiaDelDeporteCOPCV_Cast.pdf [1,04 MB]Noticias relacionadas

  • 03/12/2020
Covid19 - Medidas de prevención e higiene en el ámbito educativo

Covid19 - Mesures de prevenció i higiene en l'àmbit educatiu.
Leer

  • 26/11/2020
GUÍA: "Mente en equilibrio"

Bienestar psicológico en tiempos de la COVID-19. Las consecuencias psicológícas de la pandemia: guía de recursos y recomendaciones. Autor/es: El Consejo General de la Psicología de España
Leer

  • 24/11/2020
XXIV Edición del Premio Sanitas MIR - El Consejo General de la Psicología recibe un reconocimiento por su labor durante la pandemia del Covid-19

El presidente del COP, Francisco Santolaya, recogió de manera virtual este galardón en nombre de todos los psicólogos y psicólogas de España.
Leer

  • 19/11/2020
El Consejo Oficial de Psicología de España lanza la campaña "Mente en equilibrio"

El objetivo de esta iniciativa es facilitar el reconocimiento del malestar psicológico en la población y lo hacen a través de la guía 'Bienestar psicológico en tiempos de la COVID-19.
Leer

  • 17/11/2020
ARTÍCULO: La Psicología ante la Pandemia de la COVID-19 en España. La Respuesta de la Organización Colegial

Autor/es: Fernando Chacón-Fuertes, José-Ramón Fernández-Hermida y Mª Paz García-Vera.
Leer