El COPCV edita 'La pista de la vida. Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu '

El document, destinat als professionals i familiars d'esportistes, proporciona pautes per ajudar a gestionar de la millor manera possible, les diferents emocions que poden sorgir davant la 'nova realitat'.

La pandèmia i el confinament un cop decretat l'estat d'alarma, han fet encara més evident la importància de l'activitat física per mantenir la salut emocional. A més, s'ha demostrat que els valors intrínsecs en l'esport (esforç, rutina, cooperació, superació, etc.) possibiliten portar qualsevol situació, de la millor manera possible.

Des que el Covid19 va arribar a les nostres vides hem hagut de realitzar canvis en la nostra manera d'interactuar, també en els espais esportius. La situació a la qual ens enfrontem suposa un repte per a totes aquelles persones relacionades amb l'àmbit esportiu. I és que, les regles de joc han canviat.

Els esportistes han vist alterats els seus projectes esportius; els entrenadors i directius han truncat els seus plans i metes; els àrbitres no han pogut continuar amb la seva tasca arbitral; i els familiars dels esportistes han vist com aquests havien de adaptar la seva vida esportiva a la realitat de el moment que vivim. És el moment ara de "escalar la desescalada ', en aquest procés, plena d'incertesa, hi ha moments en què pot aparèixer el desassossec apareix o la frustració.

El COPCV edita 'La pista de la vida- Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu- La nova realitat esportiva a la Covid-19' amb pautes destinades a millorar l'afrontament emocional de la situació esportiva als diferents components de l'context esportiu: esportistes, entrenadors, familiars, àrbitres i directius per continuar amb la gran aventura esportiva. #FemEsportAmbValor

 

#FemEsportAmbValor

2 archivos adjuntos

GuiaDelEsportCOPCV_Val.pdf [1,04 MB]

GuiaDelDeporteCOPCV_Cast.pdf [1,04 MB]Noticias relacionadas

  • 27/10/2020
Información relativa al nuevo Estado de Alarma (25 de octubre-9 de noviembre)

Tomando como fuente Real Decreto 926/2020, de 25 de octubre, por el que se declara el estado de alarma para contener la propagación de infecciones causadas por el SARS-CoV-2. y Decreto 14/2020, de 25 de octubre, del president de la Generalitat, de medidas en la Comunitat Valenciana, intentamos dar respuesta a las consultas realizadas por colegiados y colegiadas.
Leer

  • 22/10/2020
GUÍA: d'acompanyament emocional

La Conselleria d'Educació, cultura i Esport ha elaborat una guia d'acompanyament emocional a l'alumnat davant de la COVID-19. El document orienta els equips docents en la detecció i la superació de les barreres emocionals que hagen pogut sorgir entre la població escolar durant el confinament i que pot servir per facilitar que l'alumnat aprenga a augmentar la seua resiliència.
Leer