El COPCV edita 'La pista de la vida. Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu '

El document, destinat als professionals i familiars d'esportistes, proporciona pautes per ajudar a gestionar de la millor manera possible, les diferents emocions que poden sorgir davant la 'nova realitat'.

La pandèmia i el confinament un cop decretat l'estat d'alarma, han fet encara més evident la importància de l'activitat física per mantenir la salut emocional. A més, s'ha demostrat que els valors intrínsecs en l'esport (esforç, rutina, cooperació, superació, etc.) possibiliten portar qualsevol situació, de la millor manera possible.

Des que el Covid19 va arribar a les nostres vides hem hagut de realitzar canvis en la nostra manera d'interactuar, també en els espais esportius. La situació a la qual ens enfrontem suposa un repte per a totes aquelles persones relacionades amb l'àmbit esportiu. I és que, les regles de joc han canviat.

Els esportistes han vist alterats els seus projectes esportius; els entrenadors i directius han truncat els seus plans i metes; els àrbitres no han pogut continuar amb la seva tasca arbitral; i els familiars dels esportistes han vist com aquests havien de adaptar la seva vida esportiva a la realitat de el moment que vivim. És el moment ara de "escalar la desescalada ', en aquest procés, plena d'incertesa, hi ha moments en què pot aparèixer el desassossec apareix o la frustració.

El COPCV edita 'La pista de la vida- Guia d'orientacions per al pentàgon esportiu- La nova realitat esportiva a la Covid-19' amb pautes destinades a millorar l'afrontament emocional de la situació esportiva als diferents components de l'context esportiu: esportistes, entrenadors, familiars, àrbitres i directius per continuar amb la gran aventura esportiva. #FemEsportAmbValor

 

#FemEsportAmbValor

2 archivos adjuntos

GuiaDelEsportCOPCV_Val.pdf [1,04 MB]

GuiaDelDeporteCOPCV_Cast.pdf [1,04 MB]Noticias relacionadas

  • 11/08/2020
CUOTA COLEGIAL Segundo semestre 2020

Aviso sobre el próximo cargo de la cuota colegial.
Leer

  • 27/07/2020
El COP en colaboración con otras entidades pone en marcha el servicio “Cuidar a quienes nos cuidan”

Un Servicio telemático de apoyo psicológico para los profesionales de la Salud en situación de sufrimiento emocional afectados por la situación de COVID-19.
Leer

  • 24/07/2020
El COPCV presente en el acto en memoria de los fallecidos por el Covid-19 celebrado en València

El acto cívico en recuerdo de las víctimas de la pandemia y en homenaje a los servicios esenciales de la ciudad ha sido organizado por el Ayuntamiento de Valencia.
Leer

  • 23/07/2020
PARTICIPA: Cuestionario de evaluación emocional para personal sanitario tras el COVID19

Promovido por el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana (COPCV), junto a la Unión Sanitaria Valenciana (USV) y la Fundación para la Investigación, Desarrollo y Aplicación de la Psicología (FIDAP).
Leer

  • 21/07/2020
'Un segundo confinamiento en verano sería nefasto para la salud mental'

Expertos en Psiquiatría y Psicología analizan en Redacción Médica sus consecuencias para la salud mental
Leer