Què fer quan Halloween provoca por real als xiquets i xiquetes?

Manuel Peretó, psicòleg educatiu i vocal de la Junta de govern del COPCV, incideix en la necessitat de' tractar l’assumpte en un ambient emocional positiu; respectar els temps dels xiquets, i adaptar les imatges i els missatges a la seua edat'.

Des de fa anys, hem incorporat al nostre calendari la festa de Halloween. No és estrany vore rius de xiquets i xiquetes adreçar-se cap a els centres educatius enllestits amb barrets de bruixes, capes de Dràcula, mitjons a ratlles, venes al cap o esquelets plasmats en la roba. És una data que els menuts vinculen a disfresses i diversió, i que “moltes escoles han acollit com una oportunitat per treballar transversalment l’idioma anglès, explicar altres cultures i costums. Una bona manera d’introduir coneixements siga quina siga l’edat del xiquet o jove”, comenta Manuel Peretó, psicòleg educatiu i vocal de la Junta de govern del COPCV.

Però, què passa quan el xiquet o xiqueta no gaudeix de l’experiència perquè sent por davant d’este imatges i complements? En estos casos, Peretó recomana no forçar el menut sinó, fer una aproximació progressiva a tots estos elements que li susciten esta emoció. “Hi ha tècniques de modificació de conducta que ens poden ajudar a rebaixar i eliminar la por”. Així, explica el psicòleg, s’hauria d’evitar reforçar les conductes de por sense caure en la ridiculització d'aquells que senten temor, es pot fer una aproximació i visualització sistemàtica, tractar l’assumpte en un ambient emocional positiu, de broma i de confiança, etc.

Davant este situacions, “els adults hem de mostrar-nos sempre comprensius i empàtics, adaptar els missatges i les imatges a l’edat així com respectar els temps dels xiquets i xiquetes”, conclou Peretó.

 Noticias relacionadas

  • 18/10/2021
El compañero Carmelo Vázquez, Catedrático de Psicopatología la UCM, ha participado en el informe del Gobierno 'España 2050'

Concretamente, el el '9º Desafío' titulado 'ampliar las bases de nuestro bienestar futuro'.
Leer

  • 15/10/2021
Nuevas prestaciones para autónomos

Información relativa al Real Decreto-ley 18/2021, de 28 de septiembre, de medidas urgentes para la protección del empleo, la recuperación económica y la mejora del mercado de trabajo, facilitada por La Federación Nacional de Asociaciones de Trabajadores Autónomos, (ATA).
Leer

  • 06/10/2021
Save the Children publica el còmic «Ana» per a sensibilitzar sobre la situació de la migració forçada de xiquets/es, i adolescents

L'obra, està penjada a la pàgina web de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat.
Leer

  • 29/09/2021
El Congreso aprueba iniciar la tramitación de la Proposición de Ley General de Salud Mental

Esta iniciativa contempla incorporar 8.500 psicólogos/as al Sistema Nacional de Salud en el plazo de 4 años.
Leer

  • 23/09/2021
Mostrem el nostre suport a les persones afectades per l'erupció volcá de l'illa de La Palma

Mostramos nuestro apoyo a las personas afectadas por la erupción del volcán de la isla de La Palma.
Leer

  • 20/09/2021
Conversa amb Ismael Quintanilla, amb motiu de la publicació del llibre 'El recolector de piedras'

Serà el dijous, 23 de setembre, en el Centre Cultural La Nau de València.
Leer