Guia Protegint la infància per a impulsar els seus drets: participació infantil i adolescent en contextos de protecció infantil. Propostes

Editada per Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, SOMLLAR i UNICEF Espanya.

El 28 de setembre es va realitzar l'acte de presentació de la Guia Protegint la infància per a impulsar els seus drets: participació infantil i adolescent en contextos de protecció infantil. Propostes.

 
Aquesta guia serveix perquè aquelles persones professionals interessades a conéixer millor o iniciar processos que faciliten la participació infantil de xiquets, xiquetes i adolescents que es troben en acolliment residencial puguen conéixer, adquirir seguretat i recursos per a:

· Incorporar els fonaments conceptuals del dret a la participació infantil al seu enfocament de treball.

· Posar en marxa pràctiques senzilles que permeten a xiquets, xiquetes i adolescents elevar el seu grau de participació en la presa de decisions de les seues llars, residències i la seua vida quotidiana.

· Acompanyar eficaçment processos de participació infantil com la creació d'un consell de participació infantil, que generen un canvi positiu de dinàmica general de grups de xiquetes, xiquets i adolescents.

· El dret a la participació activa s'ha de fomentar i garantir a les persones menors d'edat amb una mesura de protecció en les situacions que els afecten en els diferents contextos en els quals es troben.


La versió digital de la guía pot  descarregar-se en la web de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a la qual es pot accedir pressionant sobre la imatge de la portada de la guia.


 Noticias relacionadas

  • 15/03/2023
Representantes del COPCV asisten a la jornada formativa sobre el modelo Barnahus organizada por la Dirección General de Infancia y Adolescencia

Este proyecto consiste en agrupar en un mismo espacio todos los recursos que intervienen en un caso de violencia y abuso sexual con el objetivo de prevenir la revictimización de las víctimas y de sus familias.
Leer

  • 02/03/2023
Dia Mundial del Benestar Mental per a Adolescents, 2 de març

L'adolescència és una etapa de canvis que transita de la infància a l'edat adulta. La comunicació i el suport dels grups de referència és fonamental per al benestar juvenil i adult.
Leer

  • 24/02/2023
Guia Atenció a víctimes adolescents de la violència de gènere en la parella i a les seues famílies

Guía Atención a víctimas adolescentes de la violencia de género en la pareja y a sus familias
Leer