Els socis del Govern Valencià presenten en les Corts unes esmenes orientades a millorar la salut mental

En els documents es presenten iniciatives orientades a millorar l'atenció en salut mental, augmentar la ràtio de psicòlegs i incloure'ls en Atenció Primària.

Els socis del Govern Valencià (Grup Socialista, Compromís i Unides Podem) han presentant en les Corts unes esmenes relacionades amb els recursos destinats a Salut Mental (SM) a tindr en compte dins el Projecte de llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d'organització de la Generalitat.

Per una banda, fan referència a actuacions en este camp, especifiquen entre d’altres, promoure la SM entre la població general i grups específics; previndre la malaltia mental i el suïcidi; eradicar l’estigma a les persones amb algun trastorn mental; potenciar la investigació i l’aplicació en la pràctica clínica; fomentar els tractaments psicològics per desmedicalitzar; impulsar la figura del psicòleg  clínic en les Unitats de Suport d’Atenció Primària.

La segona esmena presentada directament parla de la  ‘Implementació de professionals de la SM en l’àmbit sanitari’ tenint en compte el nombre d’habitants per complir les ràtios, i que el psicòleg clínic estiga en els centres d’Atenció Primària.

Unes mesures, que d’aprovar-se, supondrien una millora important en quant a prevenció i atenció dels desequilibris emocionals i trastorns mentals. Des del COPCV duem anys reclamant un augment de psicòlegs clínics en Salut Mental, així com la inclusió d'aquest perfil professional en Atenció Primària ja que és la porta d'entrada al sistema sanitari i on es poden detectar els primers símptomes dels problemes psíquics i fins i tot evitar la seua cronificació. Incloure'ns, respondria a dotar dels recursos necessaris al sistema de salut per a atendre adequadament la ciutadania.

Totes les accions que estiguen encaminades a millorar el sistema assistencial, les valorem positivament. En aquest cas, incloure al psicòleg clínic en Atenció Primària respon a una necessitat i fins i tot a una de les conclusions de la Convenció Ciutadana que la Generalitat va realitzar fa uns mesos.

 

2 archivos adjuntos

Esmenes Botànic X063501.pdf [0,20 MB]

Esmenes Botànic X063502.pdf [0,18 MB]



Noticias relacionadas

  • 21/03/2024
GUÍA “Cambiando palabras, transformando realidades”. Guía para comunicar sobre mujer y salud mental

Asociación alavesa de familiares y personas con enfermedad mental, 2023, 14 p.
Leer

  • 08/03/2024
Impacto del estigma y la discriminación en personas con problemas de salud mental

Según un un estudio publicado en la revista eClinical Medicine de The Lancet.
Leer

  • 06/03/2024
El Grupo Popular pregunta al Gobierno sobre el déficit de psicólogos en el SNS

Ambas preguntas por escrito surgen con motivo de la reunión mantenida entre la ministra de Sanidad, Mónica García, y el Consejo General de la Psicología.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 23/02/2024
El COP expone una batería de propuestas para mejorar la salud mental en el Congreso

La organización colegial aplaude la recién creada Subcomisión de salud mental.
Leer