Dia del Patró de la Psicologia, 24 de febrer

Amb motiu d'esta celebració, hem eixit al carrer per saber què pensa la gent sobre la disciplina psicològica.

El 24 de febrer es commemora el dia del Patró de la Psicologia, Juan Huarte de San Juan. Per a contextualitzar, explicarem que Juan Huarte va ser metge i filòsof espanyol (1529 i 158) autor de l'Examen d'Enginys per a les ciències, una obra que va gaudir d'una àmplia difusió, malgrat que va ser durament criticada i prohibida per la Inquisició en oferir una visió alternativa de l'ànima de l'home. A través d'aquesta obra, va estudiar els diferents temperaments humans des d'una perspectiva aristotèlic-tomista, constituint el primer intent de mostrar la connexió entre els fenòmens psíquics i la Fisiologia. Els historiadors assenyalen que aquest escrit és precursor de tres ciències: la Psicologia Diferencial, l'Orientació Professional i l'Eugenèsia.

Enguany, en el dia de la Psicologia, hem eixit al carrer per preguntar a la ciutadania què és i què pot aportar-li la Psicologia i els seus professionals. Us convidem a vore el vídeo per descobrir algunes de les respostes que ens han donat:Noticias relacionadas

  • 24/03/2023
Canvi horari

La matinada del dissabte 25 de març al diumenge, s'adelanten els rellotges.
Leer

  • 13/03/2023
LIBRO: El dolor adolescente

Autor: Jose Antonio Luengo. Ed. Plataforma.
Leer

  • 06/03/2023
Colegios e institutos necesitan más psicólogos educativos al ser recursos especializados

Más jóvenes expresan malestar emocional y psicológico. Además, es una realidad que en los centros educativos hay un aumento de la diversidad del alumnado, todo ello hace imprescindible que se aumente el número de psicólogos y psicólogas educativas en los centros.
Leer

  • 14/01/2023
La revista Informació Psicològica digital publica el número 124

Publicació semestral del COPCV. La seua línia editorial està clarament orientada a la investigació aplicada, en totes i cadascuna de les seues àrees d'intervenció. La gestió és plenament online.
Leer

  • 02/01/2023
IMPORTANTE. Regularización del servicio de correo electrónico

Próximamente, todas las cuentas de correo con los dominios @cop.es y @psired.es recibirán un email. Para continuar utilizando estas cuentas, tendrán que aceptar las condiciones de servicio y normas de uso. De lo contrario, serán eliminadas.
Leer

  • 22/12/2022
Lamentem la mort del nostre company Ismael Quintanilla

Gran psicòleg, professor i persona.
Leer