Paloma Botella, vocal de la Junta de Govern del COPCV, assisteix a l’acte de commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer organitzat per FEVAFA

El Co·legi es suma així, al manifest que la Federació Valenciana d’Associacions de Famílies de Persones amb Alzheimer ha fet públic durant este esdeveniment celebrat el 21 de setembre en les Corts Valencianes.

Les Corts Valencianes han acollit l’acte de la Federació Valenciana d’Associacions de Famílies de Persones amb Alzheimer (FEVAFA) en el Dia Mundial d’esta malaltia, celebrat el 21 de setembre. L’esdeveniment ha sigut el colofó final la campanya de sensibilització en xarxes socials ‘abraçades per la memòria’, basada en mostrar la implicació i solidaritat dels ciutadans i ciutadanes de la Comunitat a través de fotografies amb els participants abraçant-se.

El COPCV representat per Paloma Botella, Vocal de la Junta de Govern, ha assistit a esta trobada en la qual FEVAFA ha entregat els seus premis, han presentat la seua campanya, i llegit el manifest ‘seguisc sent jo’, entre altres accions. Botella es mostra d'acord amb les afirmaciones esgrimides durant l'acte com per exemple, la importància dels símptomes conductuals i psicològics. De fet, durant la xarrada Claudia Morales, psicóloga de Know Alzheimer, ha indicat que les enquestes d’investigació realitzades per esta entitat, mostren la importància de detectar determinades actituds.

Durant l’encontre s’ha remarcat la necessitat d’augmentar el coneixement i la formació específica, realitzar un treball multidisciplinar entre professionals, i donar atenció a la família i persones que cuiden dels pacients.  

Des de la Federació, recorden que la Organització Mundial de la Salut, ha declarat la demència com una prioritat de salut pública però manifesten en la seua web que “ ni en Espanya ni en la Comunitat Valenciana existeix en l’actualitat una política d’Alzheimer que previnga la situació en un futur”. 

No obstant, la Conselleria va mantindre el passat 19 de setembre una reunió diversos col·lectius y associacions de pacients per presentar-los un document on s’especifica el procés d’atenció a pacients amb Alzheimer. La mateixa font afirma que esta “és una de les malalties més freqüents i que en la Comunitat, afecta a unes 36.700 persones, el 69% dones y el 31% homes”. (Sanitat presenta una guía per a l'atenció a malalts d'Alzheimer dirigida a professionals de Neurología y de Atenció Primària).

Pel que respecta a Espanya, actualment hi han de 500.000 a 800.000 persones que pateixen Alzheimer i s’espera que la xifra augmente el doble per a 2020. Els principals inconvenients són que la malaltia es detecta i diagnostica tard i per tant, el tractament també es realitza quan la malaltia està avançada.

El President de las Corts Valencianes, Enric Morera, ha afirmat que duran a terme accions parlamentàries per impulsar millores pel que fa al tractament de l’Alzheimer.

 

Acte commemoratiu del Dia Mundial de l'Alzheimer en les Corts Valencianes

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 23/02/2024
El COPCV lamenta profundamente las terribles consecuencias del incendio de Nou Campanar

Nos hemos puesto a disposición de las administraciones para todo aquello que sea necesario. La intervención de psicólogos especialistas en Emergencias es fundamental tanto en los primeros momentos como en los días posteriores.
Leer

  • 23/02/2024
Día de la Psicología (24 de febrero)

Desde 1983, en España, se considera que Juan Huarte es su patrono.
Leer

  • 20/02/2024
Àrea personal del col·legiat i col·legiada

Coneix les gestions que pots fer en línia.
Leer

  • 16/02/2024
Lanzamiento de la Newsletter "Psico-Actualidad" por el COP Melilla

Destinada a mantener informada a la comunidad sobre las últimas novedades y avances en el campo de la psicología.
Leer

  • 12/02/2024
Imagen Profesional

El COPCV recomienda el uso del sello distintivo personalizado que ponemos a disposición de los colegiados y colegiadas para facilitar su identificación como profesionales de la Psicología.
Leer