El COPCV i l’Ajuntament de Castelló organitzen la conferència ‘Prevenció i intervenció de l'assetjament i la violència escolar en centres educatius'

El Vicedegà, Óscar Cortijo, serà l’encarregat d’impartir esta xerrada oberta al públic, que es celebrarà el proper dijous 26 d’octubre en el Teatre del Raval de la capital de la Plana.

La conferència ‘Prevenció i intervenció de l'assetjament i la violència escolar en els centres educatius’ te com a objectiu transmetre i proposar mesures de contenció i avaluació des dels coneixements i ferramentes pròpies dels professionals de la Psicologia, donant especial importància a les accions proactives davant este fenomen.

Óscar Cortijo, Vicedegà del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana, és expert en assetjament escolar i coautor, junt amb el també psicòleg Iñaki Piñuel, del llibre ‘Cómo prevenir el acoso escolar: la implantación de protocolos antibullying en los centros escolares: una visión práctica y aplicada’. Davant l'experiència d'implantació en centres escolars d'aquests protocols, la conferència es centrarà en compartir els aspectes pràctics de la seua posada en marxa.

El regidor d'Educació. Enric Porcar, assenyala que esta conferència “pretén arribar a tots els agents implicats en l'educació i la comunitat educativa, inclosos els pares i mares, perquè siguen coneixedors d'una sèrie de mètodes que estan funcionant molt bé en l'àmbit de l'assetjament”.

Es tracta d'una activitat oberta al públic, completament gratuïta, que tindrà lloc el pròxim 26 d'octubre a partir de les 19:00 hores en el Teatre del Raval.

 



Noticias relacionadas

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 25/10/2022
Psicología ve 'intrusismo' en la figura 'antibullying' creada por Educación

Ante el aumento de casos de bullying en los colegios, el ministerio de Educación ha creado la figura del coordinador de bienestar, quien se encargará de la prevención y protección de los niños y adolescentes en los centros educativos.
Leer

  • 29/06/2022
Visitamos la I Feria de Psicología Aragonesa y conocemos el trabajo de la Asociación Motorista P.I.C.A. Protección a la Infancia Contra el Abuso

Entrevistamos a su presidente nacional quién nos cuenta cómo surge esta entidad, sus objetivos y en qué situaciones desarrollan su labor.
Leer

  • 13/05/2022
El COPCV participa en la Comissió especial d'estudi de l’assetjament escolar de les Corts Valencianes

En esta 10ª sessió, és Andrea Ollero, vocal de l'Àrea de Psicologia Educativa, qui ha participat. Ha incidit en la necessària presència de psicòlegs i psicòlogues educatives en els centres escolars i ha donat algunes claus per tal d'identificar, previndre i intervindre en dinàmiques relacionals inadequades.
Leer

  • 21/04/2022
Jornada sobre “Bullying y Discapacidad en la Escuela”

Se celebrará el 27 de abril en formato online.
Leer

  • 04/11/2021
Dia Internacional contra la violència i l'assetjament escolar, 4 de noviembre

Enguany es centra en el ciberassetjament i altres formes de violència en línia.
Leer