El COPCV i l’Ajuntament de Castelló organitzen la conferència ‘Prevenció i intervenció de l'assetjament i la violència escolar en centres educatius'

El Vicedegà, Óscar Cortijo, serà l’encarregat d’impartir esta xerrada oberta al públic, que es celebrarà el proper dijous 26 d’octubre en el Teatre del Raval de la capital de la Plana.

La conferència ‘Prevenció i intervenció de l'assetjament i la violència escolar en els centres educatius’ te com a objectiu transmetre i proposar mesures de contenció i avaluació des dels coneixements i ferramentes pròpies dels professionals de la Psicologia, donant especial importància a les accions proactives davant este fenomen.

Óscar Cortijo, Vicedegà del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana, és expert en assetjament escolar i coautor, junt amb el també psicòleg Iñaki Piñuel, del llibre ‘Cómo prevenir el acoso escolar: la implantación de protocolos antibullying en los centros escolares: una visión práctica y aplicada’. Davant l'experiència d'implantació en centres escolars d'aquests protocols, la conferència es centrarà en compartir els aspectes pràctics de la seua posada en marxa.

El regidor d'Educació. Enric Porcar, assenyala que esta conferència “pretén arribar a tots els agents implicats en l'educació i la comunitat educativa, inclosos els pares i mares, perquè siguen coneixedors d'una sèrie de mètodes que estan funcionant molt bé en l'àmbit de l'assetjament”.

Es tracta d'una activitat oberta al públic, completament gratuïta, que tindrà lloc el pròxim 26 d'octubre a partir de les 19:00 hores en el Teatre del Raval.

 Noticias relacionadas

  • 29/04/2021
I Congreso Internacional Acoso y Ciberacoso

La actividad organiza por el Colegio Oficial de Psicología de Cantabria y el Programa TEI, tendrá lugar del 6 al 9 de mayo de 2021
Leer

  • 11/03/2021
Andrés G. Bellido presenta en el COPCV, junto los coordinadores de la Comunitat y de Valencia, el Programa TEI

Es una "estrategia educativa" dirigida a prevenir la violencia y el acoso escolar. Durante el acto, los ponentes han explicado que se trabaja con el alumnado valores como "el respeto, la empatía y el compromiso" para fomentar la convivencia.
Leer

  • 05/03/2021
Próxima actividad del Club de Ocio del COPCV - Programa TEI

Programa TEI: Mejora de la convivencia para prevención de la violencia y el acoso escolar, tiene previsto su inicio el 9 de marzo de 2021.
Leer

  • 05/05/2020
Comunicado Día Internacional contra el Acoso Escolar - 2 de mayo 2020

La Psicología Educativa imprescindible en los procesos de orientación, asesoramiento e intervención para su prevención, detección y tratamiento en los entornos educativos y centros escolares.
Leer