Arranca en Les Corts la Comissió d’Estudi sobre els usos del temps amb Óscar Cortijo com a assessor

El vicedegà 1er del COPCV, i coordinador en la Comunitat Valenciana de la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols, participa com a expert en la comissió que es constitueix aquest 28 de gener a Les Corts per a estudiar la racionalització d'horaris.

Óscar Cortijo, vicedegà 1er del COPCV i coordinador en la Comunitat Valenciana de la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols (ARHOE), és un dels experts de la Comissió d’Estudi sobre els usos del temps de Les Corts, que pretén impulsar polítiques de racionalització dels horaris des d'una perspectiva de gènere, amb l'objectiu de millorar el benestar i la salut de les persones. L'òrgan assessor de la comissió, que ja va començar a reunir-se fa dies per a preparar el treball, s'ha format també amb especialistes d'unitats del somni, de Pediatria i de Sociologia.

Cortijo, expert en polítiques de l'àrea de persones, destaca el paper de la Psicologia en aquesta tasca d'assessorament a la comissió,  assenyalant que “el treball està canviant substancialment i, davant aquests canvis, la Psicologia té un valor diferencial respecte a altres disciplines”. El vicedegà 1er del COPCV insisteix que “la societat necessita abordar el debat i prendre una decisió per a fer els horaris més racionals i que estiguen més compassats amb els de la resta de països d'Europa”.

La comissió, que es va aprovar en sessió plenària el passat mes d’octubre amb el vot en contra de Vox i l’abstenció del PP, es constitueix formalment aquest 28 de gener, i està previst que treballe durant sis mesos.

 

 

  

 

 

 

Notícies relacionades:

El vicedegà 1er del COPCV participa com a expert en la Comissió d'Estudi sobre els usos del temps de Les Corts

El COPCV y ARHOE firman un convenio de colaboración para impulsar actividades destinadas a fomentar la racionalización de horarios y la conciliación

 Noticias relacionadas

  • 22/10/2020
Convocatoria Premios CIDAP 2020 - Cátedra de Investigación y desarrollo en psicología

El plazo de presentación de los trabajos finalizará el día 30 de noviembre de 2020 a las 16:00 horas.
Leer

  • 19/10/2020
Día Mundial sobre el Cáncer de Mama, 19 de octubre

C. Sánchez Beltrán, vicedecana 2ª del COPCV: 'La figura del psicólogo/a, es clave en la valoración y afrontamiento de todos los problemas psicológicos asociados al cáncer'
Leer

  • 16/10/2020
Campanya 'No a l'IVA del 21% en sanitat'

Campaña 'No al IVA del 21 en sanidad'.
Leer

  • 13/10/2020
Día Mundial de la Salud Mental 2020, 10 de septiembre

Este año, el lema de la campaña de la Organización Mundial de la Salud (OMS) es 'Acción a favor de la salud mental: invirtamos en ella'.
Leer

  • 08/10/2020
El COPCV està present en la reunió telemàtica del Pacte Valencià de Contra la Violència de Gènere i Masclista

La cita ha servit per exposar i avaluar la situació actual del Pacte així com explicar la l’orientació a seguir. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat ha explicat que es treballa per aconseguir una 'societat basada en la no violència i en el feminisme' i per tant, serà clau fer campanyes de sensibilització.
Leer