El vicedegà 1er del COPCV participa com a expert en la Comissió d'Estudi sobre els usos del temps de Les Corts

Óscar Cortijo, també coordinador en la Comunitat de la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols, aporta la visió de la Psicologia en l’òrgan assessor d'aqueixa comissió, que es constitueix el 28 de gener, i que pretén estudiar, amb professionals de diferentes àmbits, la racionalització d'horaris.

El passat mes d’octubre, les Corts Valencianes van aprovar en sessió plenària, amb el vot en contra de Vox i l'abstenció del PP, la creació d'una Comissió d'Estudi sobre els usos del temps, que permeta impulsar polítiques de racionalització dels horaris des d'una perspectiva de gènere, amb l'objectiu de millorar el benestar i la salut de les persones.

Óscar Cortijo, vicedegà 1er del COPCV i coordinador en la Comunitat Valenciana de la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols (ARHOE), participa en la comissió de les Corts com a expert en polítiques de l'àrea de persones, incorporant la figura del psicòleg/a en aquesta tasca d'assessorament. “El treball està canviant substancialment i davant aquests canvis la Psicologia té un valor diferencial respecte a altres disciplines”, afirma Cortijo, qui insisteix que “la societat necessita abordar el debat i prendre una decisió per a fer els horaris més racionals i que estiguen més compassats amb els de la resta de països d'Europa”. Per a estudiar aqueixa racionalització d'horaris, l'òrgan assessor de la comissió, que ja ha començat a reunir-se aquest gener per a preparar el treball, s'ha format també amb especialistes d'unitats del somni, de Pediatria i de Sociologia.

(Membres de l'òrgan assessor de la comissió en Les Corts)

La Comissió d'Estudi es constitueix formalment el 28 de gener, i està previst que treballe durant sis mesos.

 

 

 

 

Notícies relacionades:

El COPCV y ARHOE firman un convenio de colaboración para impulsar actividades destinadas a fomentar la racionalización de horarios y la conciliación

 



Noticias relacionadas

  • 18/04/2024
El trabajador autónomo está expuesto a una serie de factores psicológicos y sociales que afectan de forma importante a su salud mental

Pilar del Pueblo, vocal de la Junta del COPCV y coordinadora de la División de Psicología del Trabajo del COP, ha participado en una jornada organizada por la agencia de noticias Servimedia en la que cuatro profesionales del área, han hablado sobre los retos del trabajador autónomo.
Leer

  • 17/04/2024
HOY Charla: 'Espacios laborales, gimnasios para la mente'

El 17 de abril a las 19:00h., Mª Carmen Molés y Pilar del Pueblo, vocal y vicedecana 3ª de la Junta de Gobierno del COPCV, respectivamente, impartirán esta conferencia gratuita organizada por la Cámara de Comercio de Castellón.
Leer

  • 15/04/2024
Ciclo Psicología del Trabajo - Conferencia: 'Programas de talento en las organizaciones'

Se realizará el 18 de abril (modalidad presencial y streaming) y será impartida por la psicóloga Raquel Hernández Sanz. Con ella, se inicia el II Ciclo de Conferencias de psicología del trabajo, las organizaciones y los recursos humanos: 'Nuevos ámbitos de crecimiento y desarrollo PTORH'.
Leer

  • 11/03/2024
XVI Edición premios LLUM 2024

En reconocimiento a la gestión preventiva que las empresas realizan mediante la implantación de sistemas y medidas de seguridad y salud en el trabajo.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 05/03/2024
¿Cómo fomentar lugares de trabajo favorables a la recuperación?

Promover lugares de trabajo favorables a la recuperación genera múltiples beneficios, no sólo para el trabajador o trabajadora, sino también para las organizaciones.
Leer