Dia de la Psicologia, 24 de febrer

Aprofitem este dia per mostrar el suport del COPCV als i les professionals d'esta disciplina i posar en valor la tasca que desenvolupeu dia a dia. Una feina especialment important en este context de pandèmia.

L'actual pandèmia ha evidenciat la importància de la Psicologia. Fa uns anys, l'Organització Mundial de la Salut, pronosticava que la depressió seria en 2030 la principal causa de discapacitat en el món occidental tenint “efectes superiors als d'afeccions com la diabetis, el càncer i les malalties cardiovasculars juntes”.

Una hipòtesi que es pot estar complint abans del que es preveu ja que la pandèmia ha suposat una amenaça real per a la salut física i mental de la població mundial. Aquesta crisi sanitària té ramificacions que afecten l'àmbit social, econòmic, personal i laboral. La por al virus, els processos de dol no resolts, les restriccions, les pautes canviants, la incertesa, etc. són el caldo de cultiu perfecte perquè, tal com constata l'informe elaborat pel Consell General de la Psicologia d'Espanya i Sonae Sierra sobre el Malestar psicològic derivat de la COVID-19 en la segona ona, hi haja un augment de la problemàtica psicològica “el 40% dels enquestats presenta símptomes greus o moderats de depressió, un 30% ansietat i un 41% dorm menys que abans”.

D'altra banda, segons l'estudi de l'OMS L'impacte del COVID-19 sobre els serveis de salut mental, neurològics i d'ús de substàncies: resultats d'una avaluació ràpida, “la pandèmia de COVID-19 ha pertorbat o paralitzat els serveis de salut mental essencials del 93% dels ‎països del món, en tant que augmenta la demanda d'atenció de salut mental” a més, “l'accés als serveis de salut mental”. Aquest informe posa en relleu “la necessitat ‎urgent d'incrementar el finançament”.‎

Des del COPCV apostem pel reforç dels serveis especialitzats de Salut Mental del Sistema Públic; per facilitar l'accés a la intervenció psicològica especialitzada incloent la figura del psicòleg en Atenció Primària i serveis sociosanitaris; per garantir la presència de professionals de la Psicologia en les residències i en altres dispositius d'atenció gerontològica; o per augmentar els psicòlegs que componen els equips d'orientació dels centres educatius, entre altres.

En el Dia de la Psicologia, animem a tots els professionals de la mateixa a continuar realitzant tan àrdua i vocacional labor.

Les persones exercim aquesta disciplina, som conscients de la varietat de sabers que alberga i la multitud d'aplicacions pràctiques de la Psicologia. La nostra disciplina compta amb àrees molt diferents entre si que comparteixen un objectiu: procurar el benestar de l'ésser humà.

Día de la Psicología, 24 de febrer. Comunicado COPCV (castellano) 

 

 

1 archivo adjunto

Dia Psicologia VLC.gif [2,82 MB]

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 07/04/2021
Dia Mundial de la Salut, 7 d'abril 2021

No existeix salut global, sense salut mental. Comunicat COPCV.
Leer

  • 07/04/2021
Agenda d’Expertes

És una iniciativa de la Unió de Periodistes Valencians, per donar visibilització a les dones professionals.
Leer

  • 07/04/2021
Manifiesto de las profesiones sanitarias con motivo del Día Mundial de la Salud

Profesionales sanitarios de nuestro país, representados por sus Consejos Generales de Dentistas, Enfermería, Farmacia, Fisioterapia, Logopedia, Medicina, Ópticos-Optometristas, Podología, Psicología y Veterinaria manifiestan su vocación de servicio y compromiso con la salud de los ciudadanos.
Leer

  • 06/04/2021
Mostrador virtual COPCV

Podéis realizar las consultas que deseéis también a través de video-llamada. Te explicamos cómo. / Hem millorat l'accés a aquest servei. Podeu realitzar les consultes que desitgeu també a través de vídeo-anomenada. T'expliquem com.
Leer

  • 31/03/2021
Les cites d’Assessoria Jurídica es realitzen telefònicament o per videoconferència

Las citas de Asesoría Jurídica se realizan telefónicamente o por videoconferencia.
Leer

  • 30/03/2021
El COPCV ofrece, de manera gratuita a todos los colegiados y colegiadas, realizar intervenciones online a través de la plataforma PsyPocket

Ya está en funcionamiento esta herramienta, que permite llevar a cabo intervenciones profesionales de telepsicología de forma segura. Además de videoconferencia cifrada de alta calidad, incluye el manejo de la agenda y envío de mensajería instantánea cifrada. 
Leer