Dia Mundial de la Salut, 7 d'abril 2021

No existeix salut global, sense salut mental. Comunicat COPCV.

Cada 7 d'abril, des de 1948, coincidint amb la fundació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) es commemora el Dia Internacional de la Salut. Aquest any: ‘Construir un món més just i saludable’. I és que el món s'enfronta a un mateix enemic però de formes molt diferents evidenciant les tremendes desigualtats que existeixen: “Com ha posat de manifest la COVID-19, algunes persones poden portar una vida més sana i tindre millor accés als serveis de salut que unes altres, degut enterament a les condicions en les quals naixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen. Tot això provoca sofriments innecessaris, malalties evitables i morts prematures. I perjudica les nostres societats i economies. Això no sols és injust: és evitable. Per això, demanem als líders que garantisquen que totes les persones tinguen unes condicions de vida i de treball que afavorisquen la bona salut. Al mateix temps, instem els líders a monitorar les desigualtats en matèria de salut i a garantir que totes les persones puguen accedir a serveis de salut de qualitat quan i on els necessiten”, argumenta l'OMS.

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, conscients que no existeix salut global sense salut mental, volem reivindicar:

Sabem que la pandèmia ha incrementat el malestar i els desordres emocionals i que els tractaments psicològics són eficaços davant aquests, però la veritat és que el Sistema Nacional de Salut no compta amb la ràtio òptima de professionals en Psicologia per a cobrir la demanda de la població (6 per 100.000 habitants enfront de la mitjana europea que és de 18).A mitjà i llarg termini, el nostre treball com a psicòlegs i psicòlogues, milloraria la qualitat de vida tant personal com social. A més, previndre i protegir la població d'uns certs desequilibris emocionals i malalties mentals, reduiria el cost econòmic i social que els trastorns psicològics suposen per al SNS.

És per això, que la salut mental i emocional, ha de ser una prioritat per al conjunt de la població ja que influeix en totes les esferes de la vida. Animem a la ciutadania al fet que reivindique l'atenció psicològica com el que és, un dret.

 

 

Información en castellano. Comunicado COPCV por el Día Mundial de la Salud

Informació relacionada: 

Por qué invertir en salud mental es esencial y rentable, informe de la ONU (infocop)

 Noticias relacionadas

  • 07/04/2021
Agenda d’Expertes

És una iniciativa de la Unió de Periodistes Valencians, per donar visibilització a les dones professionals.
Leer

  • 07/04/2021
Recibir atención psicológica, un derecho que los ciudadanos pueden exigir

Desde el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana quieren recalcar que no existe salud global sin salud mental
Leer

  • 07/04/2021
Manifiesto de las profesiones sanitarias con motivo del Día Mundial de la Salud

Profesionales sanitarios de nuestro país, representados por sus Consejos Generales de Dentistas, Enfermería, Farmacia, Fisioterapia, Logopedia, Medicina, Ópticos-Optometristas, Podología, Psicología y Veterinaria manifiestan su vocación de servicio y compromiso con la salud de los ciudadanos.
Leer

  • 06/04/2021
Mostrador virtual COPCV

Podéis realizar las consultas que deseéis también a través de video-llamada. Te explicamos cómo. / Hem millorat l'accés a aquest servei. Podeu realitzar les consultes que desitgeu també a través de vídeo-anomenada. T'expliquem com.
Leer

  • 31/03/2021
Les cites d’Assessoria Jurídica es realitzen telefònicament o per videoconferència

Las citas de Asesoría Jurídica se realizan telefónicamente o por videoconferencia.
Leer

  • 30/03/2021
El COPCV ofrece, de manera gratuita a todos los colegiados y colegiadas, realizar intervenciones online a través de la plataforma PsyPocket

Ya está en funcionamiento esta herramienta, que permite llevar a cabo intervenciones profesionales de telepsicología de forma segura. Además de videoconferencia cifrada de alta calidad, incluye el manejo de la agenda y envío de mensajería instantánea cifrada. 
Leer