DOGV - La Comunitat Valenciana tendrá al menos un psicólogo/a en todos los centros de salud de Atención Primaria

LLEI 8/2022, de 29 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat. Modificacions i addició en el Capítol VII 'Mesures organitzatives en matèries competència de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública'

L’Artícle 141, entre els seus diversos punt per promocionar la salut fa referència concreta a  2Fomentar tractaments psicològics dins de l’àmbit de l’atenció primària sanitària, amb l’objectiu de desmedicalitzar els trastorns mentals comuns, seguint l’evidència científica disponible” així com a “Impulsar la figura del psicòleg clínic en les unitats de suport d’atenció primària”.

 

Per que fa a l’Article 142

Addició d’un nou article 4 septies, Implementació de professionals de salut mental en l’àmbit sanitari.

De cara al compliment de l’atenció i les actuacions en salut mental, es durà a terme la implementació de professionals de salut mental en l’àmbit sanitari sota els següents criteris:


1. Correspon a les administracions públiques sanitàries proveir el personal sanitari i social suficient per a fer efectiva la garantia de temps en l’atenció a la salut mental.


2. Amb aquesta finalitat, s’estableix la implementació, en funció del nombre d’habitants, de professionals de la salut mental, entre els quals necessàriament hi haurà psiquiatres, psicòlogues i psicòlegs clínics, infermeres i infermers especialistes de salut mental i professionals sociosanitaris relacionats amb l’atenció a la salut mental.


3. En coherència amb la taxa reflectida en l’apartat anterior, es garantirà que, almenys, es disposarà d’un psicòleg clínic en cada centre de salut d’atenció primària, en compliment de les ràtios mínimes que recomanen les organitzacions europees de salut mental. Davant la impossibilitat de comptar amb un psicòleg clínic per a donar cobertura a la salut mental, es requerirà el perfil del psicòleg general sanitari per a suplir aquestes funcions en els centres de salut on es done aquest supòsit.

 

LLEI 8/2022, de 29 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat

 

1 archivo adjunto

DOGV LLEI 82022.pdf [5,46 MB]



Noticias relacionadas

  • 11/04/2024
El 34% de los españoles reconoce que tiene problemas de salud mental

Un 16% reconoce, además, que toma ansiolíticos, somníferos y antidepresivos una vez a la semana.
Leer

  • 04/04/2024
GUÍA: La salud mental en la adolescencia. Guía para el profesorado.

Asociación Salud Mental Almansa (AFAENPAL), 2024, 28 p.
Leer

  • 21/03/2024
GUÍA “Cambiando palabras, transformando realidades”. Guía para comunicar sobre mujer y salud mental

Asociación alavesa de familiares y personas con enfermedad mental, 2023, 14 p.
Leer

  • 15/03/2024
Entrevista a Carmelo Hernández, psicólogo: 'las sectas, en la captación y adoctrinamiento, propician la desestructuración de la personalidad'

Recientemente, en alicante, se ha celebrado el 'IX Encuentro nacional sobre abuso psicológico y sectas'. El asesor del COPCV, ha participado en su inauguración.
Leer

  • 08/03/2024
Dos pioneras con "visión de futuro" para impulsar la Psicología Clínica

Raquel Cuevas y Susana Jiménez han sido reconocidas por los Premios Sanitarias por su labor en la Psicología Clínica
Leer

  • 08/03/2024
Impacto del estigma y la discriminación en personas con problemas de salud mental

Según un un estudio publicado en la revista eClinical Medicine de The Lancet.
Leer