Octubre Trans: Documental-debat “Pioners Transgènere a Holanda” i conferència sobre el “Tractament sanitari a la Unitat de Gènere d’Àmsterdam”.

Les dues activitats co-organitzades amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, tindran lloc en el Saló de Graus de la Facultat de Medicina els dies 3 i 4 d'octubre 2016

A punt de començar el mes d'octubre ja tenim preparades totes les activitats per a commemorar l'Octubre Trans, moment de l'any en què ens centrem en donar major visibilitat a les demandes i reptes del col·lectiu trans, i enguany ve replet d'interessants propostes.

Trobareu totes les activitats detallades en la nostra pàgina web, però volem destacar les dues conferències que tindran lloc en el Saló de Graus de la Facultat de Medicina els dies 3 i 4 d'octubre i en les quals comptarem amb grans experts en temes transgènere que llançaran una mica de llum sobre el desconeixement que en general hi ha de la realitat trans.

El dilluns 3 d'octubre a les 18:30h en el Saló de Graus de la Facultat de Medicina (Av. Blasco Ibáñez 15, València) projectarem el documental “Pioners Transgènere a Holanda” i tindrem un posterior debat sobre la “Història i evolució de la Unitat de Gènere d’Àmsterdam” amb el seu codirector Alex Bakker.

Alex Bakker és un historiador en temes transgènere. Treballa com a realitzador independent, investigador i escriptor. Va investigar i va codirigir el documental “Transit Havana”, sobre les persones transgènere a Cuba, que s'està projectant en els festivals de cinema de tot el món. En 2014 va publicar un llibre autobiogràfic sobre la seua vida com a home trans. Actualment està investigant la història de la transsexualitat a Holanda, que ha donat lloc a un documental, “Pioners Transgènere a Holanda” i donarà lloc a la publicació d'un llibre en 2017.

I el dimarts 4 d'octubre a les 18:30h, també en el Saló de Graus de la Facultat de Medicina (Av. Blasco Ibáñez 15, València), Jos Megens impartirà la conferència sobre el “Tractament sanitari a la Unitat de Gènere d’Àmsterdam”.

Jos Megens és metge, ex-coordinador i cofundador de l'Equip de gènere del centre mèdic de la Universitat Lliure d'Àmsterdam. Va realitzar els seus estudis de Medicina a la Universitat Lliure d'Àmsterdam. El 1975 va fundar amb alguns companys la Clínica de Gènere d'Àmsterdam. Durant 40 anys va ser el coordinador d'aquest equip i ha treballat amb més de 6.000 pacients trans. Açò li ha aportat una gran experiència tant amb el tractament mèdic com en l'assistència social de les persones trans.

Les dues xarrades estan co-organitzades amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Comptaran amb traducció simultània anglés-castellà i estan obertes a qualsevol persona interessada a aprofundir sobre la realitat trans, siguen especialistes mèdiques o no.

Esperem que les activitats organitzades siguen del vostre interès i participeu d'elles en la mesura del possible.



Noticias relacionadas

  • 08/03/2024
Sesgo de género en la esfera científica en Psicología

El sesgo de género en la ciencia ha sido un fenómeno arraigado a lo largo de la historia, presentando desafíos significativos para la participación plena de las mujeres en la investigación y el avance científico.
Leer

  • 05/01/2024
Curs IVAFIQ 2024: Taller d'Intervenció social amb perspectiva de gènere (05/01/24 a les 09:00 hores)

Curso IVAFIQ 2024: Taller de Intervención social con perspectiva de género (05/01/24 a las 09:00 horas)
Leer

  • 28/12/2023
GUÍA - Barómetro Juventud y Género 2023. Avance de resultados: violencia de género

Centro Reina Sofía sobre Adolescencia y Juventud, Fundación Fad Juventud, 2023, 45 p.
Leer

  • 08/03/2023
La necesidad de abordar la brecha de género en salud

El género es uno de los principales determinantes sociales de la salud, lo que significa que las desigualdades de género tienen un impacto significativo en la salud de la población.
Leer

  • 17/02/2023
XVII Cursa de les Dones

Se celebrará el domingo 5 de marzo a las 11:00 en Castelló.
Leer