El COPCV assessora a l'Ajuntament de Castelló en la campanya antibullying #Dónalacara

Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV ha assistit junt amb Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, a la presentació d'esta iniciativa amb la qual es treballarà en la prevenció de l'assetjament escolar.

Este matí, Enric Porcar, Regidor d'Educació en l'Ajuntament de Castelló, ha presentat la campanya #Dónalacara. Es tracta d'un projecte contra l'assetjament escolar orientat a escolars, en el que ha col·laborat el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana.

En l'acte, a què han assistit Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV i Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, s'han donat a conèixer els cartells dissenyats per Enric Redón que ja s'han instal·lat en els col·legis públics i concertats, en la majoria de les instal·lacions esportives, i en biblioteques i sales de lectura municipals de la capital de la Plana.

 

Roda de premsa de presentació de la campanya "Dóna la cara"

Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV i psicòloga educativa, ha treballat amb l'equip de la regidoria orientant, entre altres aspectes, sobre quins eren els missatges més apropiats als que donar difusió entre els escolars. Per això, els personatges que apareixen en el cartell simbolitzen els quatre papers que existeixen en una situació d'acaçament: l'assetjat, l'assetajador, l'observador i l'entorn, i a cada un d'ells, se li ha donat una frase i un missatge en positiu.

Per la seua banda, l'edil ha afirmat que “davant l'assetjament escolar és necessari donar la cara i que tota la comunitat educativa s'implique. Hem triat il·lustracions dirigides específicament als adolescents i hem convertit el lema de la campanya, #Dónalacara en un hashtag que ens permeta fer difusió de la mateixa a través de xarxes socials".

Esta campanya amb què es pretén conscienciar i previndre el bullying, engloba diverses accions entre les que es troben la realització de grafittis contra l'acaçament escolar pels alumnes dels col·legis; iniciatives en xarxes socials, o una xerrada dirigida a les Ampas i coordinadores de Convivència i Igualtat.  Dita trobada, en la qual participarà el COPCV, tindrà lloc el pròxim mes d'octubre. A més, una altra de les actuacions contemplades dins de la campanya, és una xerrada destinada als pares i mares d'alumnes i alumnes de Castelló, a càrrec d'Óscar Cortijo, Vicedegà del COPCV, expert i autor del llibre “Cómo prevenir el acoso escolar”.

El Col·legi agraeix a l'Ajuntament de Castelló la inclusió de professionals de la Psicologia en este projecte que qualifiquen com “relevant per a la ciutat”.

 



Noticias relacionadas

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 25/10/2022
Psicología ve 'intrusismo' en la figura 'antibullying' creada por Educación

Ante el aumento de casos de bullying en los colegios, el ministerio de Educación ha creado la figura del coordinador de bienestar, quien se encargará de la prevención y protección de los niños y adolescentes en los centros educativos.
Leer

  • 29/06/2022
Visitamos la I Feria de Psicología Aragonesa y conocemos el trabajo de la Asociación Motorista P.I.C.A. Protección a la Infancia Contra el Abuso

Entrevistamos a su presidente nacional quién nos cuenta cómo surge esta entidad, sus objetivos y en qué situaciones desarrollan su labor.
Leer

  • 13/05/2022
El COPCV participa en la Comissió especial d'estudi de l’assetjament escolar de les Corts Valencianes

En esta 10ª sessió, és Andrea Ollero, vocal de l'Àrea de Psicologia Educativa, qui ha participat. Ha incidit en la necessària presència de psicòlegs i psicòlogues educatives en els centres escolars i ha donat algunes claus per tal d'identificar, previndre i intervindre en dinàmiques relacionals inadequades.
Leer

  • 21/04/2022
Jornada sobre “Bullying y Discapacidad en la Escuela”

Se celebrará el 27 de abril en formato online.
Leer

  • 04/11/2021
Dia Internacional contra la violència i l'assetjament escolar, 4 de noviembre

Enguany es centra en el ciberassetjament i altres formes de violència en línia.
Leer