El COPCV assessora a l'Ajuntament de Castelló en la campanya antibullying #Dónalacara

Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV ha assistit junt amb Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, a la presentació d'esta iniciativa amb la qual es treballarà en la prevenció de l'assetjament escolar.

Este matí, Enric Porcar, Regidor d'Educació en l'Ajuntament de Castelló, ha presentat la campanya #Dónalacara. Es tracta d'un projecte contra l'assetjament escolar orientat a escolars, en el que ha col·laborat el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana.

En l'acte, a què han assistit Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV i Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, s'han donat a conèixer els cartells dissenyats per Enric Redón que ja s'han instal·lat en els col·legis públics i concertats, en la majoria de les instal·lacions esportives, i en biblioteques i sales de lectura municipals de la capital de la Plana.

 

Roda de premsa de presentació de la campanya "Dóna la cara"

Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV i psicòloga educativa, ha treballat amb l'equip de la regidoria orientant, entre altres aspectes, sobre quins eren els missatges més apropiats als que donar difusió entre els escolars. Per això, els personatges que apareixen en el cartell simbolitzen els quatre papers que existeixen en una situació d'acaçament: l'assetjat, l'assetajador, l'observador i l'entorn, i a cada un d'ells, se li ha donat una frase i un missatge en positiu.

Per la seua banda, l'edil ha afirmat que “davant l'assetjament escolar és necessari donar la cara i que tota la comunitat educativa s'implique. Hem triat il·lustracions dirigides específicament als adolescents i hem convertit el lema de la campanya, #Dónalacara en un hashtag que ens permeta fer difusió de la mateixa a través de xarxes socials".

Esta campanya amb què es pretén conscienciar i previndre el bullying, engloba diverses accions entre les que es troben la realització de grafittis contra l'acaçament escolar pels alumnes dels col·legis; iniciatives en xarxes socials, o una xerrada dirigida a les Ampas i coordinadores de Convivència i Igualtat.  Dita trobada, en la qual participarà el COPCV, tindrà lloc el pròxim mes d'octubre. A més, una altra de les actuacions contemplades dins de la campanya, és una xerrada destinada als pares i mares d'alumnes i alumnes de Castelló, a càrrec d'Óscar Cortijo, Vicedegà del COPCV, expert i autor del llibre “Cómo prevenir el acoso escolar”.

El Col·legi agraeix a l'Ajuntament de Castelló la inclusió de professionals de la Psicologia en este projecte que qualifiquen com “relevant per a la ciutat”.

 Noticias relacionadas

  • 15/03/2018
GUÍA: Magnitud del acoso escolar y el ciberbullying entre los jóvenes

Ballesteros, B., Mata, L. (coords.), Jóvenes: bullying y ciberbullying. Revista de Estudios de Juventud , n. 115, 2017, 282
Leer

  • 20/02/2018
Presentación de ‘El Pacto’, un mediometraje contra el Bullying en el que ha colaborado el COPCV

Mª Camen Molés, Vocal de la Junta de Gobierno, ha participado en el coloquio sobre acoso escolar realizado posteriormente.
Leer

  • 27/10/2017
La Psicologia compta amb les eines per mesurar de manera preventiva, els nivells d'assetjament escolar en les aules

Al voltant de 80 persones assisteixen a la conferència d'Óscar Cortijo, Vicedegà de la Junta de Govern del COPCV, en la qual ha donat a conèixer programes preventius de bullying. L'acte, organitzat per l'Ajuntament de Castelló i el COPCV, ha estat presentat per Mar Lluch, Vicedegana 3ª, i el psicòleg J. Joaquin Bennasar com a representant del consistori.
Leer

  • 23/10/2017
Castelló acull una conferència sobre assetjament i violència escolar

La conferència serà a càrrec del vicedegà del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana, Óscar Cortijo.
Leer

  • 23/10/2017
El COPCV i l’Ajuntament de Castelló organitzen la conferència ‘Prevenció i intervenció de l'assetjament i la violència escolar en centres educatius'

El Vicedegà, Óscar Cortijo, serà l’encarregat d’impartir esta xerrada oberta al públic, que es celebrarà el proper dijous 26 d’octubre en el Teatre del Raval de la capital de la Plana.
Leer