El COPCV assessora a l'Ajuntament de Castelló en la campanya antibullying #Dónalacara

Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV ha assistit junt amb Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, a la presentació d'esta iniciativa amb la qual es treballarà en la prevenció de l'assetjament escolar.

Este matí, Enric Porcar, Regidor d'Educació en l'Ajuntament de Castelló, ha presentat la campanya #Dónalacara. Es tracta d'un projecte contra l'assetjament escolar orientat a escolars, en el que ha col·laborat el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana.

En l'acte, a què han assistit Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV i Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, s'han donat a conèixer els cartells dissenyats per Enric Redón que ja s'han instal·lat en els col·legis públics i concertats, en la majoria de les instal·lacions esportives, i en biblioteques i sales de lectura municipals de la capital de la Plana.

 

Roda de premsa de presentació de la campanya "Dóna la cara"

Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV i psicòloga educativa, ha treballat amb l'equip de la regidoria orientant, entre altres aspectes, sobre quins eren els missatges més apropiats als que donar difusió entre els escolars. Per això, els personatges que apareixen en el cartell simbolitzen els quatre papers que existeixen en una situació d'acaçament: l'assetjat, l'assetajador, l'observador i l'entorn, i a cada un d'ells, se li ha donat una frase i un missatge en positiu.

Per la seua banda, l'edil ha afirmat que “davant l'assetjament escolar és necessari donar la cara i que tota la comunitat educativa s'implique. Hem triat il·lustracions dirigides específicament als adolescents i hem convertit el lema de la campanya, #Dónalacara en un hashtag que ens permeta fer difusió de la mateixa a través de xarxes socials".

Esta campanya amb què es pretén conscienciar i previndre el bullying, engloba diverses accions entre les que es troben la realització de grafittis contra l'acaçament escolar pels alumnes dels col·legis; iniciatives en xarxes socials, o una xerrada dirigida a les Ampas i coordinadores de Convivència i Igualtat.  Dita trobada, en la qual participarà el COPCV, tindrà lloc el pròxim mes d'octubre. A més, una altra de les actuacions contemplades dins de la campanya, és una xerrada destinada als pares i mares d'alumnes i alumnes de Castelló, a càrrec d'Óscar Cortijo, Vicedegà del COPCV, expert i autor del llibre “Cómo prevenir el acoso escolar”.

El Col·legi agraeix a l'Ajuntament de Castelló la inclusió de professionals de la Psicologia en este projecte que qualifiquen com “relevant per a la ciutat”.

 Noticias relacionadas

  • 17/04/2019
Actividad con descuento a los colegiados/as con motivo del convenio marco de colaboración COPCV-CEU (València)

I Jornadas Iberoamericanas sobre Acoso y Violencia Escolar, 9 y 10 de mayo en la Universidad Cardenal Herrera-Ceu.
Leer

  • 29/03/2019
Pre-estreno Segunda Parte de La Película 'Nada Sera Igual'

El evento tendrá lugar el próximo martes 2 de abril a las 19.30 horas. Recoge tu entrada en la planta de Juventud en El Corte Inglés (Aforo Limitado)
Leer

  • 09/02/2019
Curso: Cyberbullying: Enemigo invisible. Nuevos retos que afrontar - Alicante

La actividad tiene previsto su inicio el día 15 de marzo de 2019
Leer

  • 23/01/2019
GUÍA: Evolución del acoso escolar y ciberbullying en España

Fundación ANAR, III Estudio sobre acoso escolar y ciberbullying según los afectados. Informe del Teléfono ANAR. Madrid, Fundación ANAR, 2018, 99 p
Leer

  • 16/01/2019
El COPCV participa en el coloquio posterior a la presentación del mediometraje sobre acoso escolar ‘Nada Será Igual’

Mar LLuch y Mª Carmen Molés, Vicedecana 3ª y Vocal de la Junta de Gobierno del Col·legi respectivamente, han informado a las personas asistentes sobre el trabajo de asesoramiento que el COPCV ha llevado a cabo.
Leer

  • 15/01/2019
'No te calles, cuéntalo!' Campaña contra el Acoso Escolar

Campaña del COPPA que surge con el objetivo de concienciar sobre los efectos negativos que causa el acoso en los centros educativos y divulgar estrategias de prevención e intervención.
Leer