El COPCV assessora a l'Ajuntament de Castelló en la campanya antibullying #Dónalacara

Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV ha assistit junt amb Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, a la presentació d'esta iniciativa amb la qual es treballarà en la prevenció de l'assetjament escolar.

Este matí, Enric Porcar, Regidor d'Educació en l'Ajuntament de Castelló, ha presentat la campanya #Dónalacara. Es tracta d'un projecte contra l'acaçament escolar orientat a escolars, en el que ha col·laborat el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana.

En l'acte, a què han assistit Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV i Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, s'han donat a conèixer els cartells dissenyats per Enric Redón que ja s'han instal·lat en els col·legis públics i concertats, en la majoria de les instal·lacions esportives, i en biblioteques i sales de lectura municipals de la capital de la Plana.

 

Roda de premsa de presentació de la campanya "Dóna la cara"

Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV i psicòloga educativa, ha treballat amb l'equip de la regidoria orientant, entre altres aspectes, sobre quins eren els missatges més apropiats als que donar difusió entre els escolars. Per això, els personatges que apareixen en el cartell simbolitzen els quatre papers que existeixen en una situació d'acaçament: l'assetjat, l'assetajador, l'observador i l'entorn, i a cada un d'ells, se li ha donat una frase i un missatge en positiu.

Per la seua banda, l'edil ha afirmat que “davant l'assetjament escolar és necessari donar la cara i que tota la comunitat educativa s'implique. Hem triat il·lustracions dirigides específicament als adolescents i hem convertit el lema de la campanya, #Dónalacara en un hashtag que ens permeta fer difusió de la mateixa a través de xarxes socials".

Esta campanya amb què es pretén conscienciar i previndre el bullying, engloba diverses accions entre les que es troben la realització de grafittis contra l'acaçament escolar pels alumnes dels col·legis; iniciatives en xarxes socials, o una xerrada dirigida a les Ampas i coordinadores de Convivència i Igualtat.  Dita trobada, en la qual participarà el COPCV, tindrà lloc el pròxim mes d'octubre. A més, una altra de les actuacions contemplades dins de la campanya, és una xerrada destinada als pares i mares d'alumnes i alumnes de Castelló, a càrrec d'Óscar Cortijo, Vicedegà del COPCV, expert i autor del llibre “Cómo prevenir el acoso escolar”.

El Col·legi agraeix a l'Ajuntament de Castelló la inclusió de professionals de la Psicologia en este projecte que qualifiquen com “relevant per a la ciutat”.

 Noticias relacionadas

  • 31/08/2017
El COPCV participa como asesor y colaborador en la segunda parte del medio metraje 'Nada será igual'

Este proyecto contra el acoso escolar, es una iniciativa del director de la Escuela Municipal de Teatro de Castellón y Aula Cine y TV (EMTC) en el que la actriz Cristina Plazas, da vida a una psicóloga.
Leer

  • 28/08/2017
ART. "Educar para la convivencia y prevenir el bullying"

Salvador Martí Colera y José Joaquín Bennasar Solsona. Exmiembros de la Unidad de Atención e Intervención del Plan PREVI de la Consejería de Cultura, Educación y Deporte de Castellón. Publicado en Educaweb en julio de 2017.
Leer

  • 23/08/2017
II Estudio sobre Acoso Escolar Y Ciberbullying según los afectados

Fundación ANAR (Ayuda a Niños y Adolescentes en Riesgo) en 2017.
Leer

  • 25/07/2017
AUDIO Óscar Cortijo 'Cómo prevenir el acoso escolar'

Óscar Cortijo, vicedecano del COPCV, y Director Corporativo de Personas de Universidad CEU Cardenal Herrera, habla en la XXIV Jornada Profesional COPCV '¿Vivimos en una sociedad violenta? Respuestas desde la Psicología' sobre cómo prevenir el acoso escolar.
Leer

  • 21/07/2017
AUDIO 'Como acabar con el bullying'

Ángel Regino Calvo, psicólogo educativo experto en convivencia escolar y coordinador del Observatorio de Convivencia Escolar de Murcia, habla sobre Violencia en las Áulas y cómo combatir el acoso escolar durante la XXIV Jornada Profesional COPCV '¿Vivimos en una sociedad violenta? Respuestas desde la Psicología' celebrada en Castellón el pasado mes de marzo.
Leer

  • 03/07/2017
ART. "Sexting entre adolescentes: prevalencia y perfil de personalidad"

Autores: Manuel Gámez-Guadix, Patricia de Santisteban y Santiago Resett. Publicado en la revista Psicothema 2017.
Leer