El COPCV assessora a l'Ajuntament de Castelló en la campanya antibullying #Dónalacara

Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV ha assistit junt amb Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, a la presentació d'esta iniciativa amb la qual es treballarà en la prevenció de l'assetjament escolar.

Este matí, Enric Porcar, Regidor d'Educació en l'Ajuntament de Castelló, ha presentat la campanya #Dónalacara. Es tracta d'un projecte contra l'assetjament escolar orientat a escolars, en el que ha col·laborat el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana.

En l'acte, a què han assistit Mar Lluch, Vicedegana 3a del COPCV i Mari Carmen Moles, Vocal de la Junta de Govern del Col·legi, s'han donat a conèixer els cartells dissenyats per Enric Redón que ja s'han instal·lat en els col·legis públics i concertats, en la majoria de les instal·lacions esportives, i en biblioteques i sales de lectura municipals de la capital de la Plana.

 

Roda de premsa de presentació de la campanya "Dóna la cara"

Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV i psicòloga educativa, ha treballat amb l'equip de la regidoria orientant, entre altres aspectes, sobre quins eren els missatges més apropiats als que donar difusió entre els escolars. Per això, els personatges que apareixen en el cartell simbolitzen els quatre papers que existeixen en una situació d'acaçament: l'assetjat, l'assetajador, l'observador i l'entorn, i a cada un d'ells, se li ha donat una frase i un missatge en positiu.

Per la seua banda, l'edil ha afirmat que “davant l'assetjament escolar és necessari donar la cara i que tota la comunitat educativa s'implique. Hem triat il·lustracions dirigides específicament als adolescents i hem convertit el lema de la campanya, #Dónalacara en un hashtag que ens permeta fer difusió de la mateixa a través de xarxes socials".

Esta campanya amb què es pretén conscienciar i previndre el bullying, engloba diverses accions entre les que es troben la realització de grafittis contra l'acaçament escolar pels alumnes dels col·legis; iniciatives en xarxes socials, o una xerrada dirigida a les Ampas i coordinadores de Convivència i Igualtat.  Dita trobada, en la qual participarà el COPCV, tindrà lloc el pròxim mes d'octubre. A més, una altra de les actuacions contemplades dins de la campanya, és una xerrada destinada als pares i mares d'alumnes i alumnes de Castelló, a càrrec d'Óscar Cortijo, Vicedegà del COPCV, expert i autor del llibre “Cómo prevenir el acoso escolar”.

El Col·legi agraeix a l'Ajuntament de Castelló la inclusió de professionals de la Psicologia en este projecte que qualifiquen com “relevant per a la ciutat”.

 Noticias relacionadas

  • 18/07/2019
GUÍA: Sobre la ciberviolencia hacia las adolescentes en las redes sociales

Publicada por el Instituto Andaluz de la Mujer, a través del cual se analizan las ciberviolencias perpetradas contra las mujeres adolescentes y jóvenes, que surgen en el entorno de las tecnologías de la comunicación y la relación (tales como el envío de contenidos sexuales y humillantes, la difusión de rumores y bulos, el acoso, o el control, entre otras), con el fin de darles visibilidad y sensibilizar a las y los jóvenes sobre este grave problema, ofreciendo pautas para su prevención, implicando para ello, al profesorado y alumnado en el contexto educativo.
Leer

  • 06/05/2019
Actividad con descuento a los colegiados/as con motivo del convenio marco de colaboración COPCV-CEU (València)

I Jornadas Iberoamericanas sobre Acoso y Violencia Escolar, 9 y 10 de mayo en la Universidad Cardenal Herrera-Ceu.
Leer

  • 03/05/2019
El COPCV participa en los actos contra el acoso escolar realizados el 2 de mayo en Castellón

El acto ha sido organizado por el equipo de Nada Será Igual, la Película junto con una marca especializada en mochilas. Más de 2.000 alumnos de diferentes colegios e institutos de la Comunitat, representantes políticos y de diversas instituciones, se han reunido en la plaza de las aulas para expresar su rechazo al acoso escolar.
Leer

  • 02/05/2019
Día Internacional contra el Acoso Escolar, 02 de Mayo 2019

La Junta de Gobierno del COPCV se suma al MANIFIESTO 'Soluciones YA contra el acoso escolar' del Consejo General de la Psicología de España
Leer